Efter en række divisionskampe med minimal støtte fra tribunen var det nærmest uvirkeligt at være tilstede i Viborg, hvor AGF-fansene leverede en fanpræstation der sent vil blive glemt. I denne blog vil jeg sætte fokus på alt det positive der fan-mæssigt er at tage med fra udekampen i Viborg.

Allerede flere uger inden kampen havde en gruppe AGF-fans arrangeret både fælles togtur fra Aarhus Hovedbanegård samt fælles fanmarch fra domkirken i Viborg. Over 500 mennesker tilmeldte sig begivenheden på Facebook, og det tegnede sig derfor til at blive et brag af en fest til det der på forhånd var udråbt ”årets away”.

Til kampen havde en af de mest markante fanfraktioner produceret diverse bannere (bl.a. det der ses på billedet herunder), hvilket var med til at gøre fanpræstationen endnu mere gennemført.

Efter at diverse grupper af AGF-fans havde taget turen fra Aarhus til Viborg med enten bil, bus eller tog samledes AGF’erne til fanmarch ved Viborg domkirke, hvorfra der var afgang kl. 13.30. Banneret med teksten ”Til dødens dal og verdens tag” blev båret forrest af omkring 500 AGF-fans gennem Viborgs gader inden man en lille halv time senere ramte stadion.

På vejen mellem domkirken og stadion blev der sunget og affyret fyrværkeri i store mængder, og turen var således alt andet end kedelig for de mange fremmødte AGF-fans. Det var tydeligt for enhver allerede inden kampstart, at denne dag vil blive husket i mange år fremover.

Inde på stadion fyldte AGF-fansene godt op i Viborgs udebaneafsnit, og hjemmeholdets fans kunne måbende se til da støtten fra AGF’erne gang på gang nærmede sig et niveau der kunne frembringe kuldegysninger hos de fleste hvidblusede.

Med to scoringer i overtiden var stemningen intet mindre end ekstatisk i AGF’s afsnit, og efter kampen virkede det nærmest uvirkeligt. ”Når vi om 10 år tænker tilbage, så er det denne kamp vi vil huske”, nævnte en AGF-fan på vej hjem i bussen, og mon ikke han får ret?

Personligt ser jeg fanpræstationen i Viborg som en markering af, at AGF-fansene ikke ”er døde og borte”. Tilslutningen til fanmarchen viste, at man med en interessant modstander og den rette planlægning kan få stablet en helt særlig dag på benene – selv i 1. division.

Min dybeste respekt går til alle de AGF-fans der støttede holdet i Viborg, og selvfølgelig specielt til de folk der stod bag diverse ting med planlægning, bannermaling osv. Selvom jeg normalt ikke er glad for at rose enkeltpersoner i AGF-sammenhæng vil jeg i denne omgang gøre en undtagelse, da jeg mener fanfraktionen Nysir fortjener stor ros for deres indsats i front for hele projektet.

Til dødens dal og verdens tag!

Billeder: Jesper Zacho og Rene Lindberg

80 KOMMENTARER

 1. Kære AGF-fans,

  jeg havde i lørdags for første gang min nu ti-årige søn med til en GF-udekamp. Og han kommer ikke med igen foreløbigt! Desværre var vi nødt til at gå da Viborg scorede til 2-1 pga en regn af øl og andre “gode sager”, der regnede ned over os fra idioter, der stod højetre oppe. Og stemningen var direkte hadsk.

  Vi passerede på vejen ud en flok af stangstive og fuldstændigt hjernedøde tosser, der med vanviddet lysende ud af øjnene taktfast råbte “vi går amok”, og bestemt så ud som om de mente det. I indgangsetagen blev boder og andet angrebet af andre idioter, der heldigvis blev indkredset af kontrollørerne.

  Jeg er målløs over den selvfedme, der lyser ud af denne artikel og de vedhæftede kommentarer. I mine øjne var den opførsel, som mange “fans” lagde for dagen både skandaløs og præget af en mangel på intelligens, som desværre smitter af på alle os andre, når folk taler om AGFs tilhængere. Hvis AGF havde tabt kampen tør jeg slet ikke tænke på konsekvenserne.

  Det ville klæde både AGF og diverse fanfraktioner, hvis man stoppede det gensidige rygklapperi og i stedet fik udpeget de skyldige og for tid og evighed gelejdet dem ud af stadion.

  Jeg har været fast gæst til GFs kampe gennem 45 år, og jeg er rystet over hvad der skete på tribunen i Viborg i lørdags.

 2. For det første så er jeg rigtig ked af at høre, at det blev så ubehagelig en oplevelser, men synes altså personligt, at 10 år er en rimelig tidlig alder at tage til udebanekampe i. For det andet mener jeg ikke, at man skal lade de få minutter, hvor den hadske stemning stod på, overskygge resten af kampen og dagen, som var gennemført fantastisk med god stemning blandt fansene. Både i toget, på bar, til marchen og så langt det meste af kampen.

  Der er blevet lagt et hårdt arbejde i planlægning af forskellige ting til dagen, og det der blev planlagt lykkedes til fulde. Derfor mener jeg, at vi har mere end god grund til at klappe hinanden på skulderen.

  Desværre er den uheldige episode blevet hypet så meget i medierne, at den desværre har fjernet for meget fokus fra selve kampen og den gode stemning.

 3. ja det var en fed stemning. men det er fanme for dårligt at der er nogen som ikke kan opfører sig ordenligt. men er glad for at vi vandt ,for ellers var de idioter da gået helt amok. og nej det er ikke for tidligt at have en med på 10 år. jeg er selv meget stor agf fan. men vi sidder aldrig med agfs fan, da vi ikke giver deres ballade.

 4. @Søren M

  Det er naturligvis trist at din søn ikke fik en god oplevelese ud af det,
  og at I ikke fik set afslutningen af kampen.

  Jeg synes dog umiddelbart at det er en smule ansvarsløst at stille sig foran “stemningscentrum” med en 10 årig dreng der ikke ved hvad han går ind til.
  Det kan vel ikke være kommet som en overraskelse for dig, at der på sådan en lørdag bliver indtaget større mænger alkohol end normalt, og det kan vel heller ikke komme som en overraskelse at ikke alle bærer deres rus lige fornemt.
  Alkohol er selvfølgelig ikke en undskyldning for at opførse sig som man vil, men sådan er virkeligheden desværre bare, hvad enten du tager til fodbold, festival eller på diskotek.

