Til dagens træning i det tyrkiske havde cheftræner Peter Sørensen især i en øvelse fokus på forsvaret. Øvelsen som varede 25 minutter gik for fire forsvarsspillere ud på at forhindre seks angribene spillere i at score på skiftevis Steffen Rasmussen og Anders Rasmussen i målet. Og det lykkedes.

Benny Feilhaber, Martin Jørgensen, Peter Graulund, Stephan Petersen, Søren Berg, David Devdariani og Kasper Povlsen skiftedes til at være angribere, mens konstellationen i forsvaret først bestod af Jerry Lucena, Dan Thomassen, Mark Howard og Mikkel Kirkeskov og dernæst Frederik Krabbe, Arthur Sorin, Anders Kure samt Kirkeskov.

Ikke en eneste gang i løbet af de 25 minutter fik de seks spillere med bolden scoret, og det gør cheftræner Peter Sørensen, der gav mange dessiner til sine forsvarsspillere under seancen, rigtig glad.

– Ja, det så godt ud, og det fortæller mig, at vi er kommet langt. Nu handler det mest om at vedligeholde og finpudse konceptet, og det er også derfor, at vi går så meget ned i detaljen. Jeg lægger stor vægt på god kommunikation, og at der er den rette timing i overtagelsestidspunktet, når eksempelvis en kant går ind i banen, og at dømme ud fra dagens træning sidder principperne efterhånden på rygraden, konstaterer en tilfreds Peter Sørensen overfor AGFFodbold.dk.

Den gode defensiv, som AGF altså råder over, sørger ikke blot for at modstanderholdene ikke får scoret. Et stærkt forsvar hjælper nemlig i følge Sørensen også til en god offensiv.

– I 25 minutter holder bagkæden stand mod seks spillere, som ikke mange hold i Danmark kan stille med. Det giver en god fornemmelse og tryghed. Ikke kun hos forsvaret, men også længere fremme på banen, fordi offensiven får frihed til at folde sig ud. Defensiv tryghed udløser mod til at være konstruktiv og kreativ i offensiven, fordi spillerne ikke behøver at frygte, at et boldtab udløser en scoring i den anden ende af banen, forklarer Peter Sørensen.

Cheftrænerens tropper spiller deres første træningskamp på tyrkisk grund på mandag, når danske FC Fredericia venter.

Foto: AGFFodbold.dk

2 KOMMENTARER

    • Det tænkte jeg også. Men hvis fokus ligger på det defensive, så er det jo resultaterne der man må vurdere det på.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here