I høj solskin og foran 11.419 tilskuere slog AGF i dag Skive med 1-0 på mål af Peter Graulund, og sikrer dermed endeligt oprykningen til Superligaen fem runder før tid.

AGF og Skive leverede i dag et festfyrværkeri i 1. halvleg, hvor der tilfaldt store chancer til begge hold. Efter få minutter var det Martin Jørgensen der var tæt på at bringe hjemmeholdet i front, men hans afslutning gik lige forbi den fjerneste stolpe. Kort tid efter var det igen Jørgensen der var på fære, da han kombinerede i Skive-feltet med Graulund og Devdariani, men forsøget løb ud i sandet.

Herefter overtog Skive initiativet, og havde en god periode med flere gode chancer. Først var Skive-anfører Martin Thomsen tæt på fra kort distance, hvorefter at Nicolas Bøgild brændte en helt åben friløber. Kun storspil af Steffen Rasmussen betød at der efter et kvarters spil stadig stod 0-0.

I en periode hvor Skive havde fået tilspillet sig overtaget viste AGF igen tænder. En tværaflevering fra Stephan Petersen endte hos Peter Graulund, der klappede til bolden og sendte den i mål ved nærmeste stolpe. Flot langskudsmål af 1. divisions topscorer, der var angriberens 18. sæsontræffer.

Skive lod sig ikke slå ud, og forsatte det flotte spil, hvor de flere gange var tæt på at udligne. Især hårdt arbejde af Thomas Dalsgaard var tæt på at ødelægge oprykningsfesten, men igen storspil af Steffen Rasmussen holdte AGF i front.

Kontrolleret sidste 45 minutter

Tempoet faldt efter pausen, hvor AGF længe så ud til at være godt tilfreds med et-måls-føringen, og hvor Skive ikke helt så ud til at have kræfterne til at presse AGF som i 1. halvleg.

Efter 70 minutter spil var Søren Berg tæt på, da Stephan Petersen lagde den af til Berg med hovedet, men afslutningen blev en smule høj.

Kort før tid var der flere gode chancer for at lukke kampen, og både Berg og Johannson brændte friløbere på det skammeligste. I sidste ende var det dog ligegyldigt, da Skive ikke fik udlignet, og AGF dermed efter 25. spillerunder igen kan kalde sig Superliga-hold.

Referat følger…

Kampfakta

AGF – Skive IK 1-0 (1-0)

1-0: Peter Graulund (16’)

Advarsler:
AGF: Stephan Petersen
Skive:

Tilskuere: 11.419

AGF: Steffen Rasmussen – Arthur Sorin, Dan Thomassen, Mark Howard, Mikkel Kirkeskov (73/Adam Eckersley) – Søren Berg, Jerry Lucena, Martin Jørgensen, Stephan Petersen – David Devdariani, Peter Graulund (86/Aron Johannson)

3 KOMMENTARER

  1. Fabelagtigt at sikre sig oprykning så tidligt. Skive spillede faktisk rigtigt godt. Især i første halvleg, men drengene kørte den hjem :D

  2. Fantastisk fornemmelse at sidde med nu! :D Tilbage i Suppen hvor vi absolut hører til. Forhåbentlig går der nu mange årtier inden 1. division viser sit grimme ansigt igen. Tillykke til Aarhus, tillykke til os alle!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here