Endelig – tilværelsen i 1. division er nu endegyldigt et færdigt kapitel. I hvert fald når de næste par kampe er overstået. AGF er tilbage hvor de hører til – nemlig i Superligaen!

AGF har leveret en enorm god præstation i 1. division, hvor man nu har sikret sig oprykning hele fem runder før sæsonen slutter. Manden bag oprykningen – Peter Sørensen – fortjener stor anderkendelse for at projektet lykkedes, og han har været et rigtig fornuftigt valg som AGF-træner.

Man kan mene at AGF har haft en så god spillertrup, at enhver fodboldtræner med bare en smule erfaring ville kunne rykke op. Jeg er tilbøjelig til at give sådanne kritikkere ret, men det kræver en enorm trænerkapacitet at gøre det i en så overbevisende stil som AGF har gjort det, og det er ikke bare noget enhver kan gøre.

Nedrykningen sidste år var den største fiasko de fleste AGF-spillere nogensinde har oplevet, og det har været imponerende hvordan vindermentaliteten og holdånden er genopbygget i AGF. Det kan godt være det til tider har været kedeligt at se på, når AGF har været foran mod et dårligt 1. Divisionshold og har holdt bolden i egne rækker, men det har været nødvendig.

Peter Sørensen og co. skal desuden have ros for, at have lykkes med at holde spillernes ben på jorden og forsætte det hårde arbejde, uden at lade sig lokke til at snakke om Superliga før oprykningen var i hus. Ydmyghed overfor opgaven har været vigtig i år, men det bliver det i særdeleshed også sæson.

AGF rammer næste år Superligaen, og umiddelbart ligner det at man rammer rækken på det helt rigtige tidspunkt. Superligaen er så tæt at ikke mange point afgør om man ender i sub-toppen, eller om man ender i bunden. AGFs spillertrup vurderer jeg på niveau med mange af de midterste Superliga-hold, og hvis Peter Sørensen forsætter sin udvikling med holdet, så kan det blive til en fin sæson i Superligaen.

Der er selvfølgelig også en ulempe ved den tætte liga, og AGF kan ligeså vel blive indblandet i nedrykningsdramaet, som mange af de klubber der er indblandet i det netop nu.

AGF har dog fundet en træner som har skabt et hold der vinder fodboldkampe, og lært et hold at forsvare en føring ved selv at holde fast i bolden, og ikke bare ved at pakke sig og vente på angrebene.

Vi går en spændende tid i møde, hvor Brian Steen Nielsen skal forsøge at finde et par forstærkninger til AGF-holdet. Den største forstærkning vil være hvis Hjalte Bo Nørregaard når sit gamle FCK-niveau, men som altid er der intet sikkert når det drejer som om skadede spillere.

Det bliver nemmere at vurdere AGFs muligheder næste sæson, når man ved hvem der overlever i Superligaen, og hvordan de forskellige trupper ser ud næste sæson. AGF har i hvert fald god tid til at opruste, og det giver i hvert fald Brian Steen Nielsen en fordel fremfor de konkurrerende klubber.

Tillykke til AGF og Aarhus – og lad os satse på at det er sidste gang man skal finde AGF i 1. division!

3 KOMMENTARER

  1. Forstår ikke AGFs udmeldte målsætning om en top-6-placering. Vi har før set de her kommentarer være alt for højt sat. Ned på jorden folkens, hovmod står for fald!!

  2. @Nikolai:
    Deres udmelding angående målsætninger, lyder jo først og fremmest blot på overlevelse i superligaen næste sæson. Det har vel intet med hovmod at gøre?
    Og at man så fra officiel side melder ud, at man om et par sæsoner burde kunne spille med i top 6, er vel heller ikke i nærheden af hovmod? Superligaen er så tæt, at 10 ud af 12 hold kan komme med en sådan udmelding, uden at fodbold-Danmark vil rynke på næsen.
    Jeg synes det er en ganske seriøs og sund udmelding.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here