AGF præsenterede i går Søren Berg som forstærkning til den kommende forårssæson i 1. Division. Måske en lidt kedelig og usexet handel her i snefyldte og kolde december, men om end et sikkert og solidt kort at spille for sportschef Brian Steen Nielsen.

Jovist, det var mere eksotisk da AGF sidste gang hentede en angriber. Nando Rafael var blevet signet, og blev omtalt som en regulær transferbombe. Tiderne er en anden nu, og AGFs situation taget i betragtning vil det være et forkert tidspunkt at hente en dyr og dygtig udenlandsk angriber ind, der først skal bruge tid på at tilpasse sig landet.

Næh nej – Søren Berg er en sikker investering for AGF. Det kan selvfølgelig klinge en smule hult, når Randers FC ikke forlænger med ham fordi man ikke kunne nå til enighed om detaljerne i kontrakten. Søren Berg har været en markant profil for kronjyderne, og er de lyseblås svar på Peter Graulund, hvilket også er grunden til at der er stor skuffelse at spore, hvis man læser med på Randers’ fandebatter.

Jeg tvivler på at AGF har været ude og overbyde andre klubber markant, selvom jeg godt har læst at Vejle Boldklub har været ude og sige man har afvist Berg pga. for høje lønkrav – men hvilke økonomiske krav kan en klub som Vejle egentlig matche? Man må vel forvente man er i en dyb økonomisk krise, når man slår sig sammen med Kolding?

At hente en 34-årig angriber fra en nedrykningstruet Superliga-klub er ikke en ophidsende handel – men man må huske på, at Søren Berg sammen med Mikkel Beckmann havde en stor del af æren for at Yura Movsisyan har bombet løs i Randers-trøjen, og at Randers på sensationel vis overlevede i Superligaen i sidste sæson – på bekostning af AGF!

Der vil være flere mulige roller for Søren Berg i AGF. Han vil kunne gøre en boksspiller som Peter Graulund eller Sanel Kapidzic bedre, men vil ligeledes kunne fungere på kanten, hvor Benny Feilhaber efterlader sig et stort hul – højest sandsynligt allerede denne vinter. Netop amerikaneren tegner sig for duksepladsen på AGFs assistliste med seks assists – det samme antal som Søren Berg har lavet for Randers i Superligaen.

AGF står overfor en meget vanskelig opgave, når oprykningen skal sikres her til foråret. Der er kun syv point ned til 3. pladsen, og der er ikke råd til mange svipsere som i Brønshøj.

En endnu større opgave venter holdet, hvis det lykkes at rykke op i Superligaen igen. Den er tættere end nogensinde før, og AGFeren skal slås med næb og klør for at overleve – sådan vil det altid være i sæsonen hvor man er oprykkere. Kritikkerne hævder at AGF er uambitiøse når de henter kortsigtede løsninger som Søren Berg – men er det ikke netop ambitiøs at hente spillere ind der skal hjælpe AGF med at igen blive en naturlig del af Superligaen?

Søren Berg-købet er hverken sexet, eksotisk eller sindsoprivende – men det er bestemt heller ikke nogle af disse tre ting AGF har brug for netop nu.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here