AGF spillede i dag sæsonpremiere foran 12.000 besøgende mod Lyngby BK, og det blev en underholdende affære, hvor hjemmeholdet dominerede store dele af kampen. To scoringer var alt for lidt, og vurderet ud fra spil og chancer burde AGF have ført langt større. AGFerne var dog for ineffektive, og det var tæt på at koste to point mod slutningen.

Det var en flok tændte AGFere der gik på banen i dag, efter at have været fraværende fra landets bedste fodboldrække i det foregående år. Hele vejen rundt var holdet opsatte på at vise de er tilbage hvor de hører til, og det blev gjort med manér! Faktisk fristes man til at sige, at AGF åbnede med lyn og torden – for det gjorde de, men Lyngby gjorde heller ikke meget for at gøre det svært for AGF.

Stephan Petersen havde tidligere på dagen fortalt på AGFFAN.dk, at han regnede med at slå Lyngby på kontra – og som sagt som gjort! Allerede efter otte minutters spil gav det pote, da han pillede bolden fra den tidligere AGFer Frederik Krabbe i AGF-feltet, og satte kursen mod Lyngbys bane halvdel. Petersen sprintede en halv bane, hvorefter han brugte Martin Jørgensen i en elegant gang 1-2, hvilket efterlod ham alene igennem foran Rune Pedersen. Her var kantspilleren iskold, og så var der ellers fest i Aarhus.

Målet betød på ingen måde, at AGFerne faldt længere tilbage på banen, men holdet fastholdte det høje pres og spillede flot fodbold. Hjemmeholdet brændte flere kæmpe chancer, og især da Aron Johannsson først sparkede på stolpen og Peter Graulund efterfølgende brændte returen burde det have været omsat i mål.

Mark Howard var ligeledes tæt på at udbygge føringen med et flot hovedstød, men Graulund stod desværre i vejen da bolden var på vej mod mål.

Højt tempo efter pausen

AGF kom igen bedst ud af startblokkene efter pausen, og efter 10 minutters spil kunne AGF endelig føje endnu et mål på tavlen. Søren Berg sparkede fladt på mål fra 25 meters afstand, og bolden gik flot ind forbi Pedersen i Lyngby-målet. Med en to-måls føring kunne man have frygtet at AGF trak sig længere tilbage på banen, men det var i første omgang ikke tilfældet. AGF forsatte presset, og både Kasper Povlsen og en velspillende Johannson havde store chancer.

Lyngby virkede slukøret og modløse, men bedst som man troede at sejren var i hus bragte Bajram Fetai igen spænding i kampen. Med en flot og følt afslutning i målkrydset reducerede han for Lyngby, og så kom der knald på i de afgørende minutter.

Stephan Petersen sparkede på stolpen på et frispark – hvilket altså var AGFs tredje skud på træværket denne mandag aften, men AGFerne kendte altså bare ikke deres besøgstid i dag.

AGF kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen efter en unødvendig spændende afslutning, hvor cheftræner Peter Sørensen gav debut til nyindkøbte Søren Larsen foran 12.000 begejstrede aarhusianere.

Kampfakta

AGF – Lyngby 2-1 (1-0)

1-0: Stephan Petersen (9′)
2-0: Søren Berg (56′)
2-1: Bajram Fetai (80′)

Tilskuere: 12.229

Advarsler:
AGF: Ingen
Lyngby: Frederik Krabbe

AGF:
Emil Ousager – Jerry Lucena, Atle Roar Håland, Mark Howard, Adam Eckersley – Søren Berg, Martin Jørgensen, Kasper Povlsen, Stephan Petersen (89: Anders Kure) – Peter Graulund (84: Søren Larsen) – Arón Johannsson (72: Sanel Kapidzic)

1 KOMMENTAR

  1. Man kender vel nok sin besøgstid, når man går derfra med en 2 – 1 sejr ? Men selvfølgelig burde der aldrig have været spænding om resultatet med alle de chancer vi havde !

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here