Søndagens opgør mellem AaB og AGF viste primært, at de to hold er meget lige. Den sidste time af kampen spillede AGF en glimrende gang fodbold, men et enligt mål var altså ikke tilstrækkeligt, da AaB scorede to. Læs referatet her.

1. halvleg

Begge hold viste gode takter, og selv om AGF virkede som det mere boldfaste hold i halvlegen, så var AaB mere sandsynlige til at score det første mål. Efter godt en halv time lød skudstatistikken på 8-1 i hjemmeholdets favør. Efterhånden som halvlegen skred frem, lykkedes det dog Peter Sørensens tropper at få det fremadrettede spil til at hænge bedre sammen. Det sås blandt andet, da en ellers anonym Peter Graulund tog et fantastisk velkoordineret dybdeløb på en aflevering fra Jerry Lucena.

Skuddet – et velkendt Graulund skud med et træk og afslutning – røg dog i handskerne på AaB-keeper Nicolai Larsen.

Var det ikke for Emil Ousager i AGFs mål, kunne det ægte Byens Hold snildt have være bagud med op til flere mål allerede i 1. halvleg. Den unge målmand hev i løbet af halvlegen flere pragtredninger frem, men sammen med Atle Roar Hålands fantastiske placeringsevne, skete dette heldigvis ikke.

Det sidste kvarters tid af 1. halvleg bød på massevis af dårlige afslutninger fra optimistiske vinkler, og det kom der øjensynligt ikke noget ud af, andet end at skudstatistikken i det 41. minut lød på 8-7 – meget af denne ændring kan tilskrives unge Aron Johannsson, der har været en fornøjelse med sit aggressive spil.

2. halvleg

Begge hold startede som lyn og torden efter pausen, og det tilførte kampen meget god knald. Desværre skete det værst tænkelige i det 54. minut. AaBs Mathias Wichmann modtager bolden fra et hjørnespark og knalder den ind bag Ousager. Men det skulle blive meget værre. Blot seks minutter scorede hjemmeholdet nemlig igen. Denne gang var det Chris Rolfe, der lægger bolden op til en halvflugter efter at have modtaget den fra sidelinjen.

Cheftræner Peter Sørensen responderede med det samme og byttede en tandløs Graulund ud med Søren Larsen, der er udråbt til den helt store frelser i AGF, der også denne gang har lidt af angrebsmangel.

Det blev dog ikke lange Larsen, der bragte AGF tilbage i opgøret. Søren Berg knaldede et flot skud i mål kort efter udskiftnngen, og han fortsatte de gode takter. I det 66. minut lagde han en milimeterperfekt aflevering på tværs til Stephan Petersen, der er fri bag AaB-målmanden, men kant-kollegaen brændte på forunderlig vis.

2. halvlegs helt store oplevelse Søren Berg gjorde fantastisk figur med vanvittigt mange gode løb og afslutninger i løbet af halvlegen.

I de 84. minut blev Søren Larsen faktisk spillet fri – på en bold tværs i gennem AaBs forsvar sendt af Atle Roar Håland – og var klar til at trille bolden forbi Nicolai Larsen, men AGFs Larsen var desværre offside.

I et sidste offensivt forsøg på at trække det maksimale ud af denne kamp, blev midtbaneslideren Kasper Povlsen byttet ud med angriberen Sanel Kapidzic, men lige lidt hjalp det, og efter 90 minutter plus tre minutters tillægstid var det forbi, og AGF indkasserede sæsonen-nederlag nummer et.

Kampfakta

AaB – AGF 2-1 (0-0)

1-0: Mathias Wichmann (54′)
2-0: Chris Rolfe (57′)
2-1: Søren Berg (62′)

Tilskuere: 9.737

Advarsler:
AaB: Kenneth Emil Petersen

AaB:
Nicolai Larsen – Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler,Patrick Kristensen – Chris Rolfe (61: Henrik Dalsgaard), Mathias Wichmann, Thomas Augustinussen, Anders Due (68: Louya Chanko) – Jeppe Curth, Nicklas Helenius (87: Jens Kristian Sørensen)

AGF:
Emil Ousager – Jerry Lucena, Atle Roar Håland, Mark Howard (46: Anders Kure), Adam Eckersley – Stephan Petersen, Martin Jørgensen, Kasper Povlsen (87: Sanel Kapidzic), Søren Berg – Aron Jóhannsson, Peter Graulund (61. Søren Larsen)

7 KOMMENTARER

  1. Hvis ikke de bliver MEGET bedre til at spille fodbold end i første halvleg end det de viste idag, så rykker vi sgu ned. Stephan, Eckersley, og mange andre kunne slet ikke ramme hinanden. Anden halvleg var trods alt bedre, men jeg er sgu stadig skuffet over at have tabt!

  2. Du glemmer de to vigtigste grunde til vi taber Graulund og Johansson, føj det var ringe! Defensivt imponerer vi heller ikke selvom Ousager gjorde det godt.

  3. Graulund virkede noget tandløs idag, men Johansson var sgu glimrende. Hvordan man kan give ham skylden fatter jeg sgu ikke.

  4. Johansson var rigtig god. Graulund viste sig fra sin dårlige side endnu en gang. Larsen synes jeg heller ikke var imponerende i den tid han var inde, men han skal nok lige vænne sig til det. Håber snart Devdariani er tilbage!

  5. Jeg synes også Johansson virker utrolig spændende efter de to første kampe her i suppen, dog synes jeg til tider, at han virker lige ego nok og burde i flere situationer slippe bolden tidligere..

  6. Tror også Schmidt har set en helt anden kamp end jeg har, for Johansson spillede ganske udmærket og var en af de få jeg synes spillede godkendt.

    Jeg er dog fuldstændigt lodret uenig i overskriften på denne artikel.. “Godt spillende AGF”.. Jeg synes første halvleg var decideret elendig og under al kritik, men vi kom lidt bedre med i 2. halvleg, uden at spille specielt godt.

  7. Problemet med Graulund er at det er de her kampe ham.går ind og score det afgørende mål, om det så var 1 til den uafgjorte eller 2 for at vinde, han er en fantastisk målscorer !!!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here