AGF spillede i dag mod AB på Gladsaxe Stadion. Aarhusianerne fik i denne kamp en fortjent 3-1-sejr i bagagen. AGF’s mål blev sat ind af Peter Graulund x2 og David Devdariani. Dermed tog AGF et stort skridt mod Superligaen. Billetten til Danmarks bedste række er nu uhyggelig tæt på at blive sikret.

Tilskuerne på Gladsaxe Stadion var vidner til en chancerig kamp. AGF og Graulund kunne efter 14 minutter banke udeholdet foran med 1-0 efter et flot opspil af Kasper Povlsen. Men få sekunder senere kunne AB udligne efter et kiks af venstrebacken Mikkel Kirkeskov.

I anden halvleg viste AGF, hvor farlige man kan være, når det omhandler kontra. Et AB-hjørnespark blev nemlig forvandlet til en AGF-scoring. Lynhurtige Stephan Petersen førte bolden frem, fandt en fri Peter Graulund, der køligt satte bolden ind til 2-1 til AGF. Et par minutter senere scorede indskiftede David Devdariani til slutresultatet 3-1 efter en fantastisk solotur.

Sejren over AB betyder, at AGF blot mangler fem point for at kunne sikre oprykningen til Superligaen. Der er syv kampe tilbage i 1. division. Hvis man antager, at aarhusianerne vinder over Hvidovre på torsdag, så kan oprykningen allerede sikres på hjemmebane på søndag, hvor Skive kommer på besøg.

8 KOMMENTARER

 1. Dejligt at se Devdariani tilbage! Og desuden fine præstationer af Graulund og Stephan. Kirkeskov skuffer igen.

 2. Kirkeskov skuffer i den grad. Det er fint han er inde for at få noget erfaring men Adam kan han på ingen måde følge med. Adam var jo en af de bedst spillende i et noget mere sprudlende efterår.

 3. Samt Kasper Povlsen, jeg fatter intet af hvordan han kan starte inde, men det er jo hans løbekræft samt fight PS skal bruge fra ham. Han kan absolut INTET i offensiven, kæft han er ringe

  • Nu siger du godt nok han intet kan offensivt, men hvis du ser det første mål der bliver scoret, so kommer der en assist fra hans højre fod:)

   • Han lagde i øvrigt også en halv friløber til Stephan. God kamp af ham i dag, trods et par skæverter på en knoldet bane.

    • Jeg vil faktisk sige at Kasper P var en af kampens bedste.
     Han kæmper, som hver kamp. Han prøver virkelig i offensiven, mener han kom med et assist. Flere gode afleveringer trods den meeeeeeeeget dårlige bane.

 4. Kasper Povlsen laver muligvis nogle fejl i løbet af kampene MEN som midtbanespiller har man altså bolden ret tit og derfor kan man ikke ligge sukkerbolde frem til angriberne HVER gang.. Han kæmper 100% og løber ufatteligt meget..! Han er bestemt værdig nok til at bære den hvide trøje!!
  Mikkel Kirkeskov er blevet bedre siden opstartsfasen, men jeg synes ikke det kører som det skal. Han har lavet nogle alvorlige fejl i forsvaret som – i Superligaen – vil koste mål og nederlag. Håber snart Eckersly er klar igen.

 5. Spillerne vil helst ikke snakke om den – oprykningen. Det forstår man; det er dem der skal ud at præstere på højt niveau for at sikre den. Og så nytter det ikke noget hvis de inde i deres hoveder tænker “den er hjemme” før den rent faktisk er det. Jeg tror, at det er klogt af dem.

  Men vi andre må gerne tale om fremtiden i Superligaen, fordi vi ved, at oprykningen bliver sikret lige om lidt. Forhåbentlig bliver hjemmekampen imod Skive på søndag en festdag på Stadion.

  Jeg er en af dem, der efter Fredericia kampen var ude at kritisere det uinspirerede spil, som GF har disket op med i mange af kampene. Men i går imod AB så det anderledes godt ud. Jeg så kun kampen på TV, men banen var åbenbart rigtig dårlig. Det gør kun præstationen endnu bedre. Det bidrager også med underholdningen, når tilsyneladende store chancer bliver forvandlet til komiske indslag. Fx. har Krabbe en skudchance fra ret kort afstand, som han fuldstændigt mistimer. Derfor kommer han – på grund af banen – til at se lidt dum ud i situationen. Han var ikke den eneste.

  Underholdning var der nok af med masser af chancer i begge ender. Især i 1. halvleg var det en god gang indianerbold. Men indianerbold er ikke i GF’s interesse. Det er nemlig tilfældigt hvilket hold der får scoret. Når man er det bedste hold, skal man ikke lade tilfældighederne råde. Til 2. halvleg havde spillerne skærpet sig, som Peter Sørensen ynder at kalde det. Hvor tit har snakken ikke gået her på AGFFAN om at, hvis bare GF spiller hurtigere, så kan de andre hold ikke følge med. Således også i går.

  I går udnyttede GF dygtigt nogle AB fejl. Fx. ved scoringen til 2-1, hvor Stephan P. spurter udenom en AB’er, hvorefter han og Graulund er to imod en og scorer. I Viborg kampen var det Aron i går Stephan, der holdt på bolden og ventede med at aflevere bolden til Graulund indtil det helt rigtige tidspunkt. Og så usvigeligt sikre scoringer. Men jeg forstod på AB lejrens kommentarer bagefter, at en af spillerne havde svigtet de aftaler de havde. Jeg tror, at det var meningen, at den spiller som Stephan runder på kanten af GF’s målfelt skulle have begået frispark.

  Ikke alting var lige kønt at se på. Men hovedindtrykket er positivt. Og jeg følte mig godt underholdt. Derfor vil jeg ikke dvæle ved fejlene hos enkelte spillere. Derimod må lufte min begejstring over Devdarianis scoring. Han har godt nok sin egen stil. Ikke elegant, men smart lavet. Selv Frimann måtte i Onside overgive sig. Og udnævnte AGF og Devdariani til “Toppen” i denne uge. Og endda på en dag, hvor Brøndby lammetævede Randers.

  Det bedste ved Superligaen er, at vi slipper for SÅ dårlige baner.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here