På den aarhusianske fanscene har der ved flere lejligheder været eksempler på, at de såkaldt uofficielle (fraktionsmedlemmer eller fraktionsløse) og officielle fans (medlem af AGF Fanclub Aarhus) har haft problemer med at finde fælles fodslag i forbindelse med AGF-aktiviteter. Til AGF’s udekamp i Viborg til april har uofficielle fans arrangeret en march til stadion inden kampen, men dette bliver uden deltagelse fra den officielle fanklub.

Således skriver fanklubben på sin hjemmeside, at man som rejsende med deres bus til Viborg-kampen vil blive kørt direkte til stadion, og at man derfor ikke deltager i fanmarchen.

Fanklubben skriver følgende i en officiel meddelelse:

Som det har fremgået på flere nyhedssider vil der i Viborg den 16. april inden kampen blive afholdt en fan march.

Sidst fanklubben deltog i en fan march var i Esbjerg, hvor der desværre blev kastet kanonslag og affyret romerlys, hvilket en del af vore medlemmer var dybt berørte af. Det afstedkom da også en del debat og diskussion internt i det århusianske fan miljø at fanklubben dengang valgte at udvandre fra marchen. I respekt for de forskellige tilgange vi alle har til det at være fan, har vi derfor valgt denne gang ikke, at ændre på afgangstidspunktet for busserne og dermed er det ikke muligt for dem der rejser med fanklubben til Viborg, at deltage i fan marchen. Dermed undgår vi også diskussion, hvis der blandt de deltagende skulle være svage sjæle, som fristes til at affyre romerlys eller kanonslag.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at fanklubben bakker op om tiltag som vil stille AGF fans i et godt og positivt lys overfor både etablerede fans og personer udenfor fodboldmiljøet. En fan march er en glimrende måde at vise dette på. Vi håber, at rigtig mange fans vil bakke op om marchen og være med til at skabe en fredelig men festlig og farverig stemning i overensstemmelse med gældende love og regler. Vi vil lade det være op til hver enkelt om de ønsker at deltage i marchen og der er da også flere bestyrelsesmedlemmer der har udtrykt ønske om at deltage.
Selvom du måske har taget toget til Viborg for at deltage i marchen, så kan du stadig tage fanklubbens busser hjem. Du skal dog stadig tilmelde dig turen som vanligt, men i bemærkningsfeltet skrive, at du skal med retur fra Viborg. Prisen for turen er dog stadig 60 kroner.

Slutteligt vil vi gerne minde om, at man når man deltager i f.eks. en fan march så er man samtidig en del af klubbens image. Derfor er det også vort håb, at marchen vil finde sted på en god og ordentlig måde og vi håber alle vil følge de henvisninger der måtte komme fra politiet. Trods alt drejer det sig om, at alle kommer ind på stadion og kan deltage i den verbale og visuelle opbakning til AGF og dermed være med til at bære dem frem til forårets endelig mål om oprykning.

Vi ses i Viborg.

30 KOMMENTARER

 1. Hvis folk vil med til marchen står det jo frit for at feks tage med toget istedet. Jeg har svært ved at se problemet. Marchen er et kanon initiativ. Thumps up herfra!

 2. Hvis de vurderer, at marchen er for farlig og fyldt med “svage sjæle”, så synes jeg også, det er bedst, at de holder sig væk.

 3. Jeg synes det er ærgeligt at fanklubben ikke ønsker at bakke op om et initativ, der er tænkt som en begivenhed der skal være med til at samle fanscenen. Alt andet lige, betyder det at en busfuld AGF fans ikke deltager i AGF marchen. Men som Yalle siger, så er det jo nok bedst de holder sig væk, når de ikke har tiltro til resten af fanscenen.

  Nu er det mig der har oprettet facebook begivenheden mm. og hverken jeg eller nogen af de andre bag marchen er blevet kontaktet af fanklubben. Så det undre mig lidt, at de ikke har søgt dialogen omkring retningslinjerne for marchen, før de melder ud at de ikke deltager. Et eller andet sted er det deres egen sag om de vil deltage eller ej, men at den officielle fanklub ligefrem går ud, og laver en nyhed om at de ikke deltager, stiller den planlagte march i et dårligt lys. Specielt fordi de tidligere deltagere i en lignende march bliver omtalt som “svage sjæle”.

  Nu skal det ikke ende med at fanscenen bliver splittet pga den her march og togtur, som jo er meningen skal samle fanscenen mere. Men jeg må indrømme, at jeg finder fanklubbens udmelding ret uheldig, specielt fordi de på ingen måde har haft kontakt til os bag marchen, før de offentliggjorede den omtalte udmelding.

  Men til alle jer andre, vi ses til en fed march!

