AGF er – efter at oprykningen til superligaen er sikret – på markedet efter forstærkninger. Vel at mærke forstærkninger fra øverste hylde, blev der sagt. Men hvor højt er det nu lige, at øverste hylde den hænger. Er det allerøverste hylde: den med Messi, Ronaldo og Ferdinand? Nej, det er det selvfølgelig ikke. Det siger sig selv.

Men der er andre øverste hylder end den. Der er nemlig dén øverste hylde, som AGF kan nå. Altså den øverste hylde med spillere, som AGF realistisk kan trække til klubben. Og som de kan og vil betale for og til. Når den sportslige ledelse melder ud, at de eventuelle nye spillere, der skal ind i truppen, skal forstærke den og ikke bare gøre den bredere, så er det et signal til omgivelserne. Endnu et eksempel på, at man bruger pressen til at fortælle omgivelserne, altså fansene, sponsorerne og kommende nye spillere, at klubben agter at bide sig fast deroppe, hvor det er sjovest at være. Det med første division er ligesom prøvet. Sportsligt med succes, men der er sjovere ting end det. Det er samtidig et signal indadtil. Spillerne i den nuværende trup får dermed et vink om, hvad vej vinden blæser. Det håber jeg dog, at de også får på mere direkte vis.

Når jeg skriver kan og vil i forrige afsnit, mener jeg, at for eksempel Morten ”Duncan” Rasmussen, som er blevet rigtig meget omtalt som et emne, der kunne forstærke klubben, kunne være realistisk fordi, man kunne købe ham fri. Men man vil ikke. Som en konsekvens af den linje der er lagt om at balance i regnskabet er vigtigere end spillerindkøb, ønsker man ikke at betale de 7,5 mio. der har været omtalt, at Celtic skulle have for spilleren. Plus hvad han selv skulle have haft. Derfor har sportschefen og træneren også været ude at sige, at Duncan er interessant, men for dyr.

Fra samme hylde: Det er bekræftet, at klubben har henvendt sig til Lyngby og fået lov til at tage en snak med Kim Aabech. Den historie ligger dog lidt stille. Om der bliver forhandlet ved jeg ikke, men det bliver spændende at se, om der kommer noget ud af det. Hvem ligger ellers på hylden? Jeg nævner i flæng en række navne, der har været omtalt: Anders Due, Tommy Bechmann, Morten Nordstrand, Kenneth Fabricius, Alexander Fischer, Jesper Lange, Tim Jansen og Simon Makienok Christoffersen. Sikkert alle sammen spillere som AGF kunne nå, hvis de stod lidt på tæer. Altså klubben ikke spillerne.

Tommy Bechmann har igennem længere tid været rygtet til Aarhus og måske AGF. Der er noget med et hus, han er ved at bygge her på egnen, men om det ender med at han fortsætter karrieren i AGF er ikke afklaret. Det synes som om han gerne vil til AGF. Morten Nordstrand blev så i sidste uge udnævnt til at være et emne til klubben. Selv havde han ingen kommentarer. Så var der Simon Makienok Christoffersen, der blev nævnt som et emne. Jeg har set et interview med ham, hvor han siger, at han gerne vil et skridt op. Han nævner ikke AGF, men AGF er da et skridt op i forhold til HB Køge. Også selvom det ser ud til at de rykker med op i Superligaen. Han er min personlige favorit og har været det siden jeg så ham første gang, efter at han trådte i Henrik Tofts fodspor, da denne smuttede til Odense. Og målfarlig det er han altså. Mon ikke han også kunne gøre Graulund endnu farligere? Endelig vil jeg nævne Emil Ousager, der som nævnt her på siden kun er et lægetjek fra at blive præsenteret som ny AGF-spiller. Gad vide hvornår den præsentation kommer? Han er ærgerrig og har et ønske om at blive førstevalget på målmandspladsen. Det er i hvert fald manglende spilletid i hans nuværende klub, der får ham til at søge andre græsgange. Det har næsten virket som om AGF’s nuværende reservekeeper har været tilfreds med at være reserve. Med Ousager i truppen, tror jeg at der bliver konkurrence på målmandspladsen også. Det er godt!

