Ni måneders fodbold med neglebideri og en placering på kanten af stolesædet er nu overstået for AGF’s fans. Ikke så meget fordi hver enkelt kamp, holdet har spillet indtil nu, har været nervepirrende eller spændende, det er nu faktisk de færreste, der har været det. AGF har spadseret igennem turneringen med sejre på stribe uden egentligt at være presset voldsomt hårdt, men dog heller ikke have imponeret i hver kamp. 
Derfor har det også næsten fra dag 1 ligget i kortene, at AGF nok skulle rykke op. Men lært af tidligere erfaring og med en Nemesis svævende over hovedet, har de færreste turde melde oprykningen ud offentligt. Ikke før i dag i hvert fald. Nu må selv de mest negative og sortseende pessimister erkende, at AGF ikke kan andet end at rykke op. Med fem kampe igen er forspringet til tredjepladsen på 17 point, og så kan det end ikke med de mærkeligste matematiske formler gå galt.

Men med fem runder igen uden andet end førstepladsen, æren og diverse rekorder at spille for, hvad skal AGF så bruge kampene på?
Det kunne forestilles, at trænerteamet kunne bruge kampene som træningskampe og afprøve forskellige spillere og konstellationer forud for den kommende sæson. Men den teori kan igen ret hurtigt afvises, bl.a. fordi det på ingen måder vil være fair over for konkurrenterne i ligaen. I de sidste fem kampe møder AGF to hold, der kæmper for at rykke op (HB Køge og Vejle) samt tre hold, der kæmper for at undgå nedrykning (FC Hjørring, FC Fyn og Næstved). Desuden er det vel også lidt svært at spille træningskampe med et hold, som meget vel kan se helt anderledes ud om et par måneder…Jah, silly season er startet, og en god håndfuld angribere er ifølge flere medier allerede ved at flytte ind på Fredensvang, alt imens andre spillere er ved at tjekke ud fra samme lokation.

Jeg nævnte, at der var nogle rekorder at spille om. Og lad os lige dvæle lidt ved dem. Den mest attraktive at gå efter må være at blive det hold, som rykker op fra 1. division med flest point på en sæson. Den rekord tilhører pt. Vejle som rykkede op med 78 point i 2008 med Ove Christensen ved roret. AGF har i dag 64 point og har mulighed for at ende på 79 point med sejre i de resterende kampe. Dermed er der heller ikke råd til at sætte ét eneste point til, hvis den rekord skal hjem.
I samme rekordsæson gik Vejle igennem sæsonen uden at sætte point til på hjemmebane, den rekord kan AGF tangere i år, såfremt de vinder over Næstved og netop Vejle på hjemmebane i de sidste to hjemmekampe. 
Vejle scorede desuden 80 mål i alt i 2007-08-sæsonen, hvilket var det højeste antal scorede mål, jeg kunne researche mig frem til i mindst 10 sæsoner. AGF har med deres nuværende 57 scorede mål mulighed for at slå den rekord, hvis de formår at score 4,8 gange i snit de næste fem kampe. Næppe sandsynligt, men dog muligt.
I det mindste ligger AGF lunt til at tage topscoretitlen, den giver dog ifølge netop AGF’s topscorer, Peter Graulund, hverken diplom eller præmie. Han er med sine nuværende 18 mål, tre foran Daniel König (Brønshøj) på andenpladsen og fem foran bl.a. Danilo Arrieta (Hobro), der deler tredjepladsen med Jude Nworuh (FC Fredericia) og Mads Overgaard (FC Fyn).

AGF har med andre ord stadig en del at kæmpe for. Ligeledes har de da også større chance for at skaffe positiv omtale i sponsorkredse, hvis de slutter sæsonen af med overbevisende maner. Og så skal vi huske på, at førstepladsen stadig ikke er sikret, selvom den dog også virker ganske sikker med 13 point ned til HB Køge, der dog har spillet en kamp færre i skrivende stund.

Jeg ser stadig frem til fem spændende og festlige kampe, hvor vi kan sidde lidt mere tilbagelændet i stolen, hvis man er den slags fan, og beskæftige hænderne med at klappe istedet for at bide i neglene. Lad os komme ud og nyde vores oprykning, men samtidigt bevise over for FC Hjørring, Næstved, FC Fyn, Vejle og HB Køge samt resten af fodbolddanmark, at AGF er alt for gode til 1. division!

12 KOMMENTARER

 1. Fin blog, hvor vi alle selvfølgeligt håber på at AGF bliver det suverænt bedste hold nogensinde i 1. division, selvom det egentligt er en røv ligegyldig titel at fæste sig til.

  Et enkel spørgsmål. Er der nogen der ved om der er nogen premie forskel på 1. og 2. pladsen? F.eks. som i superligaen hvor der er millioner i forskel på en 6-9 plads? (nok nærmere i hundrede tusinde i 1. division, men alligevel)

  I så fald, er det jo ekstremt vigtigt at holde føringen ned til HBK for at skrabe så mange penge ned i kassen, selvom det virker ekstremt usandsynligt at de skulle kunne nappe 1. pladsen.

 2. Rekorder er fuldstændig ligegyldigt i min bog. Vi skal præstere i Superligaen, og det kræver forberedelse allerede fra i dag!

 3. Måske er det bare mig der er lidt gammeldags, men jeg ville ikke have noget imod at trække nogle rekorder i hus.. Nu til dags vinder vi så lidt, at vi må tage til takke med de priser vi kan få..

 4. Aldrig i livet om vi skal satse på nogle som helst rekorder. Det vil være et selvmål af de helt store, når man nu har muligheden for at være et skridt foran de andre Superliga klubber, hvad angår forberedelser til den nye sæson.

  Rekorder kan vi ikke bruge til en skid. Det kan vi tilgengæld med mere hvile og flere træningskampe.

 5. De såkaldte “træningskampe” er jo nyttesløse, så jeg forstår egentligt slet ikke at det er et emne. Okay, vi har ikke så meget sommerferie som dem i suppen, men vi ved jo allesammen at der ikke er et eneste hold i noget der ligner kampeform efter sommer- og vinterferie: Og det vil et par alternative opstillinger i de sidste kampe heller ikke ændre på hos os.

  Det er nu heller ikke fordi jeg synes at AGF skal gå efter den ene eller anden rekord, for jeg tvivler på vi vinder alle kampene alligevel (Køge ude og VB hjemme er ikke just walkover), men vi skal altid still den bedste opstilling, såfremt der ikke er unødig risiko for de gamle ben. At jeg så tror at der bliver lidt mere plads til Krabbe m.fl., er en anden sag. Men at vi ligefrem skulle stille et B-hold virker fjollet og meget ulig PS’ fremgangsmåde.

  • Vi har præcis lige så lang en ferie som klubberne i Superligaen. Begge turneringer slutter d 29.5. Men når u21 truppen er udtaget, så kunne man med fordel se på om Kasper Povlsen og evt andre udtagede spillere skulle have ferie inden slutrunden.
   De gamle ben på feks Martin Jørgensen kunne også få en pause indimellem

 6. som sagt er der hold der har mere og kæmpe for end vi har
  så kruise control for resten
  og ingen skader
  Tak.

 7. Selvfølgelig skal vi gå efter sejre i de resterende kampe.
  Det ville være useriøst at gå ud og spille sommerbold nu og unfair overfor konkurrenterne.
  Derudover mener jeg at dette GF hold er det bedste 1. divisionshold der i nyere tid har været i den næstbedste danske række.
  Derfor vil det da være lækkert også at markere det med at slå Vejles rekord, selvom det bliver sindsygt svært når alle vores fem resterende modstandere har noget på spil.

  Den forberedelse vi allerede nu kan begynde på til superligaen foregår primært på direktionsgangen, og de skal selvfølgelig bare koncentrere sig om næste sæson.

  Fin blog i øvrigt :)

 8. Jeg tror de spare lidt på profilerne, også sætter de stærkeste hold i de to sidste kampe med HB Køge og Vejle.
  Tror der er mange af profilerne som ville have godt af at slappe af og lade op til den nye sæson i Superligaen

 9. Nej, der er nok næppe nogen tvivl om at de gamle ben hos MJ og tildels Berg og Graulund bliver sparet lidt mere end de er blevet hidtil i sæsonen. Og helt bestemt er Povlsens U21-em også en faktor, men jeg er stadig ret sikker på, at vi ser noget nært stærkeste 11 i samtlige resterende kampe. Men at holdet så også bliver lavet om, når/hvis vi kommer komfortabelt foran i kampen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here