  Hvis din søn er fan af Iron Maiden, vil du så også tage ham med til Roskilde Festival og stille dig helt oppe foran orange scene blandt de mest entusiastiske Iron maiden fans?
  Nej vel?
  Børn blandt fulde mennesker er sjældent nogen god idé.

  Jeg håber trods alt I kommer tilbage på stadion, for 10 årige kan sagtens have en fantastisk oplevelse til en udekamp, hvis du lige tager de samme forbehold på stadion, som jeg er sikker på at du gør alle andre steder hvor du tager din søn med.

 5. Jeg har haft mine drenge på 9 & 6 med på de fleste udebaner. Jeg stiller mig ikke i centrum af stemningskernen, da der er fulde og “interessante” mennesker til tider.

  Ude i siden er der ingen problemer, så prøv bare det.

  /Martin

 6. Selvom det er dumt at stille sig i centrum retfærdiggøre det jo ikke at folk skaber sig som tossede. Han fortæller jo også at den også var gal på vej ud. I stedet for at finde løsninger til ham, ved at sige han kan finde andre steder at stille sig, hvorfor så ikke bare smide de idioter (undskyld sproget) ud af stadion! Man kommer vel for at se fodbold ikke for at smadre ting og sager. Man er vel AGF fan for at se dem spille og støtte dem, ikke for at skabe sig åndssvag. Bare min holdning.

 7. Fordi det er den eneste løsning i hans situation. Det er vagternes arbejde at få smidt folk ud, og de magtede åbenbart ikke opgaven i lørdags. Man kan ikke ændre på det, der er sket, og det er de færreste, der gider at angive skyldige.

  Situationen i lørdags var ekstra ordinær pga. dårlig opførsel fra målmanden og stort alkohol indtag fra fansene. Ergo; det er så hammer sjældent, det sker blandt vores fans, så skal vi ikke bare komme videre, i stedet for at blive ved med at træde rundt i en uheldig situation, som meget sjældent sker i så stor en omfang som i lørdags.

  • “Situationen i lørdags var ekstra ordinær pga. dårlig opførsel fra målmanden og stort alkohol indtag fra fansene”

   Det er da godt nok ikke den klogeste ting at sige.
   Fulde mennesker er dumme ja. Men det undskylder ikke opførelsen. Bare fordi man er fuld er det ikke i orden at gå amok.

   Hele første halvleg stod jeg bag nogle fjolser, der brugte mere tid på at ødelægge 2 ryglæn, end at se fodbold. Det er sgu sørgeligt. De så ikke ud til at være mere end 18-20 år de drenge. Ved siden af mig stod der små konfirmand drenge som også synes det var smart. Det dur bare ikke… Men der bliver bare grint af en når man kommenter det. Så drop undskyldningerne, se ind af og hjælp med at gøre noget for at gør en så fed oplevelse endnu federe i stedet for at man står bagefter og er sur over sådanne oplevelser.

   Hvad ang målmanden, så er det ikke i orden at han udviste den dårlige opførsel, men hvad kom den af? Igen idioter der kastede ting efter ham. Han har jo ikke lighter med ind bare for at kaste den efter os.

   10 år burde ikke være en alder hvor man ikke kan være på stadion. Stemnings afsnit er et afsnit hvor der er stemning. God stemning er ikke idioter der kaster ting eller opføre sig åndssvagt eller voldelig. Og der burde en 10 årig dreng godt kunne stå og have det mega fedt og sjovt!!!

   Så vil give Toons, Salling23 og andre ret. 10 år eller ej, om man står det ene eller det andet sted. Om man har drukket eller ej. Så er den opførelse ikke i orden.

 8. Men Yalle, det er bare en volsomt dårlig undskyldning, at folk havde fået for meget at drikke den dag. Det ændrer stadig ikke ved at det er komplet hjernedødt, at nogen folk får et adrenalin-kick af at smadre sæderne. Jeg er komplet ligeglad med Viborg som klub og alt det pis med regningen, men hvorfor overhovedet begynde på det bavl? Jeg er helt med på at man bliver vildt indebrændt og harm, når man ser en sejr smuldre væk, som det så ud til forleden, men derfor skal man sgu da ikke begynde at blive så aggressiv, som det var tilfældet forleden.
  Og at han ikke burde have taget en 10 årig dreng med til kampen er sgu noget pladder. Normalt fungerer det fint med at stille sig ude i siden, men her bliver der jo direkte beskrevet, at problemerne fortsatte nedenunder. Det er simpelthen ikke okay, og det kan ikke passe, at man ikke kan give sit barn en god fodboldopdragelse uden at skulle frygte stive tosser.

 9. At sige at det kun var til sidst det gik galt passer ikke. Når Viborg havde hjørnespark i 1.halvleg, så blev der kastet mange øl efter sparkeren. Uanset hvad keeperen gør, så vil det aldrig kunne retfærdiggøre det vores ‘fans’ gjorde. Den lighter han skulle have kastet ud blandt fans var vel ikke én han selv havde med, så gud ved hvor den kom fra

  • Lige gyldigt hvilken som helst fodboldkamp du tager til, så vil der jo altid være problemer med ølkast efter f.eks. hjørnesparkstagere. Det kan du jo ikke undgå ligegyldigt hvad. Jeg forstår da godt at folk kan blive frustreret over det, men det er nu engang sådan det ser ud på en stemningstribune, og det er sådan folk opfører sig. Derfor synes jeg heller ikke man skal tage en knægt på 10 år med.

   • Nu var øllet egentlig også bare et eksempel.
    Jeg kunne også have nævnt det Romerlys, som røg på banen inden kampen begyndte.

    Det er vel ret beset et udebaneafsnit og ikke en stemningstribune. Havde det været på hjemmebanen havde knægten formentlig været på Bjørneklubbens tribune

 10. Hej igen,

  lige et par supplerende kommentarer:

  Vi sad ikke i nærheden af de mest højtråbende, men netop -med vilje- ude i siden. Og nej, vi havde ikke købt billet til et “stemningsafsnit”, men blot til den tribune, som er reserveret til AGFs fans.

