Der har været omfattende rokeringer i midterforsvaret i løbet af AGFs ophold i 1. division. Mark Howard, der har været mest konstant, har dannet makkerpar med både Dan Thomassen, Anders Kure, Jens Gjesing, Arthur Sorin og Martin Jørgensen. Nu ønsker englænderen sig stabilitet.

– Det er ikke ideelt at skifte makker så ofte, men på grund af skader har det nu engang været sådan i denne sæson. Jeg synes, at det er gået fint, uanset hvem der har spillet. Alle mine makkere har gjort det godt, siger Mark Howard til AGFfodbold.dk

Selvom det måske kan lyde lidt kaotisk med så mange udskiftninger i forsvaret, har AGF kun lukket 20 mål ind i de 28 kampe, der er spillet. Det er primært cheftræner Peter Sørensens skyld.

– Peter Sørensen har indført en ny struktur i forsvars-spillet. Lige fra start gjorde han det klart, hvordan han vil have, at vi forsvarer. Han gav os ren besked, når vi lavede fejl i forsvars-arbejdet. Faktisk var der meget, der skulle læres, og det er Peters fortjeneste, at det hurtigt kom til at fungere. Det har været godt for mig som forsvarsspiller at få en klar struktur i defensiven, fastslår Howard.

Når AGF næste sæson skal spille superliga, bliver der brug for de nye defensive egenskaber.

– Det er noget, vi kan tage med i Superligaen. Og der kommer det til at betyde rigtig meget, for vi kommer alt andet lige til at forsvare mere. Det bliver et godt udgangspunkt for os, hvis vi er stand til at fastholde den defensive styrke og stabilitet, mener AGFs flotteste spiller.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here