BLOG: Stephan Petersens ophold i AGF har været en stor rutschetur, hvor der både har været glæder og gråd. I går var han banens bedste da AGF slog Lyngby, og han kan meget vel stå foran sit helt store gennembrud i den kommende sæson.

D. 01/09-2009. AGF ligger nummer et i Superligaen og offentliggør at man har skrevet kontrakt med Stephan Petersen på en fri transfer, der tiltræder et halvt år senere. Den unge kantspiller har pæn succes i Farum, men glæder sig til nye udfordringer og at spille med om medaljer.

Snap! Knap 10 måneder leverer AGF en af de største fiaskoer i Superligaens historie, da man rykker ud af ligaen og må se frem til en tilværelse i 1. division det kommende år. Stephan Petersen var ellers manden der næsten reddede AGF fra katastrofen – først med sejrsmålet i næstsidste runde mod FC Nordsjælland, og dernæst med en kraftpræstation mod OB.

Hvem husker ikke soloturen, hvor han efter at have spurtet 80 meter og at have fuldstændig tørret Jonas Troest – ja blot måtte se sit drøn af et skud ende på undersiden af overliggeren? AGF rykkede ned og resten er i historie.

AGF ansatte Peter Sørensens som ny cheftræner, og flere af spillerne skulle vænne sig til at det var en anden – og mere autoritær – karakter der pludselig var chef på Fredensvang. Skarpt i erindringen står en episode, hvor Petersen og Sørensen krydsede klinger efter at førstnævnte i frustration havde sparket bolden væk, hvilket medførte et møgfald fra cheftræneren.

Siden Jakob Poulsen røg til FC Midtjylland, så er AGFs unge og charmerende midtbanespiller bare vokset med opgaven, og har fundet sig mere og mere til rette i Peter Sørensens spilsystem. Meget af AGFs spil foregår på kanten, og her kan Petersen dominere med sin ekstreme hurtighed og farlige ryk.

AGFs nummer syv er en af ligaens bedste kontraspillere, og hans mål i går var et regulært studie i kontraspil. Endelig har AGF fået en midtbanespiller med mål i støvlerne, og der er ingen grænser for hvor han kan ende. Peter Graulund har tidligere nævnt landsholdet, og det lyder ikke som et urealistisk mål ude i fremtiden.

Stephan Petersen har fået hår på brystet igennem det seneste år i 1. division, hvor han har udviklet sit spil. Han skal nok tiltrække sig yderligere opmærksomhed fra store klubber i fremtiden, men lad os håbe vi kan holde på ham et par år endnu. Han står først foran sit helt store gennembrud nu, og han ligner en mand der står klar til at erobre Superligaen.

5 KOMMENTARER

  1. Glem flere forstærkninger, – brug i stedet pengene på at sikre SP på en ny femårig kontrakt; koste hvad det vil. Hvor klinger det dog hult, at man som Brøndbyfan jubler over Thygesen, når AGF har SP :D

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here