Seneste skud på rygtestammen er norske Thorstein Helstad, som efter det oplyste er en rigtig målsluger. Men jeg så lige, at OB også er ude efter ham. Så også dét bliver spændende at følge.

Brian Steen Nielsen har tidligere været skrap til at trække nogle interessante kaniner op ad hatten (Se fotoet i toppen). Det må han gerne gøre igen – når bare det bliver fra den der øverste hylde!

12 KOMMENTARER

 1. Anders Rasmussen blev hentet som reservemålmand. Der har aldrig været tvivl om at han kun skulle stå, hvis Steffen havde karantæne eller var skadet.
  Der er efterhånden blevet nævnt mange spillere. Bedømt ud fra navnene, så er det svært at se hvor højt vores hylde sidder

 2. Det allerseneste rygte skulle være Victor Pallson, han var oprindelig offensiv spiller til han blev omskolet til defensiv midt i Liverpool og siden har han vist også spillet i det centrale forsvar.

  I øjeblikket render han rundt i Hibernian, efter at have spillet 16 kampe siden februar 2011 og har et år tilbage af kontrakten.

  Jeg har ikke set rygtet nævnt andre steder end på gf-forum.dk

 3. Fint indlæg – men at påstå at Aabech og Simon C. er fra samme hylde som Duncan er vist at strække den lige rigeligt. Det er i hvert fald en utrolig stor hylde så!

  Dertil: Due, Simon C., Jansen og Fischer har jo ikke været rygtet til AGF. De er blot blevet nævnt af fans som interessante signings.

 4. faktisk at Simon M. Christoffersen ville være et scoop hans alder taget i betragtning. Han skal helt sikkert nok vise sit værd. Fremtidigt salgsobjekt uden tvivl. Aabech virker som en and. Manden er ikke i nærheden af at være fra øverste hylde…..

 5. Godt blog-inlæg…. men at nævne Kim Aabech som en spiller fra samme hylde som Duncan, er ren komik… Aabech har kun leveret varen på Superliganiveau i to gange en halv sæson i alt. Der er jo en grund til, at han i en alder af 28 år, stadigvæk spiller i Lyngby og kun har 61 Superligakampe på CV’et… Duncan har spillet på landsholdet og i en top-4 liga (Bundesligaen), hvilket normalt er de kriterier BSN før har stillet, når han taler om spillere fra “øverste hylde”.
  .

 6. En fin blog, meeen jeg vil nu sige at Duncan er hylden over den vi kan nå. Ikke fordi han ikke kunne lokkes til GF som sådan, men snarere fordi han er meget dyrere end vi har råd til (og jeg synes aldrig vi skal bruge et playersponsorat igen!).

  Aabech, Bechmann, Makienok, Due osv. er nok nogenlunde så højt som vi realistisk set kan nå for tiden. Selvom AGFs størrelse kan lokke lidt større spilllere til end vores resultater berettiger, så skal man nok heller ikke glemme at samtlige Superligahold i øjeblikket har præsteret bedre end vi har i de sidste 15 år. Ja, faktisk er Sønderjyske så vidt jeg kan se det eneste af de 12 hold der ikke har sluttet bedre end os indenfor den periode (selv Horsens har en 5. plads fra 07/08).

  Der er med andre ord en hel generation af fodboldspillere herhjemme, der ikke kender AGF som andet end et bundhold, og selvom de da godt ved vi har gode rammer og en fantastisk historie, så begrænser det nok alligevel hvad vi kan få fat i.

  For skal vi alligevel bevæge os ud på de store hylder, jamen så er Robert Pirès jo kontraktfri til sommer, såfremt han ikke forlænger med Aston Villa inden da.. Så BSN skal da bare komme i gang ;)

 7. Vi har brug for en hovedstødsstærk og boldsikker angriber. Duncan er dyr og dermed en risikabel investering, mens Simon C formentlig er billigere og en mindre risikabel investering. Aaron kan suppl. Graulund. Håber virkelig på Simon C.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here