Fredag eftermiddag var nogle hundrede AGF-fans samlet ved Banegården, hvorefter de i samlet flok bevægede sig ind på Stadion Allé, og derfra gav resten af ruten vist sig selv. Fan-marchen var et forsøg frem mod den kommende sæson i Superligaen, hvor tilslutningen til sådan et tiltag altså blev testet. Vi har talt med en af folkene bag initiativet.

Initiativtagerne går under det fælles navn Samlet for Aarhus, som er et nyt initiativ der har til ønske at samle fanscenen i Aarhus. Mere info om dette projekt følger i en seperat nyhed senere på ugen.

– Marchen havde jo udgangspunkt i den oprykningsfest som AGF havde arrangeret, og derfor ville vi gerne i Samlet for Aarhus være med til at gøre dagen god. Vi mente at Banegården var det nemmeste sted at samles, da det ligger så centralt som det gør, og derfor er så let af finde for alle, siger Jacob Grunnet – en af folkene bag initiativet, som på billedet herunder ses i front af fan-marchen.

– Fremmødet var ganske fint, men vil selvfølgelig aldrig nå helt store højder, når kampen reelt set er så ligegyldig som den var. Stemningen i marchen var ganske fin, og foregik uden nogen store problemer. Marchen var en markering på at Aarhus er tilbage hvor de hører til, nemlig i landets bedste fodboldrække. Derudover håber jeg folk fik en god oplevelse, som arrangementet mindst lige så meget handlede om, siger Jacob Grunnet videre.

Marchen var en opfølgning på den succesfulde fælles march i Viborg tilbage i midten af april, hvor mange hundrede AGF-fans var mødt op ved domkirken.

– Der vil helt sikkert komme lignende arrangementer igen, men det er vigtigt at disse marchs ikke kommer for tit, da de godt kan blive en smule udvandede. Det er vigtigt at blive ved med at gøre det specielt. Derfor kan der godt gå et stykke tid før det sker igen, men bliver helt sikkert gentaget, og så håber vi folk vil bakke op om det, slutter Jacob Grunnet, som på stadion ofte agerer som capo – dvs. manden med megafonen der styrer slagets gang på tribunen.

Fotos: Århus Stiftstidende og 1880 Original

8 KOMMENTARER

    • Tror også konklusionen blev, at march fungerer bedst på udebane. Men skadede da på ingen måder at prøve på hjemmebane, eftersom vi ikke har haft en march hjemme i 5 år. Og enig i at vi ikke skal have march alt for tit. Synes én pr. halvsæson er nok.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here