  Alligevel blev “stemningen” rigtigt, rigtigt ubehagelig da VFF scorede til sidst. Øl og andet regnede ned over os, og vi besluttede at forlade stadion. Og det var på vejen ned og ud at vi blev vidne til de mange idioter (jeg beklager at jeg ikke kan finde et værre udtryk!), der efter min opfattelse ville være bedre anbragt på Risskov end på et stadion. Om de var på stoffer ved jeg ikke, men hvis de ikke var, så tør jeg slet ikke gætte på diagnosen.

  Grunden til at jeg havde valgt netop Viborg som “debutstadion” for min søn (han har haft sæsonkort til Århus Stadion i årevis) var, at det er en stor og “rigtig” tribune, hvor man kan finde et roligt hjørne. Men der tog jeg altså fejl.

  Men debatten herinde illustrerer meget godt min pointe: I stedet for at gribe i egen barm og få bugt med fjolserne, så lyder det evige omkvæd at

  -var det målmandens skyld
  -må man være forberedt på voldelige tilskuere, når de er fulde
  -det var kun et par minutter ud af 90 (slår I også konen og siger bagefter at “det meste af tiden er jeg fredelig??”
  -er det uansvarligt at tage en 10-årig med i AGF-afsnittet
  etc etc.

  Jeg venyter nu kun på at nogen stiller sig frem og klager over vagterne og politiet. De får ikke min opbakning!

  Jeg har som sagt overværet i hundredevis af GFs kampe siden den 21. maj 1967, da jeg så AGF tabe 1-2 til Frem (suk). Jeg har oplevet ballade enkelte gange, bl.a. med BIF og AIK Stockholms fans. Men hvad der skete på tribunen i Viborg bringer desværre en stor gruppe af AGFs fans i kategori med andre fodboldbøller. Og hvis det er vilkårene, som man må acceptere,så vil jeg ærligt talt hellere undvære stemningen!

  • Jeg forstår selvfølgelig godt at du er sur og skuffet, men man kan da ikke regne med andet, da der havde været en togtur på 75 minutter, hvor folk drak + en “gåtur” til stadionet, hvor folk også drak.
   Det her, er i mit hoved, bare noget man skal regne med vil ske på sådan en tur.
   Som sagt ærgerligt at du og din søn følte Jer stødt af sådanne opførelser.

   • Hvorfor skal man regne med at en hygge tur med lidt eller mere alkohol skal ende med hærværk og idioter. %’erne kan sku ikke undskylde at folk smadre ting. Det er folk selv der gør det. Der er alt for lidt der tør gøre noget, personligt sagde jeg noget til idioterne men det hjælper ikke at kun en gør det. Og jeg var altså også mere end bare lidt fuld!

    Så drop nu de undskyldninger. Man kan godt have en god stemning på trods af %’erne.

 11. Jeg synes selv at det var en succes! Mere af det tak! Fælles togtur etc. det var alt for fedt og hyggeligt!

  • Det var en god tur på mange punkter. Men en succes er lidt synd at kalde det. Det lignede jo en krigszone på tribunen bagefter.

   Men håber der kommer flere ture af samme dur, bare hvor folk kan opføre sig normalt.

 12. Jeg har aldrig forsvaret noget som helst. Jeg kommer blot med mulige årsager til at det skete, for at pointere, at det ikke er et generelt problem, som det f.eks. er i Brøndby. Men det er bare et faktum at fulde mennesker generelt opfører sig dårligere end ædru mennesker. Samtidig med at det er et faktum, at målmanden fik folk yderligere ophidset. Det kan der ikke ændres ved. Aner ikke hvad der skete ude i siderne ved hjørnespark, da jeg stod i midten.

  Hvis i stadigvæk mener, at jeg forsvarer kasteriet, må det stå for jeres egen regning, eftersom det på ingen måder var formålet med mit indlæg.

  @Søren M
  Når man ikke kan få folk til at angive ballademagere i frygt for at få tæsk, og når vagterne og politiet mister overblikket; hvordan vil du så få bugt med dem?
  Tror ikke man kommer nogle vegne ved bare at klage over dem.

  • Yalle skrev:

   “Når man ikke kan få folk til at angive ballademagere i frygt for at få tæsk, og når vagterne og politiet mister overblikket; hvordan vil du så få bugt med dem?”

   Det mest sandsynlige er vel at der bliver indført videoovervågning på udeholdsafsnittet på superligastadions, jeg er egentlig ligeglad for jeg har droppet udebaneture fordi jeg var træt af de tumber som ikke kan finde ud af at holde fast i deres øl og andre løse genstande når der sker noget på banen de ikke bryder sig om.

 13. Der er nok mere ved klubberne der skal søges en løsning, hvad med en “kidszone” umiddelbart på en af de neutrale langsider væk fra/ved siden af abeburene. Der sad da børn i AGF tøj på den neutrale langside til venstre for hvor vi stod i Viborg.

 14. @søren m

  ked af at hører det, var ikke selv til stede i lørdags, men vil sige at nu har jeg selv haft mine børn med på stadion, siden de var tre måneder, også på udebane, mange steder og jeg vil sige, har aldrig mødt nogle problemer. har fire stykker hvor den ældste er 9 år nu, og vi har været afsted mange gange.
  så tag en tur mere og stil jer ude i siden.

 15. Selv om det måske er en lidt mærkelig udtagelse, vil jeg sige, at jeg er glad for at de stole sæder, fløj helt ing på banen..- For hvad havde der ikke kunnet ske hvis, en af tilskuerne havde fået dem i nakken.
  For mig var det en rigtig god tur, – men den havde været perfekt hvis alle de hjerneblødninger, havde blevet hjemme på de, forskellige institutioner de er, eller burde være anbragt på.
  For: fest, sang, lys, og god mobning
  Imod: hærværk, vold og kasteskyts.

  • Turkufi, desværre var der mindst en fan der blev ramt af et sæde. Men ellers er jeg helt enig. Masser af fest og sang og væk med kasteskyts.

 16. @ Yalle. Det er vel hans håb, at når de som har smadret sæder eller skabt en utryg stemning læser dette, så vil de have det i baghovedet, næste gang de skal til at gøre det. Så vil de lige tænker sig om en ekstra gang. Det må man da i hvert fald håbe.

 17. At der blev kastet sæder og lign. ind på banen er yderst beklageligt, og det kan under ingen omstændigheder accepteres. Med fare for at ramme både spillere, vagter og andre med-fans var det fuldstændig hovedløst at disse sæder blev kastet fra den øverste del af tribunen.

