Spilletidspunkterne for yderligere to runder er blevet fastsat af DBU. Det drejer sig om 8. og 9. spillerunde, hvor AGF møder FC Midtjylland og HB Køge. Heraf skal hjemmekampen mod FCM spilles mandag aften.

Det betyder altså, at AGF har mandagskampen i tre ud af de kommende fem runder. Heraf er to af dem udekampe i hhv. Silkeborg og Horsens.

Således ser AGF’s program for de kommende fem spillerunder således ud:

Ma 15-08-11 kl. 19.00: Silkeborg – AGF
Sø 21-08-11 kl. 18.00: AGF – Brøndby IF
Ma 29-08-11 kl. 19.00: AC Horsens – AGF
Ma 12-09-11 kl. 19.00: AGF – FC Midtjylland
Lø 17-09-11 kl. 17.00: HB Køge – AGF

I sæsonens første fire runder har AGF kun haft én mandagskamp, men efter ni runder hedder det altså fire ud af ni kampe der er spillet på mandage.

21 KOMMENTARER

  • Du kan protestere til du bliver blå i hovedet, der bliver ikke mindre mandagskampe af den grund.

   Hvis fodboldfans fra alle klubber kunne finde ud af at samarbejde kunne de muligvis påvirke den næste medieaftale som kommer til at gælde fra næste sæson, hvis ikke de kan det kan de forsøge om 4 år igen.

 1. Det er jo sygt.. Med alle de mandagskampe, der startes med, må det vel være således, at vi ikke får en eneste mandagskamp til foråret..

  • Sådan fungerer det desværre ikke. Så længe vi er tredjebedste klub at sende på TV, så vil mandagskampene vist hagle ned over os.

   • Det undres mig, at vi blot er tredjebedste klub, eftersom vi vist stadig er den klub, der har hevet flest tilskuere på stadion i indeværende sæson, det være sig ude og hjemme.. Men så vidt vides, er der da også 3 eller 4 kampe, der vises søndag, og 1-2 kampe lørdag.. Disse 4-6 kampe kunne så deles imellem de 3 bedste klubber at sende på tv og lade knoldesparkerne fra heden, havnen og landet blive sendt mandag..

    • Forskellen på AGF og FCK/BIF er, at AGF primært har fans lokalt, mens de to københavner-klubbers fans har fra hele landet – dermed mange tv-seere, og ikke tilsvarende høje tilskuertal. Der går mange år før vi nærmer os FCK og BIF. :-)

 2. I den forgangne uge var der 2 lørdags kampe kl. 17 og 19, samt de sædvanlige og 4 søndagskampe kl. 14, 16, 16 og 18.
  Det synes jeg er værd at overveje i fremtiden og så sløjfe mandagskampen.

 3. LORTE MANDAGSKAMPE ! Skønt at man nu muligvis ikke når Horsens ude pga. arbejde..

  Peder Vendelbo Mikkelsen: Det er simpelthen noget vrøvl det du siger.. AGF skal forhandle tv aftaler med Viasat igen inden meget længe og der kan vi fans være med til at påvirke til AGFs valg, hvis vi markerer os godt nok.

  Men vælger vi at læne os tilbage og accepterer mandagskampene (hvilket var tilfældet til sidste protest mod Lyngby), så har du fuldstændigt ret.. Så får vi i hvert fald med 100% sikkerhed ikke ændret på noget som helst.

  • AGF forhandler ikke med TV-selskaberne. Det gør Divisionsforeningen på vegne af alle klubber. Jo flere krav klubberne stiller jo lavere bliver betalingen. Mandagskampen er desværre en stor succes for Viasat så hvis den skal væk reduceres værdien af tv-rettighederne også.

   • Du går vel ikke og bilder dig selv ind, at AGF overhovedet ikke har noget at sige og at alt bliver besluttet på deres vegne uden de selv får et ord indført?

    Jeg forlanger ikke at mandagskampe ryger helt væk (selvom det ville være dejligt), men jeg forlanger at AGF ikke skal spille halvdelen af sine kampe om mandagen, som tilfældet er lige nu. Det må være muligt at begrænse det til 3-4 mandagskampe pr. halvsæson. Det er kun rimeligt overfor os fans, som gerne vil følge vores klub landet rundt.

    • Problemet er at det kun er os som fans der er utilfredse.
     Vores eneste håb er at tv-stationerne og divisionsforeningen kan blive enige om en kamp mere om Lørdagen eller om Søndagen.

     Klubberne tænker økonomisk. Og set i det billede vil det være bedst som det køre nu.

     De små klubber få langt flere penge ind på TV-kampe, i forhold til det de får ind, på de tilskuer de kan samle på stadion.

     FCK, Brøndby, OB samt AGF har forholdsvis mange fans. Måske ikke OB men de ligger i den gode ende.
     FCK og Brøndby er glade for deres Prime-time kampe. Det giver mange tilskuer pga dagene og tiderne. Og det giver gode tv penge.

     OB og især AGF er ramt af mandagskampe. Det gør at klubberne skal vurdere hvad der giver mest. Mandags kamp, hvor man kan tjene godt på tv og sponsor. Eller Ikke mandags kampe og så vil man tjene mindre på sponsor og tv, og kan der komme nok fans til at opveje det. Jeg tvivler.

     I bund og grund kan vi brokke os og protestere alt det vi kan. Men klubberne får mange penge og er glade, tv-stationerne får hvad de vil have og er glade. Og så længe alle klubberne eller idet mindste største delen af klubberne, ikke laver ballade over aftalen, så forsætter divisionsforeningen og viasat det de synes virker.

  • Det er muligt at AGF skal tale med Viasat, men det har sandsynligvis ikke noget at gøre med tv-aftalen.

   Hvis AGF spillede europæiske kampe kunne de have en forhåbning om at slippe for mandagskampe, fordi de europæiske kampe spilles i midten af ugen og DBU tager hensyn til de kampe når de laver programmet. Jeg tvivler på at DBU vil være lydhøre overfor et argument om at det kan være svært for nogle fans at nå frem til kampstart.

   Læs her om klubbernes beslutning om at forhandle kollektivt gennem Divisionsforeningen om næste tv-aftale: http://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/tv-nedtur-lurer-forude-i-superligaen

 4. spillerne har brug for alt den støtte de kan få inde på banen mod silkeborg også selvom det er mandagskamp der må værre en anden måde vi kan markere os på

 5. Jamen lad os da endelig gå tilbage i tv penge og gøre vores underskud endnu større!!!

