Knapt et kvart års tørke i det danske fodboldland for den danske fodboldfan lakker nu mod enden. I den kommende weekend lover prognosen kaskader af regn med fodbolde, frispark, offsides, øl og andre udtryk vi rigtige mænd kan forholde sig til.

For de mænd, der samtidigt er rigtige fodboldfans og rent faktisk holder med en rigtig fodboldklub, lad mig som eksempel nævne AGF, har disse tre nu næsten overståede måneder været intet mindre end tæt på uudholdelige!

Som et eksempel på en rigtig fodboldklub nævnte jeg AGF. Måske er det ikke helt tilfældigt, jeg mener: Dette er jo alt andet end lige et AGF site, og jeg er alt andet end lige AGF fan. Ja, sågår er min lejlighed svøbt i marineblå og hvii’e farver, og jeg tænker nok også hyppigere på Peter Graulund end Samantha Fox.

Netop AGF møder i den kommende weekend kjøwenhawnerklubben fra Peter Bangsvej. En klub der på det seneste har haft lidt travlt med at være efter AGF’s manglende succes i nyere tid. Jeg finder dog den slags hetz en smule usmagligt, når man lige er blevet udsat for to gange tæsk af en klub, de håbede at kunne slå ud af den europæiske turnering.

FCK hedder de. Men de fleste af fodboldfans, der husker tilbage til dengang fodboldklubber kun spillede fodbold, dengang forretninger var noget man kun kunne købe ind i, dengang et fodboldstadion kun blev brugt til fodbold, dengang Don ø var en en flod i Rusland med en bette ø i, og dengang hvor fusion var noget man gjorde med atomkerner, kender måske bedre klubben som KB og B1903.

I dag er fodbold åbenbart så meget mere. Fodboldklubber spiller snart mere håndbold, ishockey og dart end fodbold. Forretninger er åbenbart blevet hovedformålet med denne ædle sport. Fodboldstadions bruges tilsyneladende også hyppigt til speedway, atletik og X-Factor. Don Ø blevet et kendt ansigt i denne fagre fodboldverden med hang til mærkelige forretninger. Og endelig er fusioner nu noget man gør med fodboldklubber, herunder fx. FCK.

Jeg lurer dog et håb for fremtiden. Diverse sportsgrene bliver solgt fra fodbolden, mange fodboldklubber mangler penge og er i fare for at gå konkurs – så måske man indser at forretninger i denne sportsverden er dybt perverst?
Og endeligt er der denne Don Ø, som vist også har set lyset, eller i det mindste snart forskåner os andre for at skulle se hans fjæs dukke op i tide og utide. Fusioner er dog en værre fjende at slåsse med, og det eneste der kan bekæmpe det er traditioner.

Dermed skal lyde en opfordring til, at alle de stolte AGF fans der risikerer liv og lemmer ved at tage i Parken, med fare for at blive kørt ned af motorcykler eller løbe ind i Remee eller Don Ø, går ind på tribunen med oprejst pande, fanen højt og sang der er værdigt nok til at vinde X-Factor og viser de fusionerede forretningsfolk hvad fodbold egentligt handler om. Jeg behøver vel knapt nævner begreber som følelser, pasion, dedikation og kærlighed til en ægte traditionsklub som AGF.

God kamp på søndag!

Og nååårh ja, jeg skylder da også lige at orientere de FCK fans, hvis den slags da findes, om, hvis pokalskab det nu er, der er størst.

FCK:
Superligavinder 7 gange
Pokalvinder 4 gange

AGF:
Superligavinder 5 gange
Pokalvinder 9 gange

Diverse bronze og sølvmedaljer er ikke medregnet, men jeg kan da roligt afsløre at AGF igen har langt flere end Københavnerklubben de

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here