  @Søren M: Jeg er ked af at du mener, at “selvfedme lyser ud af denne artikel”. Som jeg skriver i anden linje af indledningen ville fokus i artikelen være på det positive vi som fans kan tage med fra Viborg-turen.

  Andre medier sørger for at fremstille de negative ting, da dette giver flest læsere, og derfor glæder det mig også, at jeg som blogger på AGFFAN.dk kan skrive sandheden, uden at skulle tænke på om det sælger aviser eller ej.

  Jeg synes det ville være synd og skam at denne artikel skulle omhandle nogle få tossers dumheder, fremfor de hundredvis af AGF-fans som leverede en fantastisk støtte til holdet.

 18. Til Tobias Ehlig:
  Jeg synes du har skrevet et rigtig fint blogindlæg. Og som blogger kan man vinkle sin historie som man vil og skrive hvad man vil. Næsten da. Dit indlæg kunne have løftet sig fra “rigtig fint” til fremragende, hvis du havde nævnt, at der var ridser i den ellers så skinnende lak i form af dårlig opførsel hos nogle af de medrejsende fans. Men du valgte anderledes og slap godt fra det.

  Til Søren M
  Trist at du og din søn måtte forlade stadion før kampens – set med AGF-briller – største øjeblikke, da et truende nederlag blev vendt til en sejr. Jeg var selv på Aarhus Stadion for første gang i 1968 som 10-årig sammen med min far. Jeg husker ikke så meget fra kampen, men GF tabte til AB og rykkede ned det år. Men jeg er i stort omfang kommet på Stadion lige siden. Og jeg har også sidenhen været med på udebaner en del gange. Men ved at far tog mig med, blev jeg fanget af stemningen og blev AGF-fan. Så…

  … til AGF’s fanfraktioner:
  Vi må ønske os (forlange) at vi kan tage vores børn med til fodbold, så vi kan sikre at der også er fans til at støtte vores allesammens AGF. Dårlig opførsel hos nogen, skal vi ikke forsvare eller undskylde. Og hvis vi ikke selv kan gribe ind fordi det er farligt, må vi i hvert fald tage afstand fra den dårlige opførsel.

  I min kommentar til Søren M skrev jeg at de to GF scoringer i overtiden var kampens højdepunkter. Men jeg vil, inden jeg slutter, lige pege på, at Martins langskudsmål til 1-0 var høj høj klasse og derfor også et højdepunkt, der er værd at huske!

 19. Jeg var ikke selv med til pågældende kamp, men har været til en hel del andre.. Lad mig blot sige dette: I det mindste blev der da ikke smidt tis og romerlys ud over børnene, som der bliver gjort med jævne mellemrum i Brøndby og FCK.. Måske er nogle idioter, måske er andre ikke, men hvis man har været på stadion så længe, (mener der blev skrevet siden ´67 og ´68..) må man da vide, hvad man går ind til, uanset om der er idioter blandt fans eller ej. Jeg billiger ikke ballade og så dårlig opførsel, men samtidig NÆGTER jeg at lade nogle få menneskers idioti ødelægge mine oplevelser med AGF. Hvad de gør, er for egen regning, og jeg fokuserer på at støtte holdet og hygge mig med mine egne venner og bekendte, der er taget med på turen.
  Blot mine fem cents i den her debat..

 20. Hvis man ikke kan tåle lidt hadsk stemning, fyrværkeri, og lir på tribunen, så er man MEGET velkommen til at finde et andet sted at opholde sig. Der er langsidetribuner til neutralefans og familier med børn, og der er endetribuner hvor vildskaben INGEN ende vil tage !

  • Jeg er egentlig for lys og god stemning – også selvom det bliver lidt hadsk imod modstanderen, men det skal jo ikke kamme over og bliver hjernedødt. Desuden kan det godt ske, CT, at du har fundet ud af at du er åh så mega ultra, men det udelukker sgu ikke at man tænker på sine medfans. Hvis alle dem som ikke kan lide voldelige idioter, fulde og ubehagelige medfans, eller tilfældige kast med stole skal forlade din så elskede endetribune, så vil vokalen langt fra være ligeså god, som den var i Viborg. Du har på ingen måde ret til at kræve folk væk fra udebaneafsnittet, da det som Alsgaard påpeger, ikke er et stemningsområde – men et område for ALLE fans.

 21. Det vil iøvrigt glæde os andre, der er trætte af at høre på forældre der har slæbt deres børn med på stadion, og brokker sig over stemningsydere. Børn er velkomne på stadion, man skal bare ikke placere dem tæt på clacken, for så er man selv ude om de scenarier, folk siger de gerne vil undgå. Spar os alle for det fremover, jer med børn og andre sygdomme.

  • Og hvor tror du fremtidens stemningsskabere kommer fra?
   Jeg stod selv som knægt blandt stemningsskaberne – blev stemningsskaber og er nu far til en søn som elsker stemningen til en GF kamp.

   • Jeg ved ikke om du har hørt om alder ? Du tror måske at jeg mener at folk der ikke er født før 90, aldrig må opholde sig på et stemningsskabende areal ? Børn skal ikke udsættes for dårlige oplevelser, men bliver børn slæbt med på langsiden/børneafsnit, kan de når tid er, blive rede til at stå på et stemningsafsnit.

    BØRN skal ikke opholde sig på et udebaneafsnit, og heller ikke i et stemningsområde, som f.eks. Speakers. Hvis et barn ved et uheld får kastet en hel fadøl i fjæset er det ikke ham der har kastet dens skyld, det er faderen der har slæbt barnet ind i det forkerte område. At der blir kastet øl er helt naturligt, og det vil altid ske. Hvis du glemmer din søn i Givskud Zoo og en løve æder ham, er det vel heller ikke løvens ansvar, thi det er naturligt at en løve æder kød.

    At du ikke er blevet trampet halvt ihjel eller har fået fadøl i fjæset da din far slæbte dig med er jo bare herligt, men det er jo et glansbillede, at det skulle kunne være tilfældet til samtlige kampe, hvis SC eller udebaneafsnittene er fyldt op med børn og fruentimmer. Du må også huske at tænke på hvilken retning fankulturen har udviklet sig i, og jeg vil vove at påstå, at der those days, er større chance for at få øl og fyrværkeri, eller en 100 kg tung ternet tosse losset i fjæset.

