AGF har i dag valgt at ophæve Dan Thomassens kontrakt efter ønske fra forsvarsspilleren selv. 30-årige Thomassen kom til klubben efter ophold i italienske Padova, danske FC København og norske Vålenrenga, og nu har også opholdet i AGF altså nået sin ende.

– Dan havde et brændende ønske om, at vi ophævede kontrakten, og det har vi opfyldt. Det er vigtigt for klubben, at vi ikke bliver svækket på hans position, og derfor kigger vi efter en forstærkning. Dan har været en vigtig spiller for os, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke fremover, siger AGF’s sportschef Brian Steen Nielsen.

Thomassen, der spillede ungdomsfodbold i AGF, tog som 17-årig til italienske Padova, og han har længe haft lyst til at vende tilbage til støvlelandet. Og det er denne lyst, der har drevet ham til at kræve en ophævelse af kontrakten med AGF.

– Det har længe været min plan, at jeg sammen med min familie ville bosætte mig i Italien, når min fodboldkarriere var slut eller eventuelt inden da. Det seneste år har den lyst trukket mere og mere i mig. Jeg er lige blevet 30 år, og jeg vil gerne spille mine sidste fodboldår i Italien. Jeg synes, tidspunktet er rigtigt nu. Vi er heldigvis rykket op, og klubben er på rette vej. Jeg har haft en fin dialog med Brian Steen Nielsen, og vi fandt frem til en løsning, der passede alle, siger Dan Thomassen og fortsætter.

– Det er et ønske om at etablere min tilværelse i Italien, ikke et ønske om at komme væk fra AGF. Det bliver hårdt for mig at forlade klubben. Der er mange mennesker, jeg kommer til at savne. Jeg har været glad for min tid i AGF, selv om det har været meget op og ned. Der har i hvert fald ikke manglet action. Jeg fik den noget nær værst tænkelige start med en alvorlig knæskade, kom tilbage og oplevede så en vanvittig sæson, hvor vi til sidst rykkede ned. Heldigvis er det gået godt det seneste år, siger Thomassen og slutter af om sit nu afsluttede ophold på Fredensvang:

– Ud over den stolthed, der er forbundet med at spille for klubben i ens fødeby, så har det betydet meget for mig, at AGF er en levende klub. Der er altid noget på spil. Uanset om det går godt eller skidt, så mærker man det. Tilskuere, fans, pressen og klubben selv gør det at spille i AGF til noget særligt. Det vil jeg huske, og jeg vil blive ved med at følge klubben, siger forsvarsspilleren, der nu er på jagt efter en italiensk klub.

22 KOMMENTARER

 1. Jamen, det er da ikke så skidt endda.

  Han var blevet langsom, og utrolig “god” til at losse bolden alle de forkerte steder hen.

 2. ahhhh mener nu han har gjort det rimeligt i indeværende sæson…
  han blev hyldet som en frelser da han kom hjem, og burde hyldes og takkes for hans indsats… måske lidt for meget unødvendigt uro inden sæson start… ;O( men sådan er gamet jo…

 3. Han er simpelthen en vatpik som kun tænker på sig selv. Jeg tror han har spillet en god kamp siden han kom hjem. Dejligt at slippe af med ham.

 4. Det er lidt mærkeligt at Dante stopper nu, hvorfor fanden så forlænge med Krabbe og så sende Sorin ind i midterforsvaret sammen med Mark??????

 5. @ A.T. Præcis min tanke også. Især ud fra at han siger at det er et ønske som har udviklet sig meget inden for det sidste år. Det lugter ikke ligefrem af at det er en beslutning hen over natten.

 6. Tak for godt arbejde for klubben, hvis vi skal se fremad, så ville jeg gerne have Christian Keller til klubben, som højre back isteder for en midtforsvar

 7. Synes aldrig han blev den leder typen man troede han ville blive, rent niveau mæssigt heller ikke været skræmmende. Forkert indstilling da vi rykkede ned, ikke Dan der stod frem og sagde at nu skulle der kæmpes for klubben, tværtimod han kunne næste ikke få sig selv til at blive. Facit, tak for denne gang, du vil i min verden ikke blive savnet. Håber da for ham han finder en ny klub, mit bud lyder dog at det bliver svært at finde.

 8. En af landets absolut bedste forsvarsspillere, når han ikke var så meget skadet. Tæt på landsholdet forrige sæson lige inden han blev skadet. Med afstand den bedste spiller nede bagi i AGF – Og nu har han stort set været fri for skader i denne sæson, hvor han har spille flot. Han havde været guld hver for os i superligaen… Farvel din gæve gut og hold kæft, hvor vi kommer til at savne dig.

 9. Forandring fryder.. Håber vi få en, der er bedre teknisk. Det var ikke ligefrem Dan T’s speciale, men han var dog god til at bruge hovedet.
  .. Skift hele forsvaret, undtagen Eckersly, vi skal have et solidt forsvar, som er langt bedre teknisk og til at få bolden væk i stedet for den skal hoppe rundt inde i vor eget felt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here