Løbebanen på Aarhus Stadion har været til diskussion adskillige gange i Smilets By, men uden at det er blevet til noget konkret. Man kunne grave banen ned og få flere tilskuerpladser, eller man kunne bygge et helt nyt stadion, evt. på en anden adresse end Stadion Allé. Spørgsmålet er hvor meget løbebanen egentlig betyder, og AGF’s tidligere anfører, Peter Graulund, erkender, at han gerne var foruden den.

– Den irriterer mig jo ikke, fordi den er en del af NRGi Park. Den har altid været her, mens jeg har spillet fodbold, og den bliver nok også ved med at være her, så længe jeg spiller fodbold i hvert fald. Men det er klart, at man som spiller ikke ønsker, at der er en løbebane rundt om fodboldbanen, siger Graulund til kanalsport.dk.

– Alle fodboldspillere vil helst spille på et stadion, hvor der ingen løbebane er. Det giver en bedre stemning, tilskuerne kommer tættere på banen, og så bliver atmosfæren bare endnu mere hektisk. Vi har jo en fantastisk hjemmebane med altid mange mennesker på lægterne, og kunne de komme endnu tættere på banen, jamen så kunne det blive en endnu større heksekedel og en fantastisk atmosfære at spille i. Det ville selvfølgelig være et stor ønske som spiller, men igen det handler om økonomi, og så er der noget politisk, som skal ind over, og så bliver det som regel aldrig til noget, siger Peter Graulund.

6 KOMMENTARER

 1. “og så er der noget politisk, som skal ind over, og så bliver det som regel aldrig til noget,” – konge kommentar af Graulund!

  Ingen tvivl om, at manden har ret. Hvis vi kunne flytte stemningen fra lægterne tættere på banen, vil jeg tro, at vi kunne få et fort, som intet hold ønsker at besøge. Der er potentiale til et super stadion med super stemning og super atmosfære.

 2. Jeg skriver det igen, ligesom for en del år siden. Bayern lavede en “undersøgelse”, den viste at Bayern vil få ca. 11 point mere pr. sæson, til trods for, at de altid vandt dengang!!!! Dette var baseret på en undersøgelse af hjemmeholdenes succes, når de fik lavede stadion om. Jeg er forholdsvis “neutral” fan, ser dog de fleste hjemmekampe og holder med de hvide, dog ønsker jeg også brændende et rigtig stadion. Jeg er træt af at høre en politikker som N. Wammen udtale – “jeg er AGF fan” og så er der ikke sket en sk…. med stadion, han er kun interesseret i at sige noget populært. Men jeg fatter ikke, at dem som brændende følger AGF hver kamp og ønsker løbebanen fjernet, ikke laver en stor underskriftsindsamling, skaffet noger presse og efterfølgende hjemmeside – derved starter en debat for alvor op. Herefter kan der komme banner mm. Jeg må bare påminde, hvad er det, som byerne Vejle, Odense, KBH, Viborg, Silkeborg, Randers, Ålborg, Esbjerg, Horsens mm. har, som AArhus ikke har – men vi vil heller bruge pengene på at være kulturby, selvom vores egen borgmester ikke kender navnene på de nuværende byer (set i Tv2 Østjylland). Håber på fodbold og fremtid i Aarhus!

 3. Problemet er vel det skal bygges et nyt og det nuværende rives ned. Det er der ikke penge til. Men det ville være fedt hvis der kom en mand med penge forbi. Flot atletikstadion, elendigt fodboldstadion.. Det ville helt sikkert give meget bedre intens stemning.

 4. Selv hvis der skulle komme en mand forbi og ville betale hele gildet, så skulle byrådet jo ok få forpuret det alligevel.
  Aarhus Byråd har alle dage været inkompetente hele vejen rundt, når det kommer til den slags sager.

 5. Det er ikke nødvendigt at rive stadion ned, for en ombygning ala den der skete i Barcelona efter OL er mulig, dog har jeg ingen indsigt i hvad der er billigst og mest sansynligt

 6. Er helt enig med Graulund…

  MEH: Hvis vi vil have et rigtig fedt stadion, så tror jeg at vi er nødt til at få bygget et helt nyt stadion. Formen på stadion, afstanden til banen osv. egner sig simpelthen på ingen måde til at blive et rigtig fedt fodboldstadion.

  Og hvor ville jeg dog også ønske at vi kunne få et nyt stadion en dag. Det ville gøre det så meget federe at tage til hjemmebane kampe.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here