Århus Stiftstidende bringer i dag en analyse – eller med andre ord en simpel gætteleg – under overskriften ”AGF napper oprykningen i Hjørring”, hvori avisen forsøger at gætte sig til hvornår AGFs oprykning er sikker. Sjældent har jeg læst så ligegyldig en artikel, og jeg er sådan set ked af at være vidne til endnu en omgang typisk århusiansk hybris.

Hybris – eller på dansk overmod – betyder at udfordre skæbnen, og at glemme at menneskelige begrænsninger, og artiklen fra Stiften er netop et godt eksempel på dette. Et andet eksempel vil man finde på en anden AGF-side, hvor man har en nedtælling til hvornår oprykningen er sikret.

Diskussionen handler som sådan ikke om, hvor vidt AGF rykker op eller ej. For det er jeg ret sikker på de gør, og alt andet ville være en kæmpe fiasko. Dertil er truppen simpelthen for stærkt.

Vi skal altså ikke bladre langt tilbage i kalenderen for at finde et eksempel på, hvor hurtigt man kan sætte store forspring over styr – især hvis en formkrise bliver krydret med en håndfuld skader hos en række profiler. Skadeslisten vokser i AGF, hvor senest et af holdets vigtigste våben Stephan Petersen blev føjet til.

Det er vigtigt at holde fokus på den næste kamp, at have respekt for opgaven, og ikke begynde på alle mulige ligegyldige regnskaber. AGF står over for en stor udfordring på søndag, hvor man besøger FC Vestsjælland, og med århusianernes skadeskvaler på midtbanen i mente, så kan det meget vel blive til et pointtab her.

Hybris er alle dage blevet straffet. Senest i november hvor en AGF-spiller udtalte, at man havde sat sig et nyt mål: At gå igennem 1. Division uden at tabe en eneste kamp. Nemesis ramte 11 dage senere, hvor AGF indkasserede første nederlag i divisionen, da man tabte 1-0 til Brønshøj.

Misforstå mig ikke! Jeg både håber og tror på oprykning, men jeg har samtidigt fulgt De Hvii’e længe nok til at vide, at man ikke skal poppe champagne flasker 12 kampe før sæsonen slutter.

13 KOMMENTARER

 1. Kan kun give dig ret.. Der er sgu en grund til vi spiller i 1 division…. Hele organisationen i og omkring AGF har fejlet, og havde glem man måske lige skulle få bygget fundamentet inden man gik videre mod toppen.. Håber så meget at alle i og omkirng AGF har lært noget af den her nedrykning. Men igen det vil ikke undre hvis Peter sørensen bliver smidt ud om et par år, til fordel for en smartass som siger jeg kan gøre AGF til mester i næste sæson…

 2. Det ender højest sandsynligt med at blive korrekt det Stiften skriver, men ja, heldigvis melder klubben eller enkeltpersoner i klubben ikke længere sådanne ting ud! Frygter ikke store psykiske sammenbrud eller mangel på respekt for opgaven med vores nuværende cheftræner, så tror nu også godt den kan sikres i nogenlunde god tid. Hvilket ville være kanon, så spillere som Kirke, Krabbe, Sloth, Aron, Sanel, Nicolai C m.fl. kan få spilletid. 100% fokus på FCV!

 3. frygter kampen mod FCV-De spillede godt hårdt imod os på hjemmebane. Ud over 3 points, så håber jeg på ingen skader

 4. Jeg er meget enig!! Man skal ikke jinxe en oprykning, og der kan hurtigt gå gummiben i vores – til tider – forkælede spillere. Hvis vi taber to kampe i træk, så ser vi nok Dante at “manglende oprykning er ikke et tema”

  Hårdt arbejde, nu!

 5. Spillerne og folkene i AGF skal vel ikke have skylden for at Stiften og MTAC ‘allerede’ fejre oprykningen. Synes faktisk at de netop har vist den rette indstilling og har taget én kamp af gangen

 6. Var det til mig? Jeg håber ikke det fremstår som om jeg gav spillerne skylden, men mindede dem bare om at der stadig er hårdt arbejde forude.

 7. Men det ville fandme også være kedeligt hvis alle bare sagde, “der er lang vej igen, vi tager én kamp ad gangen”. Statistisk set kan det gå galt ja, men lad os være realistiske – intet tyder på at det sker

 8. Synes nu ikke mtac gør noget galt, deres “nedtælling” er bare en matematisk udregning på hvor mange point der skal til før en evt. oprykning er sikret. Fejle eller Køge kunne da lave en tilsvarende, her skal tallet bare være noget højere. Men det er vel bare enednu et eksempel på den nye “vi skal være ynkelige” mantra der kører for tiden.

 9. Henning: Vi skal ikke være ynkelige og slet ikke amatøragtige. Det har AGF og folkene omkring klubben været i alt for mange år. Derfor sukker den almindelige AGF-fan bare efter, at man er lidt professionelle og at man derfor fokuserer på det vigtige: næste kamp.

  • Jeg er skam helt med på at vi skal være professionelle, og gå ydmygt til opgaven og tage de point der skal til. Men der er forskel på fornuftigt hårdt arbejde og til at ligge og være ved at gå til fordi der er en der har sagt at tjooh, vi rykker sgu nok op med den stilling vi har nu. Der er forskel på at tale sig til sejre man ikke har og så objektivt vurdere hvordan det ser ud.

   Jeg siger stadig : “Vi er ikke rykket op, men det ser sgu godt ud!” Jeg siger ikek at vi ligger med røven i vandskorpen og det hele er ad helvede til osv.. det er der desværre mange der har en tendens til og efterfølgende skal være efter andre fordi de er optimister på baggrund af resultaterne. Ganske rigtigt var den en fejl af dimensioner (som vi plejer) at snakke medaljer osv sidste år efter 7 runder, men at vi efter så mange runder og efter at have været så, trods alt, suveræne i 1. division, så hører det sgu ikke hjemme stadig at dyppe næsen i mudderet at være ynkelige og undskyldende for at mene vi rykker op.

   Det er klart min opfattelse at hvis vi ikke rykker op så er det en katastrofe af rang, men det er sgu ikke pga. fans/mediers osv. holdninger, så er der noget helt galt med spillerne.

  • Igen er jeg bare nødt til at påpege at spillerne og lederne i AGF ikke har sagt noget om oprykning! De kan altså ikke gøre for at Stiften melder ud hvornår oprykningen er sikret

 10. Jeg synes ikke der er videre hybris i at erklære os oprykkere, med den formkurve vi holder os. Fører vi statistikken fra 1. halvår over i det andet, ender vi vidst med noget der ligner 78 point, omend det ikke er sikkert spillerne giver 100% i alle kampe, hvis vi som Stiften forventer bliver erklæret oprykkere om en måneds tid.

  Der hvor man kan undres over Stiftens optimisme, er når vi snakker om at det kun er 6 mdr. siden de mente at AGF var noget nær det største skandalehold i verden, at vi gik hårde tider i møde og hvad ved jeg. Nu er det næsten som om vi er selvskrevede til en Superligaplads med så stor margin at det er lige før vi ikke kan rykke ned igen (med andre ord, overdrevet optimisme i forhold til vanlige artikler).

  Og så synes jeg egentligt det er lidt underligt at de i analysen ikke mener at VFF på udebane kan regnes for noget udfordrende, mens AB og FCV skulle kunne give problemer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here