Idet Esbjerg – sammen med Randers – i weekenden rykkede ned i 1. division, kan de altså se frem til mindst ét år i det knap så fine selskab. Århus Stiftstidendes sportsredaktør, Jan Schouby, sammenligner Esbjergs situation med den AGF har stået i to gange med nedrykning fra Superligaen. AGF satsede alt, med risiko for at gå konkurs, mener han.

– AGF gjorde det samme som mange andre klubber. De satsede alt i erkendelse af, at de ikke havde råd til to år i 1. division. Så hellere give det chancen og så risikere at gå konkurs. Spillemæssigt var det vigtigt for AGF at markere forskellen med det samme, lige som det bliver for EfB. De skal helst derhen, hvor de andre klubber tænker, at vi gider ikke gøre alt for at få vores spillere klar til den kamp, for vi taber alligevel. Sådan blev det med AGF . Det var stadig en stor kamp, når AGF kom på besøg, men modstanderne troede ikke rigtigt på, at de kunne få point, og selv om AGF kom bagud – som de for eksempel gjorde i Kolding – kværnede de bare på, fordi de var overbeviste om, at de ville vinde, fortæller Jan Schouby til JydskeVestkysten.

– De kunne styre kampe. I 1. division kommer EfB til at møde mange hold, der ikke vil noget som helst, og så er det altså vigtigt, at de kan styre spillet. Det kunne AGF , og på de dage, hvor det ikke rigtigt lykkedes, havde de så også individualisterne, der kunne afgøre det. Det er altså vigtigt, at EfB ikke sælger spillere som Rieks og Lange, de skal afgøre kampene i 1. division, mener Jan Schouby.

4 KOMMENTARER

  1. Eller ihvertfald påstår ;-) Han har om nogen været med til at blæse til de store – men uopnålige målsætninger – i GF..

  2. Hvad sker der for jer, drenge? Må Schouby ikke have en mening? Eller er det kun jer?

    Han er journalist og lever af at mene noget og han har så valgt at vinkle sin historie ud fra, at AGF løb en risiko. Og at Esbjerg bør gribe deres nedrykning an, som GF gjorde.

    Jeg kan ikke se, selv når jeg tager mine AGF-briller på, at der er det mindste i Schoubys artikel at hidse sig op over.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here