Østjyllands Politi har det seneste års tid afprøvet et nyt tiltag, som skal sætte en dæmper på urolighederne i forbindelse med fodboldkampe og andre store arrangementer. Man har således uddannet en flok betjente til at kunne håndtere disse specifikke problemer, og idéen er, at man via dialog og venlig udstråling vil undgå at ophidse de pågældende personer til voldelig adfærd.

Hos AGF’s sikkerhedsfirma, DK-AROS, har man oplevet en positiv udvikling siden tiltaget blev indført.

– De forskellige fangrupper bliver ikke så ophidsede undervejs til stadion, som de gjorde tidligere, hvor de blev fulgt af kampklædte betjente. Den styrkede dialog har betydet, at det foregår væsentlig mere stille og roligt, og det udmønter sig i færre voldsepisoder, siger John Bundgaard, sikkerhedschef i AGF, til Politiken.

Også hos politiet selv er resultatet af forsøget ovenud positivt, og det overvejes derfor, om tiltaget skal gøres landsdækkende.

– Tidligere skubbede, puffede og sprøjtede vi med peberspray, uden at det ændrede noget. Nu går vi dialogens vej. Vi aftaler spilleregler med bannerførerne i grupperne, som så til gengæld hjælper os med at holde de værste hooligans væk, siger Morten Anker Jensen, politiinspektør hos Østjyllands Politi, til samme avis.

AGF-fans har længe været kendt som bøller og uromagere i forbindelse med fodboldkampe, og en dæmpning af dette problem vil derfor absolut komme den aarhusianske fodboldkultur til gode.

3 KOMMENTARER

    • Og det er så alligevel ikke helt rigtigt, vurderet ud fra udekampen i Brønshøj sidste år. Det var godt nok en skandale!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here