  • Dette er min egen holdning og repræsenterer ikke AFA på nogen mulig måde:
   Hvordan kan du GARANTERE feks børn og unges(under 16-18 år) sikkerhed i forbindelse med sådan en march? (Der kunne jo ligge sikkerhedsmæssige overvejelser i fravalget. Har AFA fx mange helt unge med på den tur??)
   Fordi AFA officielt ikke vælger at deltage hindrer jo altså ikke de enkelte medlemmer i at møde op.Jeg tror sågar der er bestyrelsesmedlemmer der deltager i Viborg. Lad nu være med at gøre det til et større problem end det er, ikk´å??? Det er bare at tage før afsted og deltage – det er da ikke så svært. Desuden hvis denne march fungerer optimalt og problemløst – i fanklubbens øjne – er jeg da rimelig sikker på at de deltager næste gang. :) Det er jo ikke fordi AFA ønsker at kvæle disse tiltag, det håber jeg da så sandelig ikke for sådan en march er da for FED!!!

 4. Nu vil jeg ikke mene at jeg på noget tidspunkt har påstået at jeg kan garanterer noget som helst. Jeg lader det være op til Viborg politi at stå for sikkerheden, det er ikke min opgave. Vi har dog taget kontakt til både Viborg politi, og civilbetjentene fra Århus, og fortalt dem om marchen. De havde ingen indvendinger, og vil være til stede. Det er helt fair at AFA ikke ønsker at deltage, det er ærgeligt, men skal ikke splittet os på nogen måde! Men der er forskel på at vælge at man ikke deltager, og så på at offentliggøre en nyhed, hvor man skriver at man som officiel fanklub ikke ønsker at deltage, fordi der én gang før er blevet kastet med kanonslag under en march (der ligger 2 år tilbage). Det stiller alt andet lige marchen i et dårligt lys. Min kommentar skal ses som en opfordring til fanklubben, om at de fremover, tager kontakt til folkene bag et arrangement, før de melder noget ud offentligt, der KAN være med til at nogle fravælger marchen.

  Men en ting er vi ihvertfald enige om… Det bliver en kanon fed dag! Og jeg er sikker på at marchen bliver en succes, med eller uden fanklubben.

  • Med andre ord godtager du ikke AFA´s argumenter for at blive væk, det er lidt tyndt mener jeg. Jeg kender ikke den præcise grund for fravalget ud over det der står i pressemeddelelsen og det tager jeg som menigt medlem til efterretning og respekterer. Når nu AFA officielt er imod fx kanonslag og AFA ikke har kontrol over hvem der deltager er det klogeste at blive væk. Mener du bare at de skal tage chancen og dukke op?
   Du nævner selv at der ikke har været dialog, er det fanklubbens ansvar at tage kontakt eller er det folkene bag marchen? Når der ingen dialog har været er det jo svært at vide hvem og fra hvilke fraktioner der deltager.

   • Vil du godt læse hvad jeg skriver. før du drejer debatten? Jeg har nu flere gange skrevet, at det er op til AFA selv om de deltager eller ej. Det eneste jeg kritiserer er at de har bragt en nyhed, der kan være med til at flere holder sig væk.

    Grunden til at jeg efterlyser dialog, er udelukkende at AFA har bragt ovenstående nyhed. De bringer en nyhed der kan forringe vores march, derfor burde de have taget kontakt til os, inden de valgte at bringe nyheden.

    Enten fordrejer du det jeg skriver med vilje, for at overbevise folk om at jeg tager fejl, eller også har du store forståelsesmæssige problemer.

    • Det må være det første, for alle der har debatteret med Tom ved, at når han løber tør for argumenter, fordrejer han det man skriver, og bruger det til at udstille en.

     Tro endelig ikke, at i debatterer med en tungnem person. Det er skam ganske bevidst.

 5. Det er selvfølgelig umuligt at garantere 100% sikkerhed til sådan en march, men det er det vil ligeledes på stadion? Som skrevet er der vist massivt politiopbud, som gør deres arbejde. Jeg synes bestemt, også det er ærgeligt at AFA ikke deltager, og jeg må indrømme jeg synes grunden er lidt tynd.
  Jeg kan ikke se den store forskel sikkehedsmæssigt på march og stadion, da der er chancer for romerlys osv. begge steder.

  • sikkerhed på stadion = den arrangerende klub
   sikkerhed på gaden til en march/demo = arrangørene bag.
   ret enkelt faktisk.

   • Der tager du ret så grusomt fejl. Vi arrangører har INGEN beføjelser på gaden. Vi hverken kan eller skal håndhæve loven, og har på ingen måde magtmidlerne til det. Det er udelukkende politiets opgave, og vi har taget kontakt til politiet, for at vi kan være med til at sikre sikkerheden. Mere kan vi som arrangører ikke gøre. Du kan da helt seriøst ikke mene, at du forventer at vi griber ind overfor folk der bryder loven? Det ville jo ende i kaos.

