Knapt har nytårstømmermændene forladt vores kroppe, før de farverige blade gætter om kap med de højt respekterede sportsredaktører, om hvem de forskellige SAS-liga klubber vil købe og sælge den næste måneds tid.
Transfervinduet i januarmåned er uden tvivl vinterhalvårets højdepunkt numero uno. Ikke engang det uofficielle indendørs DM i Brøndbyhallen vækker halvt så meget opsigt.

Derfor tør jeg også godt æde min gamle hat på, at der allerede nu har været flere ekspeditioner af hvidklædte århusianske fodboldfans nede og stemme dørklokker og tjekke de nye beboer ud i Tøndergade…

Men sker der overhovedet noget i AGF i dette vindue? Altså, bortset fra de allerede indkøbte Arthur Sorin og Mark Howard – af prominente navne.
Der er jo ingen tvivl om, at Troldmanden Erik Rasmussen gerne vil integrere flere udlændinge i dansk fodbold, og tilsyneladende har han fået overtalt Brian Steen til at gå med på idéen, og sammen har de udset sig Island som den nye guldmine.
Min teori om hvorfor netop Island er blevet valgt som stedet, hvor Erik og Brian, hånd i hånd, vil powershoppe med julelys i øjnene, er at de vil kickstarte landets økonomi ved at poste nogle gode gamle solide danske kroner ind i geysernes land.

Den teori er måske noget forkvaklet, men frugt bærer den godt nok alligevel, og så endda for begge parter. Islændingene valfarter til de sydlige himmelstrøg og nyder godt af den milde vinter i Århus. Omvendt nyder århusianerne godt af det islandske guld, der nu er blevet en eksportvare til England. Her tænker jeg selvfølgelig på Victor Pálsson. Knapt var det unge håb rykket op i AGF’s førsteholdstrup, før han blev rygtet til Premier League, og ganske rigtigt gik der ikke mange dage, før han nu skal til at lave tunneller på Daniel Agger og slå Torres af holdet til den daglige træning i Liverpool FC.

Men vinterpausen er alligevel også meget mere end blot transfervinduet og en, efterhånden for århusianere ligegyldig, indendørsturnering i Brøndby. Vinterpausen er nemlig også tiden, hvor bookmakere og andre folk med en Ph.d i gætteri spår om, hvordan ligaen ender. Og minsandten om ikke AGF er spået til at få en dårlig start. Det vidner blot om dette folkefærds mangelfulde researcharbejde, for Erik Rasmussen har jo selv udtalt, at AGF vil hente 48 point i de 16 kampe her i foråret, og så må det jo passe.

Nu er der heldigvis kun 40 dage til turneringen starter igen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here