AGF har i denne sæson spillet med et markant ældre hold end i de forrige sæsoner – dette faktum viser sig også i de spillere der er blevet hentet til klubben på det seneste.

Søren Berg, Atle Roar Håland og Søren Larsen er blandt tilgangene i år, som alle er minimum 29 år. Dette valg er helt bevist fra sportschefens side.

– Vi har det seneste år haft stor fokus på at skabe en lidt anderledes balance i vores trup. Det har betydet, at vi nu har en ligelig fordeling af helt unge spillere med potentiale, en bred gruppe spillere i midten af tyverne og en flok erfarne spillere, der ved, hvad der kræves på højeste niveau. Det er en trup, der skal være stærk nok til at konsolidere os i Superligaen, og derfor er det kendetegnede for de fleste af de spillere, vi har rekrutteret i de seneste transfervinduer, at de har kunnet gå ind på holdet og spille fra dag et. Det kunne Søren Berg og Atle Roar Håland. Søren Larsen kommer også til at styrke os i toppen – og det samme gælder Hjalte Nørregaard, når han kommer tilbage fra sin skade, siger Brian Steen Nielsen til AGF’s officielle hjemmeside.

– Om spillerne så er 29 eller 33 år har i den sammenhæng ingen betydning, så længe de fysisk og mentalt har det, der skal til. Det afgørende er, at de pågældende spillere kan præstere, når der står point på spil og på den måde være med til at indfri vores sportslige målsætninger. Tag Søren Berg. Han er 35 år, men det er vel de færreste, der vil påstå, at han ikke leverer på højeste niveau, siger han videre.

– Det er stadig en vigtig del af vores strategi selv at udvikle spillere til førsteholdet. Spillere som Jens Jønsson og Davit Skhirtladze, der netop er rykket op i A-truppen et år før tid, har vi store forventninger til, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis de får spilletid i denne sæson. Men i takt med at vores trup bliver stærkere, kræver det også mere og mere af vores talenter for at slå igennem, og det ser jeg faktisk som et sundhedstegn, siger Brian Steen Nielsen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here