AGF mødte i dag Horsens i en træningskamp på Fredensvangs fine bane 2. Kampen endte 1-2 til udebaneholdet efter en kamp, hvor 1. halvleg fra AGF’s side havde flere gode momenter, mens der var noget længerere mellem dem i 2. halvleg. AGFFAN.dks skribent har efter kampen givet karakterer til de AGF-spillere, der kom i aktion.

Karakternerne er givet efter 7-trins-skalaen, som er opbygget således:

12 – Fremragende

10 – Fortrinligt

7 – Godt

4 – Jævnt

02 – Tilstrækkeligt

00 – Utilstrækkeligt

-3 – Uacceptabelt

Karakterer:

Steffen Rasmussen – 7:

Stod første halvleg og havde ikke de store problemer. Kommunikerede godt med et noget haltende forsvar og tog samtidig de få afslutninger AC Horsens fik sendt afsted.

Jerry Lucena – 02:

Spillede hele kampen på højreback. Især i første halvleg havde Lucena problemer, da han flere gange ikke kommunikerede ordentligt med Sorin, som lå i midterforsvaret. Det skabte nogle farlige situationer, som med lidt mere skarphed fra Horsens-spillerne kunne have udmøntet sig i et mål. Bragte heller ikke meget offensivt, hvilket dog blev lidt bedre i anden halvleg. Han så heller ikke helt god ud ved Horsens andet mål.

Arthur Sorin – 4:

Spillede hele kampen som midterforsvar og havde flere gange i løbet af de første 45 minutter problemer. Kommunikationen med primært Jerry Lucena var ikke god, og han var mand for flere usikre indgreb, omend han også flere gange fik clearet bolden udmærket. Havde samtidig flere gode tværafleveringer men faldt som resten af holdet i niveau efter pausen.

Anders Kure – 4 pil op:

Var som altid stærk i duelspillet, og fik flere gange clearet godt. Han havde dog problemer med opspillet og virkede ikke videre sikker med bolden. Han har dog ikke spillet 90 minutter siden efteråret så bestemt en godkendt indsats. Så dog ligesom resten af forsvaret ikke helt god ud i anden halvleg.

Adam Eckersley – 4:

Fik første halvleg på venstrebacken. Han indgik i flere gode kombinationer med Stephan Petersen og tog også et par dybdeløb, omend der flere gange manglede det sidste i pasningsspillet.

Søren Berg – 4:

Selvom han spillede hele kampen på højrekanten, kom han aldrig rigtig op på det niveau, som han havde i foråret. Indlæggende var mildest talt ikke gode, men med fight og aggressivitet fik Berg alligevel sneget sig op på et 4-tal.

Kasper Povlsen – 7 pil op:

Man of the Match. Han spillede hele kampen på den centrale midtbane og fortsatte på samme måde, som han sluttede foråret af. En god arbejdsindsats krydret med gode pasninger og et fint overblik på midten. Fik flere gange vendt spillet og lagde i første halvleg nogle udmærkede afleveringer i dybden.

Casper Sloth – 4 pil ned:

Startede inde på central midt og kom flere gange til kort fysisk. Indgik fint i pasningsspillet i første halveg, selvom der lige manglede det sidste. Var en smule for anonym i perioder af kampen.

Stephan Petersen – 7:

Fik hele kampen på venstre midt og scorede AGF’ernes eneste mål, hvor han efter et par træk ind i banen kanonerede den flot op i det nærmeste hjørne. Derudover var kombinationerne med Eckersley i første halvleg flere gange lige ved at blive farlige, mens niveauet og tempoet faldt i anden halvleg. Fik ikke udnyttet sin speed særligt mange gange, hvilket til dels skal tilskrives Horsens som til tider stod dybt.

Peter Graulund – 4 pil ned:

Spillede en forfærdelig første halvleg, hvor han nærmest ikke lykkedes med noget. Var meget anonym og når han endelig fik bolden resulterede det flere gange i fejlafleveringer. I anden halvleg så man noget mere til Graulund, der var både mere aggressiv og mere direkte i sit spil. Havde samtidig flere gode afslutninger, inden han efter 60 minutter blev skiftet ud.

Sanel Kapidzic – 7 pil ned:

Var i flere sekvenser meget aggressiv, hvilket godt kunne have resulteret i mere, end det gjorde. Blev skiftet ud i pausen men kom ind efter et kvarter i anden halvleg. Specielt efter indskiftningen manglede der lidt skarphed og de beslutninger han tog var ikke altid de rigtige. Men overordnet meget energisk indsats.

Aron Jóhannsson – 02:

Spillede hele anden halveg men virkede anonym. Fandt ikke det niveau han havde i foråret og var ikke ligeså aggressiv og løbevillig som for eksempel Kapidzic. Fysisk havde han også sine problemer.

Mikkel Kirkeskov – 02:

Fik de sidste 45 minutter men formåede ikke at sætte sit aftryk på kampen. Virkede usikker og det var især i hans side, at Horsens kom igennem i anden halvleg. Kom med i et par overlaps men bidrog ellers ikke med meget offensivt.

Ousager – 4:

Blev skiftet ind i pausen, og med to mål fra Horsens kan han ikke få mere end 4. Han var ikke skyld i målene, men havde samtidig ikke nogle helt store redninger.

