Ifølge JP Aarhus’ oplysninger, så er AGF interesserede i den 34-årige norske angriber Thorstein Helstad. Angriberen spiller i øjeblikket for franske Le Mans, der befinder sig i den andenbedste franske række. På nuværende tidspunkt ligger klubben til oprykning – og hvis klubben rykker op – vil AGF få svært ved at hente Helstad.

Thorstein Helstad spillede i Brann Bergen fra 2006-2008, hvor han blandt andet var med til at sikre det norske mesterskab. I 48 kampe scorede angriberen 35 mål.

Helstad nettede 10 gange i 32 kampe i sin første sæson i Le Mans i 2008/2009. Sæsonen efter rykkede Le Mans ud og Thorstein Helstad har i denne sæson scoret 18 mål indtil videre.

Han har tidligere optrådt for – udover Brann Bergen – HamKam, Austria Wien og Rosenborg.

Iøvrigt har den målfarlige angriber modtaget “Kniksenprisen” som årets angriber i Norge to gange. Det var i 2000 og 2007.

Thorstein Helstad har ligeledes repræsenteret det norske landshold. Statistikken her hedder 10 mål i 37 kampe.

JP Aarhus’ originale artikel >>

Foto: fotball.bt.no

27 KOMMENTARER

 1. Han er måske lidt gammel ja, men han scorer da mål endnu?
  Men mon ikke vi skal have en lidt mere permanent løsning? Jeg synes efterhånden at vi har næsten pensionerede spillere nok!

 2. Jeg er enig i, at det slet ikke virker som en holdbar løsning. Men lækkert med noget “eksotisk” islæt på rygtebørsen!

 3. Jeg ser det nu som ret fornuftig.
  Det giver os 1-2 år mere hvori vi kan lede efter den rigtige angriber.
  Han kan score mange mål og har den rigtige størrelse i forhold til Graulund.
  jeg siger go.

  Hvis Duncan er uden for realistisk økonomisk afstand synes jeg det her er et klart bedre bud end Nordstrand, som jeg ser som den samme type som Graulund.

 4. Kortsigtet vil det være fornuftigt at hente en rutineret angriber som Helstad… Han rutineret og fysisk stærk og helt sikkert en god man at spille bolden op på. Men på længere sigt ville denne løsning ikke være særlig holdbar .. det siger jo sig selv eftersom manden er 34 år .. Så om et års tid kan AGF stå i en situation, hvor de skal ud og købe helt nye angribere, hvis og så frem Arón og Sanel ikke slår igennem ..

  Køb Nordstrand ! (:

 5. Man kunne eventuelt set, om man kunne presse to år ud af ham. Til den tid er Morten Duncan Rasmussen kontraktfri, og sikkert mulig at få fat i.

  Jeg ville foretrække dem i nævne rækkefølge

  Duncan
  Nordstrand
  Helstad
  Bechmann
  Christoffersen

 6. Det ville godt nok være en skidt handel hvis vi snuppede ham. Han kan være nok så god, men så gør vi det bare så meget værre for os selv om et år eller 2, når halvdelen af truppen smutter. Får vi ham, så er følgende spillere i hvert faldvæk indenfor 2 sæsoner:

  Graulund
  Helstad
  Berg
  Martino

  Jeg kan tælle mig frem til at det vil være samtlige af vores bedste angribere, medmindre vi skulle være så usandsynligt heldige at enten Aaron eller Sanel begynder at banke 10-15 kasser ind om året i suppen. Nej tak, så hellere kaste slanterne efter Makienok, Nordstrand, Bechmann eller Aabech.

 7. Enig med Zinras. Det er som om vi pisser i bukserne af skræk, nu vi skal op i suppen (måske forståeligt nok) – men skift nu de bukser, og tænk mere langsigtet end 31 maj 2012. Hent Makienok!

 8. Det kan jo også være en fordel, at vi i sommeren 2012 står med det største rådigheds beløb længe. Hvis f.eks. Martin J, Søren Berg, Dan T, Adam E, Mark H osv er på vej ud og vi kan hente en 4-5 transferfri spillere istedet?

 9. Helstad og Makionek denne sommer, og så er den f…. barberet. Helstad er med til at stabilisere næste sæson, og Makionek er fremtidens mand.

 10. Enig Stephan, ellers en mega nice nyhed. Ikke en spiller jeg kendte før (grundet min alder) men ellers en vild målstatistik..

 11. Hmm for gammel! Hvor gammel er det lige graulund er? 35 så det med alderen spiller vist ikke det helt store! Så længe han kan skyde bolden i kassen og sikre os overlevelse i superligaen, så er det vel en okay forstærkning!

 12. Ikke flere spillere der snart stopper, tak! Det er meget muligt at manden bomber og er god, men vi skal altså bruge en yngre spiller, som vi også kan satse på de næste 5 år.

 13. Hvis han har 2 år tilbage i sig, kunne man samtidig også investere i Makienok, og bruge de 2 år på at køre ham i stilling til at overtage angrebspladsen. Det er den eneste fordel, jeg kan se i at købe endnu en spiller, der synger på sidste vers.

  Problemet er så bare, at vi står og har 4 jævnaldrende spillere og bærende kræfter, som stopper på nogenlunde samme tid, og så ramler det jo helt sammen, når vi skal fylde så mange huller ud inden for så kort tid.

  Han ser nu ellers ud til at være en meget dygtig angriber:

  http://www.youtube.com/watch?v=b5jGzXUJOcU

  • Hvis vi tager Makienok med, så er han parat til at tage over om 1-2 år. Martin Jørgensens afløser hedder Hjalte Bo eller Kasper Povlsen, så ham har vi allerede. Så det er 2 spillere vi skal finde om 2 år. En kantspiller og en angriber.

   • Det er jeg enig i. Hvis vi kan hente Makienok samtidig, ligner det noget! Hvis ikke, så er den noget mere ulden.

   • Et er at vi har spillerne. Noget andet er, at vi skal have spillet holdet sammen, og der mener jeg, at du undervurderer betydningen af 4 rutinerede kræfter, der pludselig ikke er der længere.

    • Når vi nu når så langt, så tror jeg skam ikke, det bliver noget problem. Til den tid går jeg ud fra, at de fleste spillere har fået en masse spilletid grundet rotation pga. skader, træthed, modstandere, osv.
     Så hvis bare ikke det bliver last-minute-impulskøb af spillere, der skal tage over – f.eks. Makienok – så er jeg egentlig ret tryg ved det hele.

  • Angrebet kommer i hvert fald til at besidde en hel del fysik, hvis vi henter de to. Jeg synes i stedet, at hvis vi henter to til toppen, så kunne den ene være enten Helstad eller Makienok. Den anden vil jeg så foretrække noget ala Nordstrand.

   • Nordstrand er bare alt, alt for dyr at hente på nuværende tidspunkt. Makienok og Bechmann er de mest realistiske vil jeg mene.

 14. Graulund, jørgensen og Berg, jeg tror vi er dækket ind i aldrende offensiv spillere…. Ellers er jeg klar på en kontrakt, og jeg er kun lige fyldt 40 !

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here