I formiddags gjorde AGF med Peter Sørensen i spidsen de sidste forberedelser, inden det går løs i sæsonpremieren mod Lyngby mandag aften. En times kampforberedende træning blev det til, hvoraf 20 minutter blev brugt på intens træning af dødbolde.

I spritnyt træningstøj med den nye sponsor Krifa på maven påbegyndte AGF’erne i dag klokken 10 den sidste træning, inden det endelig går løs, når byens hold møder Lyngby Boldklub i morgen. Ligesom sidst AGFFAN.dk var på Fredensvang, var der kraftigt nedbør, men en lille times træning blev det nu til.

Opvarmning på cirkussprog

Dagens opvarmning stod målmandstræner Maciej “Magic” Wasnyiuk for og dét til spredte grin og sjove bemærkninger blandt spillerne. Polsk-fødte “Magic” lyder med sin tydelige accent mest af alt som en cirkusartist, og det var tilråb med denne stemme, der fik smilende frem hos AGF’erne under opvarmningen. Først stod den på øvelser uden bold og dernæst små tekniske øvelser, hvorefter spillerne gik sammen 6 mod 2 for at spille en omgang kant. Her var cirkusartisten “Magic” igen klar med tilråb, og selvom det måske var meningen at motivere og revse fungerede det mest som humørspredende.

Kampforberdelse

Efter opvarmning og kant tog cheftræner Peter Sørensen over, og så var fokus udelukkende på morgendagens kamp mod Lyngby. Først med forskellige opspilsøvelser under skarp bevågenhed af Sørensen, der flere gange stoppede spillet og guidede sine spillere med tydelig tanke på mandagens modstandere Lyngby. Flere forskellige scenarier blev prøvet af, hvorefter alle spillerne samledes ved det ene mål for at øve dødbolde.

På trods af tiltagende regn fortalte både Jesper Sørensen og Peter Sørensen minutiøst, hvordan spillerne skulle placere sig på først hjørnespark og dernæst frispark fra siden. Under denne øvelse viste blandt andre målmand Emil Ousager, at han er klar til mandagens udfordringer, da han flot kom op og tog sig af både hjørnespark og frispark.

Målmandstræning uden hænder

Samtidig med at der blev øvet dødbolde trænede førnævnte målmandstræner “Magic” med både Steffen Rasmussen og unge Thomas Hagelskjær. Selvom Rasmussen ikke kunne bruge hænderne på grund af sin skade deltog han i øvelserne. Så mens Hagelskjær brugte hænderne til indlæg brugte Steffen Rasmussen fødderne og til slut blev Hagelskjær for alvor testet, da både anføreren og “Magic” afsluttede på ham. Det gik helt udmærket for ungdomskeeperen, der da også fik flere rosende ord med på vejen fra den sædvanlige førstemålmand.

Mens de to georgiere Davit Skhirtladze og Giorgi Diasamidze begge deltog i træningen var hverken Jens Gjesing, Hjalte Bo Nørregaard eller Anders Nielsen at finde i dag. Det var derimod Søren Larsen, og ham tog AGFFAN.dk sig en snak med efter træningen. Det samme gjorde vi med Stephan Petersen, og begge interviews vil du kunne finde på sitet i løbet af de kommende dage.

2 KOMMENTARER

  1. Viste Håland tegn på den mindre “skade” som drillede ham for kort tid siden, eller så han ud til at være helt fit for fight?
    Dejligt med en træningsrapport når klokken ikke kan blive 19.00 for hurtigt!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here