AGF’s cheftræner Peter Sørensen har lært meget og er inspireret af den tidligere FC København- og nuværende FC Köln-træner, Ståle Solbakken. Sørensen og Solbakken havde i 2004-2005 en fælles tid i Ham-Kam, hvor Peter Sørensen var assistent for Solbakken.

– Jeg har altid haft det rigtig godt med Ståle. Det fik jeg også i kraft af, at vi arbejdede tæt sammen omkring HamKam, hvor jeg havde glæden af at opleve ham som træner og fandt stor inspiration i det. Det er den primære årsag til, at jeg selv blev træner. Jeg troede, jeg skulle hjem og være seminarielærer eller sådan noget, men heldigvis fik jeg mulighed for at arbejde sammen med ham, og det har været berigende for mig, siger Peter Sørensen til sporten.dk.

Peter Sørensen fortæller at begge trænere har en fælles tilgang til fodbolden.

– Den grundlæggende tilgang til at bygge et bæredygtigt koncept op. Det, at vi begge to er interesserede i at finde en struktur og organisation på holdet, hvor den enkelte spiller kan udfolde sine spidskompetencer, siger Sørensen og fortsætter.

– Det handler om at finde ud af, hvordan og hvorledes den enkelte har det bedst. Som træner og leder i en fodboldklub er det jo det, det drejer sig om ligesom i en hvilken som helst anden ledelsesmæssig sammenhæng. At man sætter nogle rammer, som alle kan trives indenfor, men som er så vide, at der er plads til den forskellighed, der selvfølgelig er, når der er 20-25 spillere, der skal kunne udfolde sig, udtaler Peter Sørensen.

Derudover er Peter Sørensen, ligesom Ståle Solbakken, ikke bange for at hidse sig op, når der er behov for det. Det bekræfter midtbanespilleren Martin Jørgensen.

– Man bliver lidt bange for ham, når han hidser sig op, siger Martin Jørgensen med et glimt i øjet.

Foto: AGFfodbold.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here