I Peter Sørensen har AGF fået en meget stærk personlighed, som på mange måder skiller sig ud fra klubbens tidligere trænere. Set ud fra den første halvsæson i 1. division har han formået at hæve bundniveauet, hvilket har resulteret i tre point næsten hver gang.

– Jeg synes der er god grund til at rose spillerne for deres indstilling i denne sæson. De har haft modet til at levere, på trods af at alle har forventet, at de ville vinde. Det mentale betyder rigtig meget. Det betyder så meget, at man næppe kan overvurdere betydningen af det. Evnen til at folde sig ud i fuldt flor er i høj grad bestemt af, at man har tro på egne evner og har tillid til, at man er i stand til at gøre det i nogle bestemte rammer, siger Peter Sørensen til Århus Stiftstidende og fortsætter:

– Det, vi har gjort, er, at vi har opbygget nogle rammer som gør, at det, at man begår en fejl, ikke nødvendigvis resulterer i, at modstanderen kommer til store chancer eller mål. Der er et sikkerhedsnet eller nogle reparationsmekanismer, der træder i kraft, i det øjeblik, der bliver begået en fejl. Det gør, at den enkelte spiller kan være tryg. At han kan mislykkes med noget, men at konsekvenserne ikke er særlig omfattende. Det er rent fodboldhåndværk, og det har vi trænet i.

Fodboldfilosofien går i sin enkelthed ud på, at man skal turde satse for at kunne vinde.

– Jeg tror, at spillerne kan bringes i situationer, hvor de af den ene eller anden årsag føler sig mere frie til at folde sig ud. Det er vigtigt, at spillerne er klar over, hvor de kan udfolde sig uden at skulle tænke over, hvad der sker den anden vej, hvis det mislykkes, siger cheftræneren.

– Man kan bringe spillerne i en mental forfatning som gør, at de i endnu højere grad er i stand til at udfolde sig. Kort fortalt handler det om den daglige omgangsform, den daglige træning, samtaler på og uden for banen og en generel udstråling af, hvad det er man begejstres af, slutter Peter Sørensen.

Foto: AGFFodbold.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here