I hele 10 måneder har forsvarsspilleren Dan Thomassen nægtet at tale med den danske presse. Altså et såkaldt boycot. Han har – af naturlige årsager – ikke forklaret hvorfor. Det ændres nu.

Efter AGFs seneste kamp i superligaen – nederlaget mod OB – fortalte den rutinerede herre, at han umiddelbart ikke var meget for at skulle blive i Århus og spille 1. division. Det affødte en del kritik fra fans og kritiske spørgsmål fra journalister. Helt urimeligt mente Dan Thomassen.

– Det tog rigtig, rigtig hårdt på mig, at vi rykkede ned, og det gjorde kun ondt værre, at der i kølvandet på nedrykningen blev sagt og skrevet så meget, der i min verden ikke havde noget med virkeligheden at gøre. Jeg synes, at der var ting, der blev fordrejet, og der blev skrevet ting, hvor det var direkte useriøst. Derfor valgte jeg at lukke i. Ikke så meget for at beskytte mig selv, eller fordi, det hele blev ubehageligt. Men bare for at holde mig selv ude af det hele. Jeg gad det ikke, siger Dan Thomassen i et interview med Århus Stiftstidende.

Fodboldspillere – og sportsudøvere i helhed – bliver ofte klandret for at være for kedelige og tale i slidte klichéer. Det gjorde Dan Thomassen ikke i ovenstående sitution, og han blev altså sablet ned.

– når man så svarer ærligt og netop giver udtryk for, hvordan man har det få minutter efter, at man lige er rykket ned med AGF og nærmest er grædefærdig, så bliver det så omvendt brugt imod én til at skabe overskrifter, uden at tage hensyn til, hvilken sammenhæng, det bliver sagt i. Vi spillere har også følelser. Jeg savner ind imellem noget forståelse, kvalitet og empati fra mediernes side, siger Dan Thomassen.

1 KOMMENTAR

 1. Jeg mener ikke, at Dan har ret. Han argumenterer for, at han bliver straffet for at svare ærligt i modsætning til klichéer. Efter min mening var der ikke meget originalt i at sige, at han ikke havde lyst til at spille i 1. division…det var der sgu ikke nogen i truppen, der havde!

  Dan var selv en af hovedårsagerne til, at vi nu ligger i 1. division i kraft af, at han i den grad svigtede i vores forsvar.

  Dernæst var han ude at sige inden forårs-sæsonen, at AGF kunne spille med om medaljer: http://www.fodbold.nu/index.php/news/show/id=16016

  Efter forårets udekamp mod FC Midtjylland sagde Dan Thomassen, at nedrykning ikke var et tema: http://www.aarhusportalen.dk/default.asp?Id=301&AjrDcmntId=19743

  Der er bred enighed om, at sådanne udtalelser og det dårlige forsvarsspil var den direkte årsag til, at AGF nu spiller i 1. division. Derfor er det ekstra illoyalt, når han går ud og siger, at han ikke har lyst til at spille i 1. division.

  Han burde i stedet have reageret som Howard og sagt undskyld til AGFs fans og sponsorer og sagt, at han følte sig forpligtet til at hjælpe AGF med at rykke op.

  Det andet er noget pis…jeg har været sur på ham lige siden og er det stadig…dog er han ikke den eneste, jeg er sur på, men det er denne artikel irrelevant.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here