AGF’s tidligere sportspsykolog Erik Østenkær langer ud efter flere danske klubber – heriblandt AGF. Psykologen mener at klubberne mangler konsekvens – og hvis den ikke er der – udebliver vinderkulturen også.

– Forudsætningen er, at man har en kultur, der er åben og vil udvikle sig. Det gælder bestyrelse, direktør, sportschefer, trænere og spillere. Alle skal være åbne for nye tiltag og åbne for at blive kigget over skulderen. Det gør man i dansk erhvervsliv, men ikke i sportens verden. Der måler man det kun på spiller- og trænerniveau. Taber man, så sparker man træneren, siger Østenkær til Herning Folkeblad.

Erik Østenkær mener ikke at man skal klandre spillerne – men derimod ledelsen.

– Det er let at se, når spilleren ikke spiller godt, men der er ingen konsekvens, når sportsdirektøren eller ledelsen kører kassen tom. Det er utroværdigt, hvis ledelsen siger, at spillerne skal gøre deres bedste, og så efterfølgende kommer de ud med et minus på mange millioner kroner. Det betyder, der er regler, der gælder for nogen og ikke for andre i en sportsklub. Se på AaB, AGF, Viborg, Vejle. Samme problem alle steder. De kan ikke skabe en kultur, der giver resultater, så længe der ingen konsekvens er for ledelsen, lyder det fra Erik Østenkær.

Erik Østenkær var i 2007 og 2008 tilknyttet AGF som sportspsykolog.

6 KOMMENTARER

  1. Er han ikke snart færdig med at pege fingre? Desuden er ledelsen jo skiftet ud. Hvad er det mon egentlig det flinke mand siger??

  2. “Erik Østenkær var i 2007 og 2008 tilknyttet AGF som sportspsykolog. ” – og lige siden har han vel mere eller mindre brugt tiden på at fortælle om, hvor ringe en virksomhed AGF er..

  3. Mener han har ret i meget…. Der er en grund til vi spiller i 1 division. Desuden så viser den her nedrykning at de er hele organisationen som den er gal med. Man glemmer stadig det var det bedste hold siden 1996 som rykkede ud.

    Desuden når det virker som om at nogle af spillerne har den her attuide hvorfor skal jeg arbejde jeg er konge af Århus, alle forguder mig. Vi har altid 3 flest tilskuere til vores hjemmekampe, og det er lige meget hvilken placering vi har…

    Min egen personlige mening er at den her nedrykning er det bedste som er sket for AGF, da det en gang for alle viser at det er har været en rådden kultur i den klub, og der er ikke en eneste i den organisation som kan sige sig fri for ansvar den her gang. Det er spillere, det er trænere, det er ledelse det er bestyrelse. Man skal alså ikke mange år tilbage hvor det eneste man kunne blive enige om i bestyrelsen var at det var trænerens skyld.. Et andet godt eksempel er der var ikke nogle andre som var med til at påtage sig ansvaret, da AGF rykkede ned sidste år. Erik Rassmusen fik mere eller mindre skylden (om man kan lide ham eller ej). Det var ikke ligefrem fordi at Brian Steen tog sit tøj og gik…. Eller spillerne for den sags skyld…

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here