    • Det kan da aldrig være farens skyld at folk hellere vil kaste med øl istedet for at drikke dem (forstå det dem der kan)
     Men kunne da godt tænke mig at høre hvor gammel du mener man skal være før man må komme i udebaneafsnittet eller SC

     • Det handler ikke om alder, det handler om hvornår man er gammel nok til selv at gå på stadion, hvornår man er gammel nok til ikke at blive pigesur over lidt lir, og hvornår man kan skelne tingene fra hinanden. Selvfølgelig blir der kastet med øl (ikke at jeg selv kunne drømme om det), og hvis man stiller sig i ølzonen, så må man også ta konsekvenserne heraf.

      Selvfølgelig er det ikke faderens SKYLD, men det er faderens ANSVAR, da han har bragt sønnen i situationen, eller med andre ord, placeret sønnen forkert.

  • Nej CT. Der er endetribuner til fans af AGF, og så er der langsidetribuner til neutrale fans.

   Jeg er sikker på, at når du engang om mange år bliver gammel til nok at få børn, så vil du have samme holdning som dem med børn – indtil da, så må du affinde dig med, at børn er lige så meget fan som du er, og de skal også have lov til at være i området.

   I øvrigt er der ikke et decideret stemningsområde når AGF spiller på udebane. Der er det en samlet tribune. At folk med hang til stemning vælger at stå ca. samme sted, det er så en helt anden ting.

   • Nej, der kan sagtens sidde AGF fans på langsiden. Hvis man vil sidde ned, nyde selve spillet, have børn med osv, så kan man med rette placere sig i afsnittet på langsiden, som ligger helt tæt op ad AGF afsnittet. Der må som minimum forventes at man på en endetribune, bliver forulempet af diverse, såsom grimt sprog, ølkast, eller noget helt tredje. Jeg går f.eks. ind for fyrværkeri, men jeg kunne ALDRIG finde på at kaste øl, og jeg bruger heller ikke bandeord, så det støder mig lige så meget at folk råber “lorteluder”, som det kan irriterer folk at der blir kastet en lighter. Men det er en del af kulturen, og kan jeg ikke affinde mig med det, så kan jeg finde en neutral pølseplads.

    Undlad at lade dit eget debatniveau falde på den ukonstruktive måde, og forsøge sig med min alder. Jeg er skam tæt på de 30 og har allerede børn. Jeg skal ikke affinde mig med noget som helst, men derimod belærer dig kan jeg forstå. Børn bør ikke stå i et afsnit hvor der kan forekomme sådanne ubehageligheder. Det kan i værste fald give børnene så dårlige erfaringer med stadionbesøg, at de helt fravælger det. Man kan sagtens være lige så meget fan som andre, fordi man står på langsiden. Alle har hver deres måde at gå til fodbold på, børn er ikke gamle nok til at træffe valget om hvorvidt, de skal stå eller sidde det ene eller andet sted.

    Det er noget vrøvl at du først siger at der er et afsnit til AGF fans, og så efterfølgende at det er tilfældigt at folk med hang til stemning vælger at stå samme sted. Dobbeltmoralen længe leve. Et udebaneafsnit er et afsnit for folk der rejser for at følge deres hold, i lang største delen af disse tilfælde, folk der kommer for at bakke holdet op visuelt og vokalt. Her bliver der givet gas, og kan man ikke affinde sig med det, så ka man benytte sig af tidligere omtalte langsidetribune, eller blive hjemme.

    • (Et udebaneafsnit er et afsnit for folk der rejser for at følge deres hold)
     Mon ikke familierne har taget den lange tur også.

     ( i lang største delen af disse tilfælde, folk der kommer for at bakke holdet op visuelt og vokalt.)
     Visuelt og vokalt opbakning er ikke et problem for de fleste familier, så længe reglerne overholdes.

     ( Her bliver der givet gas, og kan man ikke affinde sig med det, så ka man benytte sig af tidligere omtalte langsidetribune, eller blive hjemme.)

     Hvem har givet dig retten til at bestemme. Hvem der skal sidde hvor eller blive hjemme. Igen hvis opbakningen til holdet (vi er vel enige om at det er det vigtigste) foregår efter reglerne (fyrværkeri er forbudt på stadions i Danmark, uanset hvor gerne vi begge ser det tilladt), så er der ingen problemer.
     Skal man stille det helt fair op, så er det vel ikke dem, der følger reglementet, der skal flyttes. Men dem der ikke følger reglementet

 22. Nu er der altså heller ingen grund til, at gøre det større og vildere end det i virkeligheden var. Ja, der blev kastet et par lightere og nogle få sæder, ja der blev (som til ALLE andre kampe med klubber som har bare lidt fans) kastet øl efter spilleren som tager hjørnespark ved vores afsnit. Også var det altså også det som skete inde på stadion.

  Det har ikke været noget voldsorgie, som mange af jer gerne vil have det til at lyde som, og jeg synes det er helt naturligt at mange folk bliver rigtig frustreret i det man kommer bagud til Viborg, som har spillet helt af helvedes til, og som man for alt i verden ikke vil tabe til, da de nok på fanscenen er vores største rivaler i 1. divisionen.

  At deres keeper så får en totalt hjerneblødning og kaster en lighter tilbage på et helt afsnit og giver os fuck fingeren, det er så bare totalt idiotisk af ham, og jeg synes det er fuldstændigt naturligt at der kommer en modreaktion fra fansne.

 23. var der ikke men har set noget fra youtube at det der bliver tændt på vej hen til stadion så kunne man noget selv se at det nok ikke er godt at tage 10 år med er selv 12 år vi bor 56 km aahus vi skulle se agf hobro vi vil købe til dem der synge næsten lige da blev min tur er der nogen idioter der synds at det var sjovt at fyr kanoslag af
  men godt at se så mange fans til viborg lød godt i tv

  • Jeppe, det er måske rigtigt at man på marchen kunne se at der blev fyret en del af. Der er ingen, som siger at de deltog i marchen. Det kan jo ikke være rigtigt at man skal opgive at gå til fodbold, fordi nogle mener at de kan overtræde de gældende regler.
   Så kan man mene om de regler hvad man vil.

