Med en kamp tilbage og førstepladsen sikret gør AGF-træner Peter Sørensen status over den forgange sæson. Med et stort forspring ned til konkurrenterne, kan han og hans spillere kigge tilbage på en sæson med forventelig succes.

– Vi er lykkedes med kontinuerligt at præstere bedre end vores modstandere. Det er et udtryk for mental styrke og karakter, og at spillerne til enhver træning og kamp har været optimalt forberedt og er gået ud og har gjort deres bedste. Spillerne har fra først til sidst været villige til at arbejde hårdt og til at gå ud og gøre det så godt, de kan, alt imens vi har haft respekt for, at vores modstandere har kunnet noget. Der har været en anerkendelse af, at modstanderne også er dygtige og har et vist format – selvom det hedder 1. division, siger Peter Sørensen til AGFFodbold.dk.

Der har ikke været de store problemer i løbet af sæsonen, og det skyldtes i høj grad en tryghed hos spillerne, som i modsætning til tidligere, har et klart koncept med defensiv stabilitet at læne sig opad.

– Hos alle spillerne er der en afklarethed, tryghed og kendskab til egen rolle, stil og hele konceptet. Det gør, at konceptet også holder på dage, hvor vi ikke rammer vores niveau. Det har været det samme koncept gennem hele sæsonen, og udover den sikkerhed, det giver, har vi hen ad vejen fået flere strenge at spille på, sådan at vores spil er blevet mindre forudsigeligt. Ofte ved modstanderne godt, hvad vi vil gøre, men vi er blevet så skarpe i udførelsen, at de ikke kan dæmme op for det, fortæller cheftræner Sørensen.

Det har ikke skortet på sejre i den forgange sæson, men der venter dog større udfordringer forude. Superligaen er næste stop for Sørensen, Sørensen og deres spillere, og cheftræneren selv mener, at holdet er godt rustet til at blande sig i det bedste selskab.

-Det handler om at blive bedre og bedre hele tiden. I Superligaen må vi forvente, at vi skal tage et større hensyn til, hvad der skal elimineres i modstandernes spil for at vinde. At vi står stand defensivt, er vigtig i enhver sammenhæng, og i næste sæson vil der med stor sandsynlighed komme kampe, hvor modstanderne har bolden mere end os. Her er det vigtigt, at vi er i stand til at forsvare uden bold. Det er heldigvis noget, vi allerede har taget fat på. Der venter os selvfølgelig nye opgaver og mod nye modstandere med et højere niveau, men jeg synes, at vi står godt rustet, mener cheftræneren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here