AGF har netop skrevet en ungdomskontrakt med den 15-årige og eftersigende meget lovende 15-årige Rasmus Juul. Kontrakten gælder i tre år, og Rasmus har fået sin første fodboldopdragelse i VRI.

– Jeg startede med at spille fodbold i VRI, da jeg var 4-5 år. Det er en rigtig god klub. Fodboldbanerne ligger jo nærmest i min baghave, og vi havde også et godt hold. VRI har betydet meget for min udvikling. Det samme har min familie, der altid har støttet mig på en god måde, lyder det fra Juul, der beskriver sig selv som en teknisk dygtig midtbanespiller, der har et godt overblik, er god til at kommunikere med holdkammeraterne og altid giver sig 100 procent, fordi han hader at tabe.

For et år siden skiftede Rasmus Juul til AGF, som VRI har et samarbejde med, og det har nu udmøntet sig i en kontrakt, som AGF-sportschef Brian Steen Nielsen sætter stor pris på.

– Rasmus har mange facetter i sit spil, og han er det, jeg vil betegne som en moderne midtbanespiller. Han er god med bolden og kan både spille i små rum og lægge de dybe afleveringer, der gør ondt på modstanderen. Han er taktisk klog og er i stand til at placere sig godt defensivt og offensivt. Sidst men ikke mindst har han en udpræget vindermentalitet og gode lederegenskaber. Han skal selvfølgelig stadig bygge en masse på sit spil, men han har redskaberne til at blive en rigtig dygtig central midtbanespiller, siger Brian Steen Nielsen.

 

Foto: AGFfodbold.dk

2 KOMMENTARER

  1. Spændende! En kontrakt i den alder må betyde, at denne knægt virkelig har potentiale. Det bliver spændende at følge hans udvikling.

  2. Det kan godt være han er et stort talent, men timingen omkring kontrakten hænger nok også sammen med at man gerne vil holde på ham med så han ikke smutter til en anden klub og så hænger det nok også sammen med solidaritetsbetalingen.

    Solidaritetsbetalingen er 5% af kontraktsummen (salgspris + signon-fee + løn i kontraktperioden = kontraktsummen). Fra det 12. til og med det 15. år beregnes 5% om året af solidaritetsbetalingen. Fra det 16. til og med det 23. år er det 10% om året af solidaritetsbetalingen.

    For at sætte ovennævnte i relief er det nok en god ide at smække nogle tal på bordet, i dette eksempel sælges spilleren på et tidspunkt og kontraktsummen er 10 millioner kr., 5% af 10 millioner kr. er 500.000 kr. som betaling til de klubber som har udviklet spilleren, det betyder at den klub som havde spilleren fra det 12. til og med det 15. år skal have 20% af solidaritetsbetalingen og i dette tilfælde er det 20% af 500.000 kr. = 100.000 kr., resten af beløbet på 400.000 kr. går til den klub som har udviklet spilleren fra han var 16 til han blev 24 år.

    Fakta om solidaritetsbetalingen kommer fra BIFs 2009 årsrapport, så hvis de er forkerte er BIFs årsrapport også forkert.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here