AGF har været forholdsvis aktive på transfermarkedet her omkring årsskiftet taget klubbens status som 1. divisionshold i betragtning. Flere marginalspillere er smuttet, mens to store danske navne er hentet til klubben som forstærkninger.

Den økonomisk krise i verden blev et ekstra hårdt slag for AGF, idet nedrykningen fra Superligaen faldt netop i denne kritiske periode. Løntunge spillere som Jakob Poulsen og Nando Rafael samt rutinerede Kim Madsen og Ulrik Lindkvist forlod klubben i sommer, hvilket gav lidt tiltrængt luft i budgettet.

I slutningen af året 2010 sagde angriberne Dioh Williams og Dennis Høegh også farvel til Fredensvang og AGF, hvorefter sportschef Brian Steen Nielsen gik på rov i de danske superligaklubber. Ganske overraskende blev Søren Berg hentet til Aarhus fra Randers FC, men endnu mere opsigtvækkende var tilknytningen af Hjalte Bo Nørregaard, som kom til klubben fra mægtige FC København.

Mandag nat lukkede transfervinduet så, hvilket samtidig betyder, at Benny Feilhaber fortsætter i AGF frem til hans kontraktudløb til sommer. Dermed er den trup Brian Steen for præcis et år siden kaldte ”et dream-team” blevet endnu stærkere, specielt på midtbanen, hvor Søren Berg og Hjalte Bo Nørregaard er skiftet ud med Jakob Poulsen.

Hvem skal cheftræner Peter Sørensen udelade fra hans midtbane når forårssæsonen starter? Stephan Petersen, Martin Jørgensen, Kasper Povlsen, Benny Feilhar, David Devdariani, Casper Sloth eller de to nyindkøb Søren Berg og Hjalte Bo Nørregaard?

Adskillige gode spillere skal altså kæmpe om blot fire pladser – eller hvad? Idet AGF-holdet ser anderledes tyndt besat ud i angrebet, kan en konstellation med fem midtbanespillere komme på tale, eller en opstilling hvor David Devdarini eller en anden spiller som hængende angriber bag Peter Graulund.

Mulighederne er mange, og derfor er det yderst svært at gætte præcist på Peter Sørensens startende 11 når Hobro står klar til kamp på NRGi Park d. 20. marts. Vurderingen fra undertegnede må lyde, at AGF-holdet i forsvarskæden og på målmandsposten styrkemæssigt ligner BSN’s ”dream team” fra sidste år. Samtidig er midtbanen blevet forstærket markant, mens det er svært at komme uden om, at angrebet – med afgangene af Nando Rafael, Dioh Williams og Dennis Høegh – ser noget svagere ud end sidste år.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here