 24. Er egentlig lidt enig i de fleste kommentarer.
  1) Elendig opførsel af et typisk mindretal. Det er naturligvis ikke godt nok.
  2) Jeg har selv min 10-årige søn med til kampe. Når vi er på hjemmebane, så står vi C3 øvre, men strategisk placeret “over” og “til siden”, da man må forvente ØL-regn i visse perioder. Jeg mener sagtens det kan forsvares at have en 10-årig med til kampene, hvis man lige tænker sig lidt om. De gange, hvor vi har oplevet dårlig opførsel, har jeg benyttet lejligheden til at få en faderlig snak om, hvordan man opfører sig.

 25. “Hvis et barn ved et uheld får kastet en hel fadøl i fjæset er det ikke ham der har kastet dens skyld, det er faderen der har slæbt barnet ind i det forkerte område”

  Jesus-fucking-christ!

  • hvis du trykker på svar ved siden af navnet på den der skriver, så kommer din kommentar til at står sammen med det du vil svare på. Bare at lille råd til en anden gang

 26. Kunne egentlig godt lide bloggen, men de mange små-tåbelige kommentarer derimod har gjort mig lidt harm. Hvis vi i dag lever i en verden hvor en familiefar ikke kan have sin 10-årige søn med på stadion, så frafalder al logik da. Børnene er netop dem der skal føre støtten videre fremover, og derfor burde man i stedet for tage kærligt imod dem på tribunen, ligesom i øvrigt alle andre AGF sans. Alkohol eller lignende må aldrig blive en undskyldning for at behandle sine medfans uansvarligt!!

 27. Fryder mig over at roliganmentaliteten er udryddet om 10 år, og så kan alle i snævertsynede bonderøve sidde i et lille indhegnet hjørne af stadion og passe vores børn, mens vi andre vælter os i fyrværkeri og ølkast !

  ULTRA !!

  • Det var dog godt nok den mest latterlige kommentar jeg længe har hørt!, det skal sq da ikke være sådan at man ikke føler sig tryk ved at færdes sammen med andre AGF fans, jeg er selv 20år og oplevede at blive slået ned af “en af vores egne” i et tog hjem fra en udekamp! :S

  • Tror du selv på den!
   Hvis det fortsætter som i lørdags, så kommer du til at opleve noget i retningen af dette:
   Berusede/påvirkede personer får ikke adgang til kampene – ingen salg af alkohol på stadion – hvis ikke du sidder ned ryger du ud osv

   • skal lige siges jeg var ikke tilstede i lørdags, så jeg kender ikke detaljerne, men jeg havde en kammerat som var deroppe, som sagde det rimelig vildt for sig… men nej, jeg ved godt kulturen ændre sig og det kan man ikke gøre så meget ved, andet end at forsøge uden om konflikterne, men ligefrem og sige at man glæder sig til at rooliganismen er udryddet, synes jeg er en latterlig kommentar, selvom der desværre godt var noget der kunne antyde det, synes bare det er ærgerligt det går den vej…

  • Hvem er det der er snæversynet, CT? Ham som hellere end gerne vil gøre folk så utrygge, at de bliver nødt til at holde sig væk, fordi han insisterer på at te sig som en tosse? Eller ham som ikke har noget imod god stemning og larm, men som ønsker at der skal være plads til alle på tribunen, så man kan føle sig tryg? Plads til mig selv vs. plads til de fleste.

   Og nej kære CT. Du er ikke en skid ultra, bare fordi du opfører dig som en idiot. Men fedt at du lige pludselig har fundet din identitet i en italiensk tilgang i Danmark, så du kan føle dig som en skidt knægt når der kampdag. Det kan godt ske at du føler, at din måde at være fan på er den eneste rigtige, men hvad med de folk, som har gået til fodbold i 40 år? Skal de så vige pladsen, fordi du føler dig hævet over alle andre på grund af din platte ultra-selvforståelse? Du kan sgu sagtens være ih så åh så ultra, og samtidig sørge for at dine medfans ikke er utrygge.

 28. Der er godt nok mange skræmmende kommentarer. Til alt held er der også mange der tager afstand fra uroligheder generelt og også til de konkrete voldshandlinger fra Viborg-kampen.

  Men ham CT tager i særklasse stikket hjem med de mest intolerante, småtbegavede og (måske) forstyrrede kommentarer, der længe er set. Toppen (eller rettere bunden) er dog hans sammenligning med faren, der glemmer sit barn i løveburet. Han mener så med rette, at faren bærer ansvaret for sønnens død, hvis løven æder ham. En løve lever alene på instinkter og næsten ingen hjerneaktivitet og kan følgelig ikke drages til ansvar.

  Det med hjerneaktiviteten er netop hele forskellen på det tænkte eksempel med løven og så den virkelighed, som CT ønsker sig. En virkelighed hvor asocial og ikke-medmenneskelig adfærd næsten er ønskelig. Hvis en far tager sit barn med til fodbold, har han selvfølgelig ansvaret for at der ikke sker barnet noget. Der er så stor værdi i, at de fans der står i stemningsafsnittet skaber en god stemning. Og det gør de faktisk for det meste.

  Kæden hopper dog af, synes jeg, når der bliver argumenteret for at vold, hærværk, lighter- og ølkast er OK. Ja nærmest ønskelig. Det er heri forskellen til eksemplet med løven ligger. En person der beslutter at vold og voldsomme hændelser er ønskelig har aktivt besluttet sig for at nogen kan komme tilskade. Den overvejelser har en løve aldrig.

  Det er ALTID ham der kaster stolesædet, der rammer en søn i nakken, der har ansvaret. Det er almindelig erstatningsret.

  Når man argumenterer
  Jeg er meget uenig med CT.

  • Jeg tror du misforstår noget, og så er jeg efterhånden ved at være træt af sådan nogle pinlige forsøg på personangreb, og mindrebemidlede argumentationsformer. Stop nu med at trække debatten ned på så usselt et niveau. Det er vist ganske tydeligt, hvem der kommer til at fremstå småtbegavet her.

   Selvfølgelig vil ansvaret blive placeret hos den der udretter skaden, men faderen må virkelig have det dårligt og føle et inderligt ansvar, ved at havde bragt sit eget barn i en given situation, hvor han kan blive mærket for livet. Ta nu ansvar og erkend at børn IKKE har noget at gøre i et stemningsområde, uanset om det er ude eller hjemme !

