AGF’s målkonge Peter Graulund er uden tvivl den mest populære spiller i Aarhus. Den farlige angriber var dog tæt på at forlade Fredensvang, da han under Ove Pedersen mistede anførerbindet.

– Der var på et tidspunkt en masse ballade og uro, der gik ud over min selvtillid og min glæde ved spillet. I den periode var der en vigtig kamp mod Brøndby, hvor jeg startede på bænken. Stillingen var 1-1 ved pausen, hvorefter jeg kom ind og scorede sejrsmålet til 2-1. Det var en vigtig sejr, og den scoring kom på et ekstremt vigtigt tidspunkt for mig, fordi der var nogen, der mente, at jeg var færdig som fodboldspiller – så var det rart at kunne modbevise kritikerne, siger Graulund ifølge Ekstra Bladet i bogen, ‘Århus I Hjertet’, og fortsætter:

– Det mål var også vigtigt på en anden måde, for havde jeg ikke lige spillet den halvleg og scoret det mål, er det ikke sikkert, at vi havde fået bilagt striden om anførerbindet. For efterfølgende fik jeg en god snak med ledelsen, og jeg endte med at forlænge min kontrakt. Så lige præcist det mål, må man sige, har betydet meget for min videre tid i Århus, siger Graulund.

I den nye bog ‘Århus I Hjertet’, som udkommer den 26. maj, fortæller Peter Graulund ligeledes, at han sagtens kunne være havnet i en anden dansk klub. Men AGF var heldigvis de første der kontaktede angriberen.

– Jeg gik rundt nede i Bochum, hvor jeg ikke havde spillet i lang tid, og derfor var jeg mør og klar til at komme væk. Så blev jeg ringet op af Poul Hansen, der spurgte, om jeg ville spille for AGF. Og da var jeg lige præcis så tilpas træt af min sportslige tilværelse i Tyskland, at jeg sagde ja tak med det samme. Men uanset, hvem der havde ringet og spurgt, om jeg ville hjem, havde jeg sagt ja. Derfor er det meget tilfældighederne, der spiller ind, men det var AGF, der ringede den gang, jeg var klar til at komme hjem, så derfor blev det AGF. Havde det nu været FCK, FC Nordsjælland eller hvem der nu stod og manglede en angriber – så var det nok dér mine veje var gået, siger Peter Graulund i bogen.

4 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here