Efter tre ugers ferie og gårsdagens fysiske test kunne AGF-spillerne i dag betræde Fredensvangs flotte græstæppe og påbegynde opstarten forud for en spændende og udfordrende sæson i landets bedste række. Glæden for igen at komme på græs var ikke overraskende stor hos spillerne, og samtidig skortede det ikke på hverken seriøsitet eller intensitet i dagens træningspas. Mens flere forskellige spiløvelser blev praktiseret med Sørensen og Sørensen som skarpe iagttagere, trænede blandt andre Mark Howard og den tidligere FCK’er Hjalte Bo Nørregaard sammen med fysioterapeuten Jens Bo Vestergaard for at pleje skader og småskavanker.

10.15 torsdag formiddag kom den aldrende målscorer Peter Graulund luntende ud fra klubhuset på Fredensvang og mod bane 2, hvor dagens træning skulle foregå. Efter ham kom Steffen Rasmussen, Emil Ousager og en energisk Søren Berg, der hurtigt fik sat gang i en omgang gris, der går ud på at holde bolden i luften, mens man står samlet i en cirkel. Mens det humørfyldte spil tog form nærmede resten af truppen sig banen, og Peter Sørensen kunne derfor kalde holdet sammen for at starte den første træning på græs efter spillernes sommerferie.

Spiløvelse med god fight

Efter lidt løb og nogle tekniske øvelser to og to satte cheftræner Sørensen gang i en spiløvelse. En overtalsøvelse, hvor der blev spillet 10 mod 6, og hvor intensiteten var høj. Dog kunne man godt se, at spillerne ikke har haft meget kontakt med en bold de sidste par uger, da ikke alle berøringer og afleveringer sad lige i skabet. Men hvad der ikke var i teknik, var der i fight, hvilket også virkede tilfredsstillende nok for Peter Sørensen. Samtidig med overtalsøvelsen gik de fire spillere Hjalte Bo Nørregaard, Jens Gjesing, Anders Nielsen og Mark Howard med fysioterapeut Jens Bo Vestergaard, for at pleje deres skader. Der blev lavet forskellige øvelser, der primært involverede bold, omend det selvfølgelig ikke var i samme omfang, som de øvelser resten af truppen lavede.

Med overtalsøvelsen afsluttet blev der stillet op til en intervaløvelse, hvor to mål blev flyttet tæt på hinanden, for at fremelske afslutninger og hurtige igangsætninger. Spillerne blev delt op i to hold, hvoraf halvdelen af hvert hold spillede mod hinanden, indtil Sørensen beordrede et skift, så de to andre halvdele spillede mod hinanden. Det ene hold, iført grå overtrækstrøjer, bestod af Peter Graulund, Anders Kure, Mikkel Kirkeskov, Emil Ousager, Jerry Lucena, Søren Berg, Casper Sloth og midtbanespilleren Emil Scheel, der netop har forlænget sin kontrakt med AGF med ét år. Det grønne hold bestod af Aron Jóhannsson, Sanel Kapidzic, Adam Eckersley, Steffen Rasmussen, Stephan Petersen, Martin Jørgensen, Arthur Sorin og den unge forsvarsspiller Jens Jønsson, der op til denne sæson er blevet rykket op i A-truppen fra U19-holdet. I denne øvelse med mange afslutninger og højt tempo var det ikke overraskende angriberne, og de offensive spillere der blomstrede. Spillere som Søren Berg, Stephan Petersen og Peter Graulund havde masser af chancer, og de scorede alle tre flere gange. Samtidig viste den nye anden målmand Emil Ousager gode prøver på sine færdigheder, da han flere gange kom godt ud af sit mål, og afværgede ellers store chancer.

Scheel revset af Graulund

Selv om humøret selvfølgelig var højt efter ferien, var der stadigvæk plads til seriøsitet og krav spillerne imellem. Disse krav fik 21-årige Emil Scheel at føle, da han under intervaløvelsen blev spillet fri foran mål men afsluttede meget svagt på en fremadstormende Steffen Rasmussen. Selvom Peter Graulund var på den halvdel af holdet, der ikke var en del af øvelsen, holdt han sig ikke tilbage, da Scheel brændte fælt. Den erfarne målscorer var langt fra tilfreds med midtbanemanden, der ikke sagde noget til Graulunds udfald, men blot arbejde hårdere i de næste par minutter. Alt i alt var det en øvelse med meget høj intensitet, hvor førnævnte Søren Berg og Stephan Petersen skinnede tydeligt igennem.

De sidste 20 minutter af dagens træning blev brugt på at spille kamp, hvor holdende var stillet således op:

Grønt hold:

S. Rasmussen

A. Sorin – J. Jønsson – A. Eckersley

A. Jóhannsson – M. Jørgensen – S. Petersen

S. Kapidzic

 

Gråt hold:

E. Ousager

J. Lucena – A. Kure – M. Kirkeskov

S. Berg – C. Sloth – E. Scheel

P. Graulund

Under denne lille kamp var det primært spillere som Casper Sloth og Stephan Petersen der viste sig fra deres gode side, selvom der nu ikke var nogle, der virkelig brændte igennem. Der blev spillet med offside, og derfor var der selvfølgelig noget mere fokus på organisation og på det defensive. Her viste Anders Kure fine kvaliteter, selvom han kom en smule i problemer, når bolden skulle spilles op, samtidig med at der blev presset fra modstanderenes forreste.

Til slut luntede spillerne et par gange rundt om banen, for derefter at gå småsnakkende tilbage mod klubhuset. To af de skadede spillere, Anders Nielsen og Mark Howard, løb også et par omgange omkring bane 2, mens de to andre spillere på skånekost, Jens Gjesing og Hjalte Bo Nørregaard sprang løbeturen over. Efter træningen stod flere journalister klar, og AGFFAN.dk fik sig også en snak med et par spillere. Så hold øje på sitet de næste par dage, hvor interviews med Mark Howard, Casper Sloth og Anders Kure vil blive smidt online.

8 KOMMENTARER

  1. Jeg var selv derude under en del af træningen. Der ser ud til at herske en rigtig god stemning i truppen. Forhåbentlig et godt tegn.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here