En ny sæson er efter en kort sommerpause skudt igang igen. Og med en lethed som Contador op ad et bjerg har AGF skudt sig selv i Superligaens top. At det er så er på en tynd bekostning, der endda er meget omdiskuteret, er en helt anden sag. Og mon ikke også føromtalte Contadors lette tråd i pedalerne op ad bjergene er mindst lige så omdiskuteret?

Tilsammenligning er det formentligt ikke dopinganklager AGF får med på vejen efter kampen mod AaB, selvom samtlige spillere kæmpede både røv og ryggrad ud ad de marineblå shorts. Selv den ellers normalt utrættelige, og lettere aldrende, Graulund måtte overgive sig til kramperne. Men symbolsk for kampen bed han smertene i sig og kæmpede resten af kampen ud.

Hvorfor spiller han kort?
Nu skal denne blog ikke handle om Tour de France, doping eller Graulunds kramper. Men derimod om, hvorfor netop kampen mellem AGF og AaB (og nok også den mellem BIF og OB) er så omdiskuteret. Det de to kampe har tilfælles er en usandsynlig mærkværdig dommerstandard. Dommer Kenn Hansen, med følgeskab af de to liniedommere Lars Rix og Peter Theis Marcussen, agerede mere dealer end professionel dommer i første halvleg i kampen om Jylland med hans beundringsværdige og ikke mindst overraskende uddeling af kort til AGF’erne. Nogle af dem var fortjent nok, andre ikke og så var de alle dem, der ikke blev uddelt, hverken til AGF og AaB. Min vurdering er, at han burde have givet sig selv et rødt kort ret tidligt i første halvleg og sendt sig selv i bad før tid. Utallige frispark og indkomst blev fejldømt/ikke dømt. Et straffespark til AaB, der var større end de to Anders Hermansen dømte i kampen mellem Fyn og Sverige, blev endda også overset.

Mit spørgsmål går så på, hvad vi skal stille op med disse mildets talt elendige dommerpræstationer? Intet ondt om Kenn og Anders fra min side, de er sikkert begge både flinke og søde fyre, men som situationen er nu, så egner de altså ikke til at dømme fodbold på topplan – heller ikke selvom om man prøver at ligne en af tidens største dommere…hint hint Pierluigi Colina.

Når alt dette så er sagt, så fryder jeg da mig over den bedste sæsonstart i mange mange år. Hvornår har AGF sidst ligget nr 1, mens FCK lå sidst? Ja, godt nok er der kun spillet en runde, men man må jo tage de glæder man kan få.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here