 6. Ingen problem.. Alle (også medlemmer af fanklubben) som har interesseret i at deltage i en super fed march og mærke det fede sammenhold vi AGF fans har sammen, de tager bare med toget i stedet for at benytte sig af fanklubbens tilbud.

  Sæsonens største tur… Kom glad !

 7. Sikkerhed bør da vurderes ud fra om man føler sig eller ej og ikke ud fra hvem der er arrangør. Selvom jeg dog godt kan forstå hvad du mener Tom.
  Jeg kan bare ikke se hvad der skulle være af farligt ved sådan en march.

 8. Ved nærmere eftertanke forstår jeg egentlig godt at fanklubben boykotter marchen… Efter hvad jeg husker var aftalen til marchen i Esbjerg, at alle kanonslag og så videre skulle holdes langt væk – og det blev det overhovedet ikke.

 9. Så længe der er tale om en uofficiel march, så står arrangørerne ikke til ansvar for sikkerheden. Det er, som Gf skriver, en selv der vurderer om, marchen er for farlig eller risikabel. Det har AFA så vurderet, at den er.

  Sådan hænger det sammen.

 10. og for lige at få det helt på plads, så er det fanklubben betegner som vanvittigt farligt, at der muligvis bliver skudt et par romerlys igang til marchen. Hvad der skulle være farligt for AFAs medlemmer (eller andre folk der deltager i marchen) ved det er mig en gåde. Men hvis det er deres holdning, så er det helt fair med mig.

 11. At: Tom

  @Tom (og fanclubbestyrelse som måtte læse med)

  Jeg tror såmænd bare at der er mange der undrer sig over, at fanclubben overhovedet laver en udmelding. Hvad skal den gøre godt for? Hvis de ikke vil deltage, så kan de jo bare lade være. Der er vel ingen grund til at slå det stort op at man ikke deltager og at antyde, at noget “måske bliver farligt”, når det ikke er andet end vilde gætterier, når det smarteste (for arrangørerne af marchen, som vil samle fanscenen i Århus) ville være at fanclubben tier. Men fanclub eller ej, det skal nok blive et fedt arrangement.

 12. Det er mig en gåde, hvorfor at dem der ikke tør løbe risikoen (AFA) ikke bare går nede bag ved i fred og ro. Så kan “De svage sjæle” give den gas oppe foran med sang og hvad der dertil hører?

 13. Jeg kan ikke se hvorfor AFA vælger marchen fra grundet kanonlag, gemmer i jer også inden for nytårsaften? Det kan måske ikke sammenlignes, men det er da samme princip. Desuden er undskyldningen med at AFA bussen kører til stadion noget pjat, busselskabet yder en service der bliver betalt for, ergo kører bussen passagerene hen hvor de har lyst til.

 14. Synes godt nok også, det er en yderst destruktiv udmelding. På trods af at man som fanklub ikke deltager, så forsøger man endda også at få indflydelse på, hvordan den skal forløbe. Pisse dårlig stil! Vi har før haft yderst vellykkede march (store som små, med og uden fyrværkeri) uden, at AFA hverken har deltaget eller været inviteret.

  Derfor mener jeg, at man i fremtiden bør se helt bort fra AFA og undlade at invitere dem, så os der ønsker det (gælder selvfølgelig også enkeltpersoner fra AFA), kan afholde march under de forhold, vi mener, danner rammer for den bedste stemning. Uden nogle former for indflydelse eller udmeldinger fra AFA.

  Og iøvrigt mener jeg på ingen måder, at det skader AGFs image, at der bliver fyret romerlys af, så længe folk gør det rigtigt.

 15. For mig gør det heller ikke det helt store at AFA ikke deltager, men jeg er lidt rystet over den måde som det bliver meldt ud på. Jeg forstår ikke hvorfor man skal gøre et stort nummer ud af man ikke deltager, og ser det for farligt for deres medlemmer, nu ved jeg godt det er op til hver enkelt AFA medlem at bestemme om man vil deltage eller ej, men hvorfor man skulle sende en pressemeddelse og prøver at spille så moralske i pressemeddelsen forstår jeg simpelthen ikke. At det er svage sjæle som bruger pyroteknik og man er del af AGF,s image. Helt ærligt. Politiet er til stede, og skal selvfølgelig nok holde styr på gemytterne.

  Synes bare de skulle have sat deres afgang til normalt hvis de ikke ønsker at deltage i marchen, og skrive neden under i info at bussen går direkte til stadion. Sværere er det virkelig ikke, og så havde vi også undgået denne diskussion for den sags skyld.

