AGF spillede i går den sidste træningskamp forud for den nye sæson i Superligaen. Efter et års fravær er AGF tilbage i landets bedste fodboldrække, og bedømt ud fra gårsdagens kamp så er holdet klar til at genindtræde på den store scene.

Det var en skandale af rang, da AGF sidste sommer rykkede ud af Superligaen med den stærkeste trup set i AGF de seneste 15 år. Den fiasko ramte spillernes professionelle stolthed, og man kan tydeligt mærke at de selvsamme spillere virkelig er klar til at vise hvad de er værd.

En spiller som Martin Jørgensen, der vendte hjem til AGF for blot at rykke ned med dem et halvt år senere, fremtræder som en mand der er klar til at gøre alt hvad han kan for at runde sin flotte fodboldkarriere af på bedste vis.

I går mod Randers FC var han en af AGF-holdets bedste spillere, hvor han på den centrale midtbane bandt kæderne sammen og sørgede for at organisationen var stram. Det marineblå anførerbind med AGF-logoet påtrykt har sjældent siddet mere perfekt på en overarm, og selvom det højest sandsynligt blot er til låns, så ligner Jørgensen en leder der er klar til at gå forrest for sit hold i den kommende sæson.

Det var også forfriskende at se Atle Roar Håland i aktion. AGF har haft et overflod af forsvarsspillere igennem de seneste år, men ingen af disse har formået at bide sig på som forsvarsgeneral – enten af den ene eller anden grund. Nu ser det endelig ud til, at Brian Steen Nielsen har fundet en mand der er opgaven voksen, og det bliver spændende at følge nordmanden de kommende to år i smilets by.

Brian Steen Nielsens arbejde er dog langt fra slut for der mangler stadig noget på AGF-holdet. Ikke i det bagerste geled, hvor Jerry Lucena i går viste at man trygt kunne overlade højre back til ham. Han var i hvert fald en af AGFs allerbedste, og spillede en stor kamp både offensivt og defensivt. Men nej, det er i den anden ende af banen AGF mangler noget.

Det er blevet en smule trivielt at ønske sig en angriber der kan lave mål – for hvem vil ikke have sådan en til sit hold? Men AGF mangler altså sådan en spiller! Aron Johansson leverede en rigtig god indsats, men hvorvidt han er en angriber eller nærmere er en kantspiller ala. Stephan Petersen er usikkert, men sikkert er det at han ikke er klar til at være fast mand på AGF-holdet.

Navne som Søren Larsen eller Morten ”Duncan” Rasmussen har været nævnt, og begge ville være fantastiske at have i angrebet ved siden af Peter Graulund. Mindre navne vil dog også være en klar forbedring, da der simpelthen ikke er et alternativ til Graulund, når det handler om at lave mange mål på en sæson.

AGF har også sagt de vil hente en erstatning for Benny Feilhaber, hvilket også vil være tiltrængt. Det ser en smule tyndt ud på AGF-midtbanen, hvis bare en af de faste spillere bliver skadet – især nu hvor det ikke ser ud til at Hjalte Bo Nørregaard er klar til sæsonstart.

Så hvis det lykkes for Brian Steen Nielsen at hente en angriber til klubben, så ser det rigtig godt ud for AGF i den kommende sæson. De takter holdet viste i går vidner i hvert fald om at AGF igen er klar til at spille Superliga.

2 KOMMENTARER

  1. Hvis ikke der bliver købt 1-2 profiler til holdet, inden sæson start, er jeg sikker på turen går til 1 div igen næste år. Vi mangler en angriber af høj profil. Bliver Hjalte snart klar og i samme form som i FCK kan vi dog undvære at handle til midten.
    Men skidt som det ser ud nu. Skod angreb vi har. :-(

  2. Siden Nando har der manglet en mand ved siden af Graulund. Og både Larsen og Duncan ville passe perfekt. Er bange for, at BSN lurepasser for længe. Men håber, at min tvivl bliver gjort til skamme i denne uge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here