AGF Fodbold har i samarbejde med analyse- og konsulentfirmaet Epinion foretaget en imageundersøgelse. Undersøgelsen viser, at hele 23% af Danmarks voksne (18+ år) befolkning synes godt eller meget godt om AGF. 

Det betyder altså at 1 million danskere synes godt om AGF, hvilket naturligvis vækker begejstring hos AGF’s direktør Jan Christensen.

– Vi vidste, at AGF er et rigtig godt brand, men dette enorme tal overgår faktisk vores forventninger. Jeg kender ikke mange danske brands eller virksomheder, der er kendt og vellidt af så mange. Det er naturligvis noget, som forpligter. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at leve op til vores værdier: Passion, Engagement, Ansvar og Respekt – og så i øvrigt leverer fornuftige resultater på fodboldbanen, siger Jan Christensen til AGFfodbold.dk.

Derudover viser undersøgelsen ligeledes, at AGF i højere grad end andre klubber opfattes som folkelig, historisk, optimistisk og præget af sammenhold.

Læs mere om undersøgelsen her >>

11 KOMMENTARER

 1. Jeg synes nu det ville klæde artiklen lidt at få den sande historie med. Der er jo ikke sendt 3-4 mio. spørgeskemaer ud til samtlige danskere over 18, men derimod er der tale om en repræsentativ gruppe på 2094 personer. Det er vel meget pænt, men at gå derfra til en konklusion på 1 mio. er nok rigeligt.

 2. Nej, Zinras. Konklusionen holder. Det er sådan, analysebureauer arbjeder – også omkring meningsmålinger. Hvis panelet er rigtigt sammensat – og det er Epinions utvivlsomt – så kan man godt slutte fra 2094 mennesker til hele befolkningen. Hvor utroligt det end lyder.

  • Nej, det kan man bestemt ikke, og deri ligger fejlen. Især er spørgeskemaet noget forfejlet, da de bruger den klassiske “meget godt” til “meget dårligt” formulering, der mildest talt er åben overfor fortolkninger. Nogle mennesker har en noget streng fortolkning af ordene “godt” og “dårligt” (jeg er selv én af dem), mens andre smider om sig med ris og ros i den ekstreme ende. Endeligt er der også dem der tolker “jeg har et okay forhold, men er ligeglad” til et “godt” for at tilfredsstille, mens andre tolker det samme i den modsatte retning, da de er mere kritiske som udgangspunkt.

   Jeg vil enddog gå så langt som at påstå at de fleste andre superligaklubber har fået lignende resultater, men det hører vi sjovt nok ikke om. Endvidere må 23% der kan lide os også tolkes til op mod 77% der IKKE kan, da det er et ja/nej/måske-skema der er sendt rundt, fremfor egentlige spørgsmål – Og så kan man jo undre sig om vi er så meget værd alligevel. Jeg så dog også at ord som “traditionel” og “naiv” blev forbundet med os, men der var ikke rigtigt noget specifikt om det, så vidt jeg kunne se.

   Men det er lige netop undersøgelser som denne der er MEGET farlige at sætte reelle tal på, da den enten kan tegne et alt for rosenrødt eller pessismistisk billede. Det er som bekendt personen der laver statistikken, der bestemmer hvad den viser, og derfor får vi dette vanvittige tal til at snuppe overskriften. Men da det er en simpel tilkendegivelse på landsplan, kan man måske undre sig over hvorfor der åbenbart er over 3 millioner mennesker der IKKE kan lide os.

   Jeg kunne såmænd stille bunker af andre spørgsmål til undersøgelsen, men det er svært umiddelbart at konkludere andet end det åbenlyse her, uden at kende de nøjagtige forhold hos de adspurgte, samt at være foruden skemaet.

 3. Jeg må erklære mig enig med Zinras her. Jeg mener ikke man kan bruge undersøgelsen til det helt store af flere årsager. Bl.a., så kan personen der laver undersøgelsen nogenlunde selv bestemme hvordan afstemningen/undersøgelsen skal ende rent resultatmæssigt. Det handler bare om at stille spørgsmålet på en rigtig måde.

  Man kunne fx. vælge at spørge “hader du AGF?”, hvor langt de fleste mennesker så ville svare “nej” og dermed konkludere at alle der svare nej så må synes godt om AGF. Mange af de folk der laver disse undersøgelser spørger på en ledende måde eller fordrejer folks ord og det ved jeg, da jeg selv har et familiemedlem der laver sådanne undersøgelser. Jeg tvivler stærkt på, at 1 million voksne mennesker lige frem synes godt om AGF, men HVIS det er tilfældet, så er det flot.

  • Man ville nok kunne nå frem til ca. samme tal hvis man lavede noget statistik på bold.dk debatter, selvom det nogle gange virker som om 99% af alle hader AGF.

 4. I min verden er det kun positivt, hvis folk hader AGF.. Så må vi jo have gjort et eller andet rigtigt.. ;-)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here