Til AGF’s sidste hjemmekamp i denne sæson, havde Peter Sørensen endnu en gang rystet posen og sendt bl.a. Peter Graulund på bænken, da topscoren døjer med lidt problemer i nakken. Ligeledes var der heller ikke fundet plads til tilbagevendte David Devdariani, og Dan Thomassen var helt ude af truppen. I stedet havde cheftræneren valgt denne opstilling:

Steffen Rasmussen

Frederik Krabbe – Arthur Sorin – Mark Howard – Mikkel Kirkeskov

Stephan Petersen – Martin Jørgensen – Kasper Povlsen – Adam Eckersley

Søren Berg –  Aron Johansson

Vejle havde alt at kæmpe for, da oprykningen stadig var inden for mulighed, og AGF havde den 15. hjemmebanesejr i sæsonen at fighte for.

Vejle startede ud på bolden, og var også det hold, der viste mest initiativ i begyndelsen. Således fik gæsterne hjørne efter ca. fem minutter, men bolden kom for tæt keeper Rasmussen, der kunne bokse den væk og starte en kontra ved Stephan Petersen. Den lynhurtige kantspiller tog dog et for langt træk, og blev fanget mellem tre vejlespillere, men opgav ikke at kæmpe for bolden. Hans voldsomme tackling bagfra, var dog også alt for voldsom og blev takseret til et gult kort.

AGF forsøgte primært at angribe via stikninger i siderne, men alt for ofte blev stikningen for upræcis og ramte sjældent, det den skulle ramme. Vejle forsøgte samtidigt at udfordre sig til afslutninger og indlæg især ved deres offensivspiller Denis Fazlagic, men heller ikke noget de havde den store succes med.

Derfor virkede det naturligt, at første skud på mål skulle komme efter en dødbold, og det var netop sådan en Stephan Petersen kæmpede sig til ved det ene hjørneflag i det 11. minut. Eckersley sparkede bolden tæt ind foran mål, hvor en relativt fri Mark Howard steg til vejs og headede bolden i mål via den ene opstander. 1-0 til hjemmeholdet. På tidspunkt var HB Køge foran 2-0, og Vejle syntes milevidt fra 1. division.

Efter målet overtog AGF bolden, uden rigtigt at skabe noget. Det blev til et par spark fra distancen af Krabbe, Petersen og Johansson, men ikke noget der for alvor var farligt.

I den anden ende forsøgte Vejle sig med samme opskrift, men da alle boldene røg et sted mellem 1 og 12-13 meter over mål, havde Steffen Rasmussen ingen grund til at få pulsen meget over 120.

Vejle fik langsomt et større overtag på midtbanen, og deres indlæg og udfordringer blev skarpere og skarpere, i takt med tiden i første halvleg rindede ud, og de kom frem til et par muligheder, som burde være omsat efter bedre fortjeneste. Men Steffen blev aldrig testet i første halvleg. Faktisk var det kun Krabbe og så målscorer Howard, der formåede at ramme målet i første halvleg.

En halvleg der næppe går over i historie som en spændende affære, med mange fejlafleveringer på den regnvåde bane.

Holdene kunne dog gå til pause med solskin i baggrunden, og en 2-2 stilling mellem FC Fyn og HB Køge.

Anden halvleg startede med lidt mere fart over feltet, og Vejle fik også for første gang sendt i  hovedstød i handskerne på Rasmussen efter et indkast.

Efter ca. 50 minutters spil, blev Petersen pillet ud til fordel for Casper Sloth, hvilket betød at Søren Berg, der formåede at spille en usynlig første halvleg med omtrent en halv snes boldberøringer røg ned på kanten og Sloth i front.

Blot 10 minutter inde i anden halvleg, var Eckersley og Howard ved at gentage bedriften fra første halvleg, men denne gang gik Howards hovedstød forbi mål. Minuttet efter var Vejle milimeter fra at komme på måltavlen, selvom Kim Olsen ikke helt fik ram på et perfekt slået indlæg. Steffen fik dog klaret bolden til hjørne i samarbejde med en forsvarsspiller.

Fem minutter senere stod samme Steffen for kampens hidtige detalje, da han tog fusen på en vejleangriber med en dribling bag om eget ben i feltet. Detaljen døde dog efterfølgende, da han sparkede bolden udover sidelinien.

Med en time spillet tog Vejles Rynell chancen ude fra med et fladt spark. Steffen virkede som en der havde set bolden gå forbi, men  i stedet tog den indersiden af stolpen og ramte herefter Steffens fod og gik i mål. 1-1, ikke ligefrem en situation målmanden så alt for godt ud i. Vejle havde også brug for målet her, da Køge var kommet foran igen med 3-2.

Generelt sad Vejle meget på bolden i anden halvlegs første 20 minutters tid, og AGF løb meget rundt som en hund efter egen hale, og virkede aldeles  idefattige i deres angrebsspil, hvor de lange bolde forsatte uden held.

10 minutter efter det udlignende mål  fik Rynell chancen fra samme distance, som han scorede fra, da Kasper Povlsen begik frispark. Nok engang ramte Rynell stolpen, men denne gang havde den så meget power på, at den fløj langt væk fra Steffen, der denne gang dog var helt ude ved stolpen i fuld længde.

Et par minutter efter blev Eckersley erstattet af Emil Scheel.

Med 15 minutter igen blev Frederik Krabbe klappet fra banen i hans 130. kamp, der formentligt bliver den sidste på hjemmebane for AGF, ind kom Sanel Kapidzic.

Den indskiftning betød både et mere offensivt AGF-hold, men også et hold, der igen begyndte at spille fodbold, og lignede en flok spillere, der havde noget at kæmpe for igen. Ikke noget de ligefrem havde gjort i resten af anden halvleg. Vejle var dog stadig tættest på et føringsmål.

Tre minutter før tid begik Howard frispark lige foran feltet, og indkasserede et gult kort. Nok engang stod Rynell linet op ved bolden, men sparkede denne gang forbi mål. I ca. samme minut scorede HB Køge til 4-2.

I de døende sekunder kom AGF i en omstilling, hvor de var seks mod tre. Bolden endte til sidst hos Povlsen, som slår et indlæg til eneste Vejlespiller udover målmanden. Forsvaren valgte at heade på egen overlægger, og efter en opsamling i feltet, fik Berg bolden men afsluttede ved siden af med en svag afslutning.

Minuttet efter var der en ny omstilling, hvor Johansson var i en gunsttig position for en friløber. Han forsøgte dog, ligesom i kampen mod Viborg, at finde sin angrebskollega på midten af banen. Sanel kunne dog ikke nå frem til bolden.

Og dermed endte kampen 1-1. Kampen på Fyn endte 4-3 til Køge, og dermed rykker Køge og AGF op med en runde tilbage.

Hvilke spillere vil du fremhæve efter dagens kamp? Sig din mening i kommentarfeltet herunder!

4 KOMMENTARER

  1. magen til lad attitude skal man satme lede længe efter..
    det betyder åbenbart intet at vinde alle kampe på hjemmebane..
    nu taber vi lige sidste kamp, og så står den på superliga bold

  2. Føler jeg havde btugt den halvanden times mere fornuftigt, hvis jeg fjernet ukrudt i fælleshaven. Godt nok den meste fesne kamp, jeg har set AGF spille længe!

  3. klart den kamp skulle blive kedelig. Alle vidste at Køge ville rykke op – derfor havde ingen rigtigt noget at spille for…….

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here