Emil Scheel:

Blev skiftet ind med 10 minutter tilbage og er derfor ikke bedømt.

Byens hold spiller næste kamp på mandag, hvor sølvvinderne fra OB gæster Fredensvang.

12 KOMMENTARER

 1. Det der er helt ude i hampen… var selv ude og se kampen og alle omkring mig var enige at Lucena, Berg og Sanel absolut var kampens bedste spiller….

  Ved ikke hva kamp du/i har set, men det det giver absolut ingen mening

 2. Jeg vil ikke ud i en længere diskussion, men vil lige knytte en lille kommentar.

  Jeg/vi så kampen fra højen bag det ene mål, og vi kunne herfra se hvordan Lucena havde store problemer i første halvleg. Han var usikker i hans sammenspil med Sorin, bidrog ikke med meget fremad banen og det var samtidig her Horsens som oftest kom igennem i første halvleg.

  Berg havde heller ikke held min sine aktioner i første halvleg omend det blev noget bedre i anden, hvor han blandt andet spillede Graulund godt fri. Han manglede noget i forhold til foråret, men han fightede sig alligevel til en trods alt udmærket karakter.

 3. Jeg noterede mig store problemer mellem Sorin og Lucena i 1 halvleg, for at blive afløst af store problemer mellem Kure og Kirkeskov i 2 halvleg – Må sige Horsens var gode til at finde ud af hvor de skulle komme igennem.

  Det var AGF til gengæld ikke, for det undre mig at man gang på gang forsøgte at komme igennem hos Niels Lodberg når hans makker i 2 halvleg (ham med nr 24) måske er den ringeste og mest usikre superligaspiller jeg nogensinde har set.

  Tillod mig også at notere at vores nye målmand var meget lidt god med fødderne og også havde en aktie i det første mål.

 4. Tja.. Som det ser ud her i kommentarerne, er det pokkers godt, at vi beholdte Lucena til pladsen som højre back.. Skulle man være i tvivl, er det sarkastisk ment.. Så hellere frem på midten med ham, hvor han hører hjemme.. Det her er superliga, ikke 1. div..

 5. Personligt syntes jeg at Sorin, Stephan og Berg var bedst. Sorin med flere gode ingreb, og noget mere sikker end Kure. Bedre afleveringer fremad banen osv. Berg, lavede en del fejl, men var meget synlig. Stephan klart bedst. Godt mål, gode afleveringer og ivrig, i mine øjne.

 6. Det har vi ventet på: at der blev spillet fodbold igen. Så har vi endelig noget at diskutere. Og jeg synes det er en god idé med sådan en omgang karaktergivning. Jeg er sikker på at Martin Eskerod har bestræbt sig på at være objektiv. Jeg så selv kampen på Kanalsport (sålænge det virkede) og er langt hen ad vejen enig i karaktererne. Men ikke helt!

  En del af spillerne lavede gode ting, men ingen præsterede over hele kampen, synes jeg. Ingen fortjener et 7-tal. Dertil var de samlede præstationer simpelthen for ringe. Måske kan Stephan P’s forsvares på grund af den fremragende scoring, men…

  Kasper Povlsen ydede som sædvanlig en god arbejdsindsats. Men i dag slog han ikke til i det fremadrettede spil. Og alt for mange pasninger, der ikke nåede frem. Det gjaldt nu også mange af de andre.

  Jeg kan ikke huske en indsats så sløj af Graulund, som den i dag. Han havde et par behjertede forsøg, hvor han resolut sparker på kassen, som vi kender ham. Men Kirkeskov spiller ham helt blank i dybden. Den kæmpechance misser han på det skammeligste. Dertil kommer, at han – stik imod sædvane – virkede ugidelig og dvask. Simpelthen ikke godt nok. Jeg giver ham 00 for den utilstrækkelige indsats. Havde det ikke været for de nævnte skudforsøg udefra, ville jeg give ham bundkarakter.

  Men COME ON! Det var årets første kamp, efter bare én uges træning. Vi burde ikke forvente alt for meget af sådan en træningskamp. Det bliver snart godt gutter!

 7. @Torben: Den chance Graulund havde (hvis det var den i 2. halvleg) var meget svær at få noget ud af… Han rørte bolden samtidig med målmanden, og kunne ikke gøre meget med den bold han fik ud af det…

  • OK Erik! Som skrevet, så jeg kun kampen på Kanalsport, og jeg kan sagtens have set chancen større (i det lille skærmbillede og uden de sædvanlige gengivelser) end den egentlig var. Men så må vi jo i stedet glæde os over, at Kirkeskov kunne slå sådan en lækker aflevering i dybden. Positive – det SKAL vi sgu’ være, ikke?

 8. yeah! Kold top, varm hotdog og bold på banen, mit følelsesliv starter igen.. Angående ousager, så stod jeg i hans ende, og i en del vind hørte jeg ham råbe “kom bare berg” – og så ligger han ellers et perfekt udspark hvor vinden tager hans lige bold og drejer den ned i føderne af berg – det var ret godt (modsat hans andre lange afleveringer..)

 9. Så desværre ikke kampen – men hørte, at oplægget til Stephan var en KLASSE aflevering – hvem stod for den?
  Men lad dem nu lige komme i gang:-)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here