Det er snart en måned siden, at AGFs bestyrelse valgte at sætte Erik Rasmussen på porten efter et horribelt forår, hvor holdet smed en solid midterplacering og præsterede langt under niveau, hvilket til sidst endte med en nedrykning.

AGF har missionen klar og satser på oprykning allerede til sommer, men har endnu ikke sat navn på hvem der skal lede holdet. AGFFAN.dk giver dig her en analyse af den nuværende trænersituation.

Jo varmere trænersædet blev under Erik Rasmussen, jo heftigere blev diskussionen om hvem der skulle tage over. Efter nedrykningen og den efterfølgende fyring af Rasmussen har flere medier gættet i flæng på hvem den nye træner bliver, hvor de fleste har været enige om Kent Nielsen måtte være favorit, mens outsidere som Carsten Broe, Michael Schønberg og Stig Tøfting blev nævnt som alternativer.

Kent Nielsen blev i foråret fyret i Brøndby IF, hvor han ikke formåede at indfri de tårnhøje forventninger. Han har en fortid i AGF – både som træner og spiller – og er altså fri på trænermarkedet, mens han ligeledes har bevist at han kan få meget ud af ingenting, hvilket bedst blev vist i AC Horsens. Det virker dog ikke sandsynligt, at Nielsen er AGFs bestyrelses førsteprioritet, da det virker ulogisk at trække den over en måned, hvis drømmetræneren går arbejdsløs rundt.

AGF har tidligere været meget interesseret i Kent Nielsen, og AGF startede skidt i efteråret 2008 var bestyrelsen opmærksomme. Alt hvad Ove Pedersen foretog sig blev overvåget, og bestyrelsen vendte flere træneremner internt som back-up, hvis man valgte at afskedige Pedersen. Bestyrelsen ønskede en dansk træner, og på ønskelisten stod ganske vidst Erik Rasmussen, men i følge AGFFAN.dks oplysninger var det faktisk ikke førstevalget. Øverst på blokken stod dengang Kent Nielsen, men Brøndby IFs tilbud var mere interessant, hvilket betød at AGF gik efter andetvalget Erik Rasmussen.

Kent Nielsen er derfor naturligvis stadigvæk en interessant træner for AGF, men er næppe førstevalget – hvilket man godt kan forstå. Kent Nielsen fik noget nær umulige arbejdsbetingelser i Brøndby, men lignede heller ikke en mand der trives med det kæmpe pres. Presset er måske større i Brøndby end i AGF, men presset som AGF-træner skal ikke undervurderes, som Erik Rasmussen for eksempel gjorde, da han sagde presset var større i FCM end i AGF – en udtalelse han senere måtte trække i land.

Men hvem er det så der står øverst på ønskelisten hos AGF, når det nu næppe er Kent Nielsen?

Jan Halvor-Halvorsen har været nævnt som en mulighed, omend det er uklart hvor vidt AGF er interesseret i at tilknytte ham. Nordmanden selv skulle ifølge troværdige kilder være ekstremt interesseret i at vende tilbage til AGF, hvilket blandt andet har betydet at han har afvist følere fra Brann Bergen, der i maj fyrede Steinar Nilsen som træner. Troels Bech var ligeledes på tale til jobbet i Bergen i 2008, men man valgte altså Nilsen. Halvor-Halvorsen er et stort AGF-kroyfæ, og selvom han skulle være interesseret i at træne AGF for en spinkel lønchek, så er det næppe nordmanden der umiddelbart topper ønskelisten for AGF.

Det mest logiske er, at en dansk træner står øverst på listen – nemlig Peter Sørensen fra Fredericia, der tidligere har været holdkammerat med AGFs sportschef Brian Steen Nielsen i Malmö FF. Han har ligeledes været på tale som Ståle Solbakkens afløser i FC København, og er et ekstremt interessant trænernavn. Det virker sandsynligt, at AGF meget gerne vil hente Sørensen som cheftræner, men at man afventer udviklingen i 1. division. AGF-jobbet er selvfølgelig interessant for mange trænere, men hvis det lykkes for Fredericia at rykke op kan det muligvis sætte en stopper for skiftet til AGF.

Fredericia er med to kampe tilbage placeret på en af oprykningspladserne, men både AB og Lyngby ånder dem tæt i nakken. Peter Sørensens tropper kan dog selv afgøre oprykningskampen med to sejre over bundholdene Kolding FC og Brabrand.

Om nogle uger er vi forhåbenligt alle sammen meget klogere, men lige nu er det sandsynligt at AGFs bestyrelse med stor interesse både følger med i 1. division og VM i Sydafrika – sidstnævnte turnering kan få stor indflydelse for AGFs økonomiske råderum.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here