Vinteren har for alvor taget fat i Danmark, og på torsdag går AGF-mandskabet i vinterhi efter en flot første halvsæson i den næstbedste fodboldrække. Forud venter godt tre en halv måneds pause fra fodbolden i Århus (som i øvrigt i mellemtiden bliver omdøbt til igen at skulle staves med dobbelt a).

Vi kan se tilbage på en efterårssæson med sejre på stribe, hvor AGF-holdet i første halvdel af sæsonen ikke tabte en eneste kamp. I Brønshøj tog man med sidste kamp i 2010 hul på den anden halvdel af sæsonens 30 kampe, og her kunne de orange fra Fredensvang dog ikke fortsætte stimen. Trods store chancer på samlebånd og et straffespark i kampens afgørende fase, fik AGF aldrig bolden ind bag Kim Drejs i Brønshøj-målet.

Peter Graulund tog – ikke overraskende – prisen som topscorer i efteråret, hvor David Devdariani ellers gav ham fin modstand med sine syv mål; fire færre end Graulund. Også Stephan Petersen fik gang i målscoringen, og nettede således seks gange i 15 kampe for byens hold.

I oplæggerens rolle fandt vi – heller ikke overraskende – Benny Feilhaber, som i efteråret har stået for de fleste af AGF’s frispark og hjørnespark. Feilhaber er blevet noteret for seks assists, tæt forfulgt af den offensive venstreback, Adam Eckersley, som i efteråret stod for fem oplæg til scoringer.

Efteråret har på flere måder udviklet sig som jeg havde håbet; fordi AGF overvintrer på en sikker dukseplads, samtidig med at Peter Sørensens velorganiserede spillestil er blevet mere og mere synlig i løbet af det første halvår. Det har været skønt at se en træner der ikke er bange for at smide en ekstra forsvarsspiller ind i slutfasen når holdet er foran, og en ekstra angriber ind når der skal presses på for at få en scoring. Flot spil er blevet suppleret med gode resultater, så efteråret må overordnet set betegnes som en succes.

Godt nok er der lang tid til, men på et tidspunkt i foråret begynder boldene altså igen at rulle i 1. division. AGF-holdet bør og skal sikre sig oprykning, og med den rette indstilling er dette bestemt også muligt. Det er dog altid farligt at være for sikker for tidligt, og vi husker vel alle sammen sidste sæson, hvor Erik Rasmussens tropper efter et ellers flot efterår tabte det hele på gulvet.

Begår Peter Sørensen og AGF-holdet samme fejl næste år, eller formår de at holde benene på jorden? Det bliver den mest spændende halvsæson længe, da endnu en fiasko vil have fatale konsekvenser i en storby der mere en nogen anden tørster efter succes.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here