I formiddags trænede Søren Larsen for første gang med sine nye holdkammerater i AGF. Selvom regnen væltede ned blev det til lidt over en times aktivitet på Fredensvangs bane 2 for de spændte AGF’ere, som øjner premieren efter weekenden.

Mange var mødt op til gårsdagens pressemøde, for at få et glimt af AGF nyeste skud på transfer-stammen – Søren Larsen. I dag havde den langlemmede angriber så første arbejdsdag, da han trænede sammen med resten af AGF-truppen. Men himlen over Fredensvang var tilsyneladende ikke ligeså venligt stemt overfor Larsens skifte til byens hold, som de mange fans der mødte op til pressemødet var det. Regnen væltede nemlig ned både før, under og efter træningen, som varede lidt over en time.

“Velkommen til Søren”

Et par minutter i 10 kom de aldrende stjerner Peter Graulund og Søren Berg forsigtigt luntende ud i den heftige regn, som lå tungt over træningsanlægget på Terp Skovvej. Efter de to rutinerede kræfter kom resten af spillertruppen traskende i små grupper, og blandt de sidste til at betræde bane 2 var Søren Larsen og cheftræner Peter Sørensen som småsludrede.

Kort efter samledes truppen omkring Peter Sørensen, som først fortalte lidt om træningens forløb for dernæst at præsentere den nye angriber Søren Larsen for sine fremtidige holdkammerater. Et par minutters småsnakken fra Sørensen blev det til, inden den fysiske træner Frank Henriksen tog over for at varme de allerede drivvåde AGF-spillere op. Først lidt løb uden bold og dernæst tekniske øvelser to og to dikteret af Henriksen, og her var det værd at bemærke, at den nye spydspids Søren Larsen var sammen med tidligere landsholdskammerat Martin Jørgensen. I løbet af denne start på træningen var smilende brede hos spillerne, og højlydt latter blev det da også til flere gange. De lårtykke stråler af regn påvirkede altså ikke af AGF-mandskabet.

Spiløvelser

Efter opvarmning og tekniske øvelser blev de sytten deltagende markspillere delt op i tre hold. Mens det ene hold agerede kanter i et rektangel, spillede de to andre hold mod hinanden, mens det hold med bolden altså brugte de medspillere, som stod placeret på kanterne. Her deltog den nye angriber Søren Larsen, og selvom de små arealer, som var i fokus i denne øvelse, ikke er hans kop te, gik han fint med i spillet og viste flere eksempler på, at han ved hjælp af sin styrke er svær at vriste bolden fra. I denne spiløvelse gjorde også spillere som Jerry Lucena, Peter Graulund og Martin Jørgensen sig positivt bemærket via deres hurtige spilforståelse og deres overblik, som især i Lucena og Jørgensens tilfælde, gjorde dem i stand til at vende spillet flere gange, hvilket affødte roser fra cheftræner Sørensen.

Herefter gik truppen videre til en øvelse, som mindede om en almindelig kamp på stor bane. Forskellen var bare, at midtbanespillere og angribere ikke skulle deltage i det defensive arbejde, hvilket gjorde, at det som oftest blev situationer med 4-6 angribende spillere mod 3 forsvarsspillere. Her gjorde Stephan Petersen sig positivt bemærket ved at bruge sin hurtighed til at sætte forsvarsspillere af, samtidig med at han brugte sit knaldhårde skud godt, hvilket flere gange resulterede i blafren i nettet bag ungdomsmålmanden Thomas Hagelskjær, som deltog i dagens træning. Derudover fik Kasper Povlsen scoret et nydeligt mål fra kanten af feltet, og samtidig formåede Mark Howard flere gange at afværge de angribende modstandere flot.

9 mod 10 til slut

Flere spillere gjorde det udmærket under dagens træning, men samtidig var træningspasset stærkt præget af den kraftige regn, som hele landet i dag har været ramt af. Men en stor kamp skulle spillerne da ikke snydes for, og derfor blev de 19 mand delt op i to hold. Fordelingen så således ud:

Grønt hold

T. Hagelskjær

A. Sorin – A. Kure – M. Kirkeskov

E. Scheel – M. Jørgensen – C. Sloth

A. Jóhannsson – P. Graulund

——–

S. Kapidzic – S. Larsen

S. Petersen – K. Povlsen – J. Gjesing – S. Berg

A. Eckersley – M. Howard – J. Lucena

E. Ousager

Gråt hold

Den skarpe iagttager vil måske spørge, hvorfor den nye styrmand Atle Roar Håland ikke deltog i dagens træning. Det samme gjorde AGFFAN.dk efter træningen, da vi stødte ind i den norske forsvarsspiller, som kunne fortælle, at hans premiere er i fare. Det interview kan læses på sitet senere i dag, og de næste par dage vil der samtidig være interviews med langtidsskadede Hjalte Bo Nørregaard og assistenttræner Jesper Sørensen, som kommenterer på Kasper Povlsens udvikling det seneste år og samtidig fortæller om David Devdarianis skade, som i øjeblikket gør, at georgieren end ikke kan have sko på.

Eventuelle spørgsmål til dagens træning kan stilles herunder.

17 KOMMENTARER

 1. Fantastisk referat! Det er temmelig svært at se ud fra den sidste øvelse, hvem der starter inde, men jeg håber sgu SL kommer ind og giver den gas.
  Tak for spændende læsning.

  • Så vidt jeg lige husker, blev der ikke scoret. Kampen varede kun 8 minutter, så der skete ikke det helt vilde.

 2. ” Det samme gjorde AGFFAN.dk efter træningen, da vi stødte ind i den norske forsvarsspiller, som kunne fortælle, at hans premiere er i fare”

  Jeg ved godt, der kommer noget om dette senere, men kan i løfte sløret for om vi taler en længere skadespause eller om der blot er tale om en mindre ting, der kan gøre det nødvendig at skåne ham i premieren?

  • Når der står, at hans premiere er i fare betyder det jo nok ikke, at han er ude det næste halve år. Så betyder det, at han er tvivlsom op til Lyngby-kampen. Altså at det både kan ende med at han starter inde eller at han ikke er med. Og så er det jo ikke en lang pause.

   • Det er skam også det jeg håber :-) Men at premieren er i fare har også være brugt andre gange, hvor det betyder flere ugers pause. Jeg vil bare hellere være sikker end at forsøge at tolke på et ordvalg. Derudover betyder en skade i en enkelt kamp – på AGF-sprog – en sjælden sygdom som ingen har hørt om før der kræver et halvt års genoptræning. Jeg er bare lidt pessimist, hvad det angår…

  • Det er en mindre skade, der gør ham tvivlsom til opgøret mod Lyngby, men ikke umiddelbart længere ude i fremtiden.

 3. “David Devdarianis skade, som i øjeblikket gør, at georgieren end ikke kan have sko på.”

  Nu må det da “(/¤#)(#”/¤)(/#”)( ¤ snart stoppe…..!!! “)(#”=)(#

  • Uden at følge ham specielt synes jeg at han gjorde det fint i flere situationer. Han havde et par redninger, hvor han så rigtigt godt ud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here