Jeg skrev for små tre uger siden en blog om, hvad Peter Sørensen og resten af den sportslige sektor i AGF skulle bruge den sidste håndfuld kampe på, med de to store valgmuligheder i ‘rekordjagt’ og ‘træningskampe’.

Runden efter jeg skrev den blog, tog AGF til Hjørring og vendte hjem med et point efter et yderst tvivlsomt udlignende mål fra FC Hjørring, og dermed var muligheden for den mest glamourøse rekord væk, nemlig at blive det hold, der har høstet flest point på en sæson i 1. division.

AGF kunne dog stadig nå at blive det mest scorende hold i 1. division, hvis de da blot scorede 5,5 mål i snit i de sidste fire kampe. Men selvom AGF scorede tre mål mod FC Fyn runden efter og samtidig definitivt sikrede sig førstepladsen, synes den rekord også mere end umulig at nå. Her med to kampe igen mangler der 17 mål for at tangere den rekord, som Vejle har fra 2007/2008 sæsonen.

Men når nu AGF ikke har muligheden for at blive hverken det mest scorende eller pointhøstende hold i 1. division denne sæson, hvad har Peter Sørensen så brugt de seneste tre kampe på?

Lad os starte med kampen mod FC Hjørring, hvor AGF gæstede en pløjemark, der lå i brak under orkanlignende tendenser.

Opstillingen gav flere overraskelser. Bl.a. fik Adam Eckersley lov at starte på venstrekant, Graulund var røget på bænken til fordel for Aron Johansson og David Devdariani i front. Samtidigt blev Martin Jørgensen sparet for spilletid. Stephan Petersen havde karantæne i denne kamp.

I sig selv var satsningen med en mere offensiv udgave af Eckersley ganske fornuftigt i bagklogsskabens lys, da han scorede AGF’s mål efter et lille kvarters spil. Men ellers blev der ikke skabt meget offensivt. Var Peter Graulund mon for savnet offensivt, Eckersley ikke offensiv nok, eller var banen for elendig at spille på for AGF’s vedkommende? Indstillingen fejlede i hvert fald ikke noget, hvis man skal tro Dan Thomassen.

Runden efter gæstede AGF så Fyn. Her var både Petersen, Graulund og Jørgensen med fra start. Tilgengæld var rundens forrige målscorer for AGF pillet ud af start 11, og Frederik Krabbe fik spilletid på højre back fra start. Noget den blonde forsvarsspiller ikke havde fået meget af i foråret.

Om det var indvirkning til, at AGF kom bagud efter allerede tre minutter, vil jeg ikke afgøre. Men AGF overvandt chokstarten, og på et mål lige før og et igen lige efter pausen, var AGF i front. Men så skiftede Peter Sørensen ud. Ind kom Casper Sloth og Eckersley i stedet for Kasper Povlsen og Kirkeskov. Sloth har ikke fået meget spilletid dette forår grundet en skade, men Sørensen mente han var klar til kampen og fik 25 minutter på grønsværen. To minutter efter han kom ind, udlignede fynboerne dog. Ikke at jeg på nogen måder tilskriver den unge midtbanespiller målet!

I kampens døende minutter sikrede den unge islænding, Johansson, som for alvor er kommet i udbrud i forårets seneste kampe, en ny føring til AGF.

Den føring kunne AGF have udbygget i kampens absolut døende sekunder, da De Hvii’e blev tildelt et straffespark. Normale straffesparksskytter som Martin Jørgensen eller topscorer Peter Graulund blev fravalgt, og frem kom i stedet målmand Steffen Rasmussen, der kunne fejre 250 kampe jubilæum i denne kamp. Målmanden kiksede sparket, og en udbygning af føringen udeblev. Sejren fik AGF dog med hjem.

Men Peter Sørensen var ikke færdig med at eksperimentere med truppen. Han var først lige begyndt.

I den seneste kamp, i oprykningsfesten på hjemmebane mod Næstved, var Martin Jørgensen rykket en kæde tilbage, og skulle danne makkerpar med Mark Howard i centerforsvaret i fraværet af Thomassen. Istedet var det blevet plads til Casper Sloth fra start på midtbanen. Det så også ud til at fungere ganske godt, efter første halvleg var AGF foran 2-0. Men et kvarter inde i anden halvleg, blev Steffen Rasmussen skiftet ud. Han var skam ikke skadet eller havde brændt flere straffespark, næh istedet skulle der gives plads til Anders Rasmussen, der spillede sin afskedskamp for AGF på hjemmebane. Nogen ville måske også tro, at det faktisk var Anders’ debut, men han har dog spillet tre kampe for AGF tidligere i hans to år i klubben. Til hans forsvar og respekt skal det dog siges, at han har enorm betydning på træningsbanen og ikke mindst uden for banen for truppen.

Nå, men Anders havde knapt været på banen i fem minutter, før han måtte pille en bold ud af eget net. Det blev ved det ene mål i den halvleg, og AGF vandt 2-1.

Mit spørgsmål og undren går så på, og her må I brugere gerne komme med inputs. Ville Peter Sørensen også have ladet Peter Graulund passe bænken i Hjørring, lade en målmand sparke straffespark på Fyn, eller lade en, i fodboldverden, halvgammel og knapt så fysisk stor, midtbanespiller spille centerforsvar samt udskifte en målmand uden større grund i en kamp på hjemmebane, dog mod et bundhold, hvis man havde noget at spille om (rekorder, oprykning etc.)? Og kan vi måske vente flere eksperimenter i de næste to kampe mod Vejle og Køge (bemærk at de klubber har alt at spille om, da kun fire point skiller dem af i kampen om oprykningen med to kampe igen)?