  Men som andre siger skal det selvfølgelig nok blive en stor dag alligevel!

 16. Noget helt andet er, at jeg faktisk synes det er en smule arrogant at nysir ikke tager med i fællestoget. Det skal ikke ses som noget angreb og det rør mig som sådan heller ikke, men det er lidt sjovt at arrangere det for så ikke selv at tage med. Ofte plejer det også være sådan, at det at man rejser ned en fraktion er et slags samlingspunkt, selvom man som sådan bare rejser med et par kammerater. Så har man også nogle at “følge efter” og der er ligesom nogle der sætter dagsordenen, hvilket kan være meget rart hvis man skal have nogle timer til at gå. Ved godt at alle gf fans mødes forholdvis hurtigt i Viborg, men det er mere signalværdien i det. Samtidig ved jeg også at Nysir ikke ønsker denne “vi er for seje til jer andre” attitude og det 100 % heller ikke det de ønsker at vise med at tage det tidligere. Jeg undrer mig bare. Og mon ikke der ville være en løsning på pladsmangel hvis det endelig skulle være? Men som sagt skal det ikke ses som et angreb. Nysir er en fuldstændig uafhængig gruppe som for min skyld kan gøre helt hvad de vil. Det kan bare ærge mig en smule at når nu man prøver at samle fanscenen, at så den mest markante gruppe i Aarhus ikke kører med resten. Men jaja vi mødes til march og det bliver pisse fedt.
  Langt og bøvlet indlæg. Synes bare jeg ville sige det selvom det ingen rolle spiller.

  • Nysir ønsker barbesøg i Viborg, og arrangørerne af fællestogturen vurderer, at der vil være størst tilslutning, hvis afgang ligger kl. 11. Hvis man selv ønsker et barbesøg, skal man selvfølgelig tage tidligere derop. Det skal Nysir ikke forhindre jer i.

   Under alle omstændigheder ses vi i Viborg!

  • Jeg forstår godt din undring, og vi har også haft snakken internt i Nýsir, fordi vi netop ikke vil virke arrogante. I Nýsir vægter vi sammenholdet i gruppen meget højt, og det er også en af grundende til at vi så vidt muligt, altid er på bar sammen inden kampen. Da det er lørdag er der grundlag for at folk skal have lidt ekstra at drikke, derfor havde vi allerede inden fællesturen blev planlagt, valgt at vi som fraktion tager toget tidligt på dagen, så vi har et par timer i Viborg, inden marchen. Vi har så sent som i går, snakket om at melde den afgang vi tager, ud offentligt, men vi blev enige om at det muligvis ville forvirre folk, at der pludselig er to forskellige afgange, derfor blev vi enige om at det ville være bedst, at vi lod fællesturen forblive som planlagt, og vi så selv tager toget. Ligeledes snakkede vi også om, at lave fællesturen om, så det bliver med det tog vi tager, men da det netop er en tidligere afgang, ville det højest sandsynligt koste nogle deltagere.

   Men som sagt er det på ingen måde fordi vi kører vores eget løb eller vil virke arrogante, og hvis dig og dine venner gerne vil følges med os, er i skam mere end velkomne til det! Nýsir tager toget kl. 09.58, og det foregår på præcis samme måde som med fællestoget. Deruodver vil jeg gerne opfordre folk til at komme tidligt til Viborg, og få nogle øl med os. Vi ved ikke hvilket værtshus vi sidder på endnu, men vi plejer være til at finde :)

 17. Tom @

  Jeg blev ikke ramt af nogle kanonslag i Esbjerg, eftersom der var tale om strygere og ikke kanonslag. Bare lige for at få det hele på plads.

  Personligt synes jeg at strygere er fuldstændigt ligegyldige og til tider irriterende.. Men jeg forstår som mange andre folk heller ikke, at man ikke bare vælger at gå bagerst i marchen, så er man hvert fald helt sikker på, at man ikke kommer i nærheden af noget pyroteknik.

  Jeg forstår heller ikke hvorfor AFA har sådan et behov for at hænge uofficielle fans ud, som de gør det i artiklen.. At kalde os andre for svage sjæle er jo latterligt.

  Men den diskussion vedr. uofficielle vs. AFA gider jeg slet ikke at spilde min tid på, for jeg kommer ALDRIG nogensinde til at forstå AFAs tilgang til os andre alligevel.

  Jeg vil i stedet koncentrere mig om at gøre Viborg ude til en fed oplevelse… Og lige gyldigt hvilken tog afgang, hvilken bus eller anden form for transport middel til Viborg, så står vi alle sammen som AGF fans side om side til marchen i Viborg !

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here