   Hvem er det helt konkret du mener ØNSKER vold og hærværk ? Det kan jeg ikke selv finde noget eksempel på ? Jeg tager endvidere afstand fra hele paletten, sågar nedladende sprogbrug, omend det selvsagt er hverdag på stadion.

   • (CT (Svar)
    18/04/2011 – 23:08:57
    Fryder mig over at roliganmentaliteten er udryddet om 10 år, og så kan alle i snævertsynede bonderøve sidde i et lille indhegnet hjørne af stadion og passe vores børn, mens vi andre vælter os i fyrværkeri og ølkast !

    ULTRA !!)

    Hvem er det lige der trække debatten ned?

    Udebaneafsnittet er ikke et stemningsområde, men et område for alle udebanefans.

    • Det er da bare min personlige holdning, krydret med en stikpille fordi jeg er træt af alt det ævl folk skriver, om en ballade der bliver vildt overdrevet. Ingen kom heldigvis til skade, så rooooolig nu.

     Det der virkelig trækker niveauet ned, er når folk kommer med personangreb, og nedværdigende pis, blot fordi man ikke er enig.

     Man kan sagtens være super velargumenterende, sober, og intellektuel, selvom man går indfor fyrværkeri på tribunerne, eller sågar har myrdet 10. Blot fordi folk er uenige, eller ikke har hvad det kræver at argumenterer på et sobert niveau, berettiger det ikke at de skal lukke lort ud.

 29. Det er bare gået hen og blevet en tendens her på diverse AGF forums, at hvis en bruger udtrykker politisk ukorrekte holdninger, udvikler det sig tit til usaglige personangreb. Og straks bliver man sat i bås med det ene og det andet, selvom man slet ikke har belæg for de påstande, man kommer med om den givne person. F.eks. kan man på gf-forum, slet ikke få debatten drejet væk fra CTs person, da folk har travlt med at lege adfærdseksperter ;)

 30. Det er da herligt at folk kan få deres hverdag til at hænge sammen, ved at analysere andres holdninger. Jeg kan iøvrigt bookes som foredragsholder på http://www.givpladstildinnæste.dk

  Det er derimod sørgeligt at folk ikke kan skelne mellem de udtalelser der faktuelt set er at referere til, og de usandheder som folk vælger at tolke ud fra, velvidende at undertegnede ikke har benyttet sig af lignende udsagn, som f.eks. at jeg skulle være fortaler for ølkast, endsige at jeg skulle mene at øl SKAL kastes, som en bruger så flot stiller det op. Jeg erindre ikke blot, men jeg kan også SE, at jeg flere gange har taget decideret afstand fra al ølkast, ligesom jeg uddybende forklarer, at jeg aldrig har gjort, eller kommer til, at kaste en øl, eller for den sags skyld andre genstande. Hverken rettet mod spillere, kontrollører, med eller modfans. Aldrig.

  Jeg bliver ligeledes beskyldt for at være i en rus af vold og alkohol. Jeg kan her oplyse, at jeg grundet træning ikke har indtaget alkohol i 8 måneder, hvertfald ikke ved andre lejligheder end en julefrokost eller to, og jeg har iøvrigt ikke hverken drukket eller spist til en fodboldkamp siden 2006. Disse personangreb er det ynkeligste argumentationsmiddel der eksisterer, eller mangel på samme. Drop det nu kære medfans.

  Bekender kulør ? Hell yeah ! Hvorfor skulle jeg lægge skjul på noget jeg er stolt af ? Ultra kulturen er kommet for at blive, så længe den udvikler sig indenfor rimelighedens grænser, omend fyrværkeri blandt andet er på den forkerte side af lovgivningen. En unik kultur, og et miljø med fingeren på pulsen, i orkanens øje om man vil. Stræbende efter at få passionen frem hos så mange AGF fans som overhovedet muligt, for at skabe den vildeste stemning, for at bære AGF frem mod endnu en storhedstid. Hvem kan modsige sig at være enig og interesseret i dette ? Så længe det ikke bliver med hærværk og vold som middel, for det må være et meget snævert fåtal som ønsker dette, og dem er jeg absolut ikke en af.

  Sammenlign noget jeg har skrevet med Platon please. Lad os bare komme hele paletten rundt !

 31. Kan i øvrigt godt lide Toons ævl om, at der skal være plads til alle, men samtidig acceptere du ikke selv medfans, som har en anden tilgang til fodbolden end du selv har.

  Lige så snart man ikke bare står og nikker til alt hvad der sker, så er man ikke ægte fan osv.. Tag jer sammen !

 32. Freil, der tager du skam helt og aldeles fejl. Jeg er absolut ikke en af dem, som bare står og nikker, når jeg går til fodbold. Jeg kan endda afsløre, at jeg har haft karantæne for at fyre lys af, så du tager så afgjort fejl. Der hvor kæden hopper af for mig er, når man mener, at alle andre skal skride, fordi man selv agter at overtræde reglerne. Hvis jeg fyrer lys af, så sikrer jeg mig da først, at dem som står rundt om mig er klar over hvad der skal ske. Jeg kunne aldrig drømme om at smide et lys lige ved siden af et barn eller en pensionist.
  Jeg vil og kan sagtens acceptere andre folks tilgang til fodbold, men sgu da ikke når folk risikerer at skade andre. Men hvis du gør det, Freil, så er det helt fint med mig. Så har vi nok bare et helt forskelligt menneskesyn, og så bliver vi jo aldrig enige.

 33. Hvor er det i ovenstående debat at du citere Freil for, at han ikke tager højde for andre menneskers sikkerhed, men derimod kaster fyrværkeri til højre og venstre, uden at tage højde for børn, pensionister, og Disney figurer, for det har jeg ikke haft held med at finde ?!

  Eller er det ligesom alle andre kritikere, bare noget du fantasere dig til, blot for at blive en del af det tudekor, der forsøger at tilsværte det mest passionerede og stemningsskabende miljø omkring AGF ? Det tænkte jeg nok :)

 34. For at gøre det samme som dig, CT, så spørger jeg dig: Hvor kan du se, at jeg skriver, at Freil skriver, at han kaster med fyrværkeri. Intet af det jeg skrev, var møntet på Freil. Det var et eksempel for at vise, hvordan man burde gøre, hvis man absolut vil lave nogle ting, som kan være farlige for andre. På samme måde burde man tage hensyn til sine medfans, hvis man aboslut vil opføre sig vildt aggressivt.

  En anden ting jeg ikke forstår er den holdning, som Freil giver udtryk for. Hvorfor kan man ikke kritisere enkelte stemningsskabere uden man absolut er en dum hat, som hader alt form for stemning? Det er fordummende for debatten, at det skal fungere som en skyttegravskrig. Jeg er i min gode ret til at kritisere at fans gør andre medfans utrygge, og at man har en så kompromisløs holdning til sine medfans, at man mener de bare kan skride langt væk, fordi de ikke elsker fyrværkeri o.l. Det er vel ikke i nogens interesse, at man ikke vil lytte til nogen af siderne.

 35. Kære debattører, I får lige et sidste indspark fra mig inden påskeferien.

  For det første gklæder det mig, at jeg har kunne være med til at starte en debat om emnet. Og det glæder mig, at jeg ikke står alene med mine synspunkter.

  For det andet kan jeg berolige dem der mener, at man er uansvarlig når man tager sin 10-årige søn med til udebanekamp, med, at jeg skam har lært lektien. Næste gang bliver vi hjemme foran fjernsynet og er ansvarlige. Og hvis er tilstrækkeligt mange, der drager den konsekvens af tossernes handlinger, så ender det nok med, at de får hele afsnittet for sig selv og deres hærværk. Det har selvfølgelig den fordel, at politiet bare kan anholde hele banden, når de går amok næste gang……

  For det tredie vil jeg sige, at det mildest talt er chokerende at skulle læse de forsøg på (bort)forklaring/undskyldning/relativering af tilskuervold, som man kan læse her på siden. Værst er naturligvis “CT”, der tilsyneladende har den opfattelse, at hvis man garnerer sin rabiate støtte til voldspsykopater med floromvundne og pseudointellektuelle vendinger, så er hans synspunkt lige så godt som så mange andre. Det synes jeg ikke det er.

  Til de øvrige debattører blot følgende: Hvis AGF havde tabt i lørdags, tør jeg slet ikke tænke på, hvad der var sket bagefter. For et par uger siden kastede en af St. Paulis tilhængere et fyldt plasticølkrus i nakken på en linievogter, og klubben blev straffet hårdt. Jeg er bange for at vi havde set noget endnu værre, hvis GF havde tabt. At tosserne efterfølgende bliver buret inde er ønskværdigt, men at den fodboldklub, som jeg har holdt med i tykt og tyndt i 45 år ryger med i faldet, det er bare ikke i orden. Og det ville i øvright klæde klubben og spillerne at tage klart afstand i stedet for det evige onkvæd om “fantastisk opbakning”.

  Og endeligt for det fjerde lidt historisk info: I 1981 var jeg med AGF på udebanetur i København, da DM kunne sikres med en sejr over B93 i sidste runde. Og året efter var vi i Ikast, hvor DM også var inden for rækkervidde med en sejr. Desværre mislykkedes det begge gange, men trods maser af øl fik det ikke folk til at eksplodere i hadsk stemning og vold, kast med genstande etc. Til den gruppe af ballademagere, der i deres egen selvforståelse er rigtige GF-fans, kunne det måske vække til lidt eftertanke. Selv om de ikke var født dengang! :-)

  God påske

  Søren M

 36. Toons @ Jeg har misforstået din indlæg fuldstændigt så. Grunden til, at jeg lynhurtigt går i en forsvarsposition er, at jeg er så voldsomt trætte af at høre på især AFAs medlemmer, som ævler og kævler om at der skal være plads til os alle, men samtidig har AFA så vanvittigt travlt med at pisse på de uofficielle og gøre opmærksomme på, hvor farlige vi er, og at vi i hvert fald overhovedet ikke er AGF fans. Jeg er helt ekstremt træt af at høre på andre AGF fans, som sidder og vurdere hvor vidt jeg er AGF fan.

  For lige at slå det helt fast, så er jeg IKKE en gut som bruger vold som middel i forbindelse med AGFs kampe. Jeg går da helt sikkert også ind for, at alle skal være trygge, men jeg mener altså også at noget som fadølskast osv. er hvad der kan ske til sæsonens største optur mod Viborg. Det er hvad man vil kalde en “højrisiko” kamp i AGF regi så længe vi spiller i første divisionen, og så må forældre altså tage deres børn med på et andet afsnit, for på udebaneafsnittet er det hvad der kan ske til sådan en kamp.

  • det handler i min verden ikke om, om du er med i AFA eller ej (er ikke selv medlem). Det handler om at man opfører sig så alle kan være der. Det er et udebaneafsnit til alle gf fans ikke kun for dem der går ind for fyrværkeri.

   • Har jeg sagt at min besked kun var til folk fra AFA da? NEJ! Jeg sagde at jeg var træt af at høre bl.a. på AFA folk som tror de skal bestemme om jeg er AGF fan eller ej.

    Har jeg sagt, at jeg ikke mener der er plads til folk som ikke er for fyrværkeri? Nej…

    Så jeg er ærlig talt i tvivl om du endten ikke har læst mit indlæg, eller om du har quotet mig ved en fejl.

    • quotet var god nok. Jeg tilføjéde bare min mening om sagen. Kan godt se at det kan læses som om jeg mener at du har sagt det! Det er ikke tilfældet

     Snart tid til kamp

 37. Sen kommentar herfra. I oktober sidste år, var jeg til derby i Edingburgh. Byen deles af Hearts (Tullbergs lejeklub) og Hibernians. Her snakker vi derby lige i røven af old firm.
  Det der skete her, det sker i arvefjendeopgør. Her hoppede folk osse ind på banen. her blev der osse kastet med røgbomber og romerlys.

  VFF-AGF er for de fleste af os, et arvefjendeopgør. Jeg mener bestemt IKKE at brække sæder af og derefter kaste med dem er iorden. Her er der bare mega mange følelser iblandet. Vi som GF-fans er blevet hånt og trådt på siden nedrykningen. Derfor skal der lukkes luft ud. Der er bare vidt forskellige måder at reagere på.
  Så VFF! Fjern de latterlige sæder! I vidste vi kom mange. Og de erfaringer, som de har gjort sig gennem årene, dem ville de ikke følge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here