Trods en sæson i 1. division, som uden tvivl har været frustrerende for en masse, har fansene alligevel bakket op om byens hold – AGF. Klubben ligger nemlig på en 7. plads over tilskuergennemsnittet for sæsonen.

AGF rykkede som bekendt op i det fineste selskab i søndags. Det er i sig selv forventet, og måske ikke en så stor præstation. Bedriften er dog glædelig og tilfredsstillende i Aarhus, men også andre steder i landet, har AGF’s succes spredt sig. AGF har nemlig, trods en placering i første division, det syvende bedste tilskuergennemsnit af alle danske hold i indeværende sæson, hvilket unægtelig bevidner om, at AGF er en tilskuermagnet af dimensioner. Klubben har i sæsonen ifølge tipsbladet.dk haft et gennemsnit på 6.122 besøgende til hjemmekampene. Derudover har en lang række også fulgt holdet på udebane, hvilket har givet mindre divisionsklubber gode indtægter i form af billetter og solgte fadøl.

Tipsbladet.dk skriver videre, at holdet med det højeste gennemsnit er FC København, med et snit på 10.000 flere end AGF, hvilket er det suverænt højeste snit. Brøndby indtager en sikker 2. plads med 12.568 tilskuere i snit pr. kamp.

Nederst ligger Lyngby og SønderjyskE, som sammenlagt har opnået et snit på 5.707, hvilket er et godt stykke under 1. divisionsholdet AGF’s tilskuergennemsnit.

8 KOMMENTARER

  • Så vidt jeg husker lå vi på en tredjeplads sidste gang vi var i 1. division, men fremmødet i denne sæson har som bekendt ikke levet op til niveauet fra dengang. Dette skyldes vel både manglende optimisme omkring AGF i byen generelt samt skyhøje billetpriser i forhold til dengang.

 1. I modsætning til holdene i superligaen, så får vi heller ikke rigtigt ret mange udeholdsfans på stadion.

  • Det har du selvfølgelig ret i. Mon ikke det betyder en svækkelse på 500-700 tilskuere pr. kamp for os i denne sæson?

 2. Det tør jeg tilgengæld ikke spå om. Men med et par hundrede mere, så var vi også rykket to pladser op på den liste der :)

 3. Ja, vi lå nr. 3 sidst vi var i 1. division, så tallene er meget skuffende selvom nogle medier fremstiller dem som flotte.
  Vi bør ligge 3-4 stykker på den liste, uanset om vi ligger i Suppen eller 1. division,
  så jeg er personligt skuffet over fremmødet denne sæson.
  Århus Elite har dog en stor del af skylden med deres billetpriser.
  Sidst vi lå i 1. division var det dog også meget begrænset med Tv kampe, så der blev folk nødt til at komme på stadion til de fleste kampe, hvis de ville opleve GF.

 4. I princippet er vi jo ret højt oppe, i forhold til så mange andre klubber. Hvis man så ser det med Aarhus-øjne er det et skuffende tal.

 5. Hvis man ser det med AGF-øjne, var det jo i sig selv en fiasko at rykke ud af superligaen igen, og tallene kunne jo være fordi der er begyndt at komme flere til de andre klubbers kampe, fremfor at der er kommet færre til AGF’s kampe.. Lad os antage, at tilskuerantallet i snit er steget med en 500-600 tilskuere per kamp for de 4 klubber, der holder os fra 3. pladsen samt at AGF har mistet det samme antal pga 2 gange nedrykning på få sæsoner, så vil jeg sige, at det er ganske rimeligt. Tallene skulle jo gerne bringe os op på 3. pladsen igen, når nu vi starter superligasæsonen til efteråret :o)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here