Forstå mig ret. Jeg beundrer Peter Sørensens tilgang til fodbolden, og indgyder kæmpe respekt for hans person og ikke mindst arbejde i AGF. Og jeg synes, det er meget ærefuldt at lade en jubilar sparke straffespark i en kamp, der ser ud til at være vundet, samt give en spiller en afskedskamp, til trods for han knapt har spillet for førsteholdet.

Men har der været en større mening med disse eksperimenter, eller er det hele blot en omgang juleleg fra cheftræneren nu oprykningen var i hus.

3 KOMMENTARER

 1. Der er næppe meget juleleg over det, bortset fra den med Staff og straffesparket (men det skulle der vel også være plads til, sådan som kampen udviklede sig). PS har selv udtalt at han er meget interesseret i spillere der kan spille mere end én position på banen, hvilket nok ikke er helt skidt med 09/10 sæsonen in mente, og derfor er det nu et godt tidspunkt at teste det på. Rækken er forlængst vundet, rekorder er ikke meget værd at gå efter, og jeg har på fornemmelsen at han gerne vil se hvad de enkelte spillere er i stand til udenfor ideal-positionen.

  Eksempelvis kan der være god mening i Martino som centerback, såfremt han gør det tilfredsstillende, idet der skal løbes væsentligt mindre på den position end på den centrale midtbane. Jørgensen er jo ikke helt ung i fodboldsammenhænge, så der kunne måske være en ide i f.eks. at lade ham starte på midten og så senere smide ham ned i bagkæden, mens nye kræfter kommer ind på den centrale midtbane. Desuden er MJ ret god med bolden, hvor de fleste midterforsvarere på holdet læner sig tæt opad titlen som boldmongol.

  Derudover har PS kun været her i et år, med en trup stort set udenfor hans indflydelse, så det har nok knebet lidt med hvor meget han turde flytte rundt på før vi var sikret. Jeg giver heller ikke meget for at disse scoringer imod os har noget med Sørensens dispositioner at gøre, da det f.eks. var Dan T. der lallede rundt i forsvaret på brakmarken i Hjørring.

  Nej, det der har været galt er spillernes indstilling, særligt når det hedder 2. halvleg og GF er foran. Det er jo ingen hemmelighed at det for Superliga-vante spillere er mere end almindeligt røvsygt at spille 1. division, så nu hvor rækken forlængst er vundet er al motivation nok forsvundet. De vil ikke tabe kampene, for det har de sgu for meget ære i livet til, men omvendt mangler sulten for at gøre det til 2-0 og 3-0, da alt andet end 0 point for kampen er acceptabelt som sådan, når man allerede er gået på ferie.

  Det er måske det eneste sted hvor man kan være efter PS, men omvendt tror jeg nu også det er en af grundende til at vi ser så mange reserver i aktion: Ikke blot kan det teste dem, men de er nok også mere sultne end de fleste andre, da de kæmper for kontrakter og pladser på holdet. Dog tror jeg ærligt talt ikke man kan gøre ret meget ved den manglende motivation, da det er fløjtende ligegyldigt hvad de gør på banen for alle andre end os fans.. Og selvom vi da har betydning for spillerne, så må det immervæk være svært at oppe sig i 90 minutter mod Hjørring & co., når Superligaen har været et faktum i noget der ligner en måned (og reelt var et faktum længe før det).

  • Hmm.. Med tanke på, hvordan PS ser ud på sidelinjen, kan jeg ikke tro, at det er hans skyld, hvis spillerne ikke er motiveret. Mig bekendt, uden at jeg kender ham nærmere end interviews og udtalelser, er han vist ikke en, der ligger på den lade side, når det gælder om at fortælle spillerne præcis, hvad han synes om deres spil i en pågældende kamp, og jeg tror heller ikke, at han er helt stille i pausen, hvis AGF har spillet dårligt i 1. halvleg. Jeg er til gengæld enig i, at reserverne er mere sultne efter spilletid, end de normale startere. De mangler bare at komme tilobage til deres tidligere niveau, hvis de har været skadet, eller at komme op i niveau, hvis de er helt nye på holdet.

 2. @Zinras – bestemt er juleleg er stort ord at bruge i denne sammenhæng, men det vækker dog opsigt :)
  Generelt synes jeg, du gør dig mange fine betragtninger, og jeg er enig i langt de fleste af dem!
  Mht MJ i centerforsvaret, så ved jeg ikke, om det er den bedste beslutning. Men set i lyset af, at PS og BSN ikke vil satse på Frederik Krabbe (som ellers er “opvokset som centerforsvarer”, så er der måske mere perspektiv i at bruge MJ, dernede, såfremt den aldrende spiller kan holde flere sæsoner endnu. Jeg vil dog nødigt se MJ i duelspil imod Utake eller N’doye fx!!

  Tjah, PS har jo haft mange træningskampe og ikke mindst træningssesioner at se spillerne an i, dog er der tydelig forskel på diverse former for træning, og så en reel kamp, selvom AGF ikke har meget at spille for. Giver dig ret i, at rekorder er fis i en hornlygte. Dog mener jeg, at det er vigtigt forud for næste sæson, at vi gør rent bord på hjemmebane i denne sæson, og dermed også tager den sidste sejr i aften.

  @Lysberg – så vil jeg bestemt også mene, ligesom du, at PS er yderst motiveret for at motivere sine spiller. Det har spillerne også meldt ud i pressen efter kampe, hvor de har spillet en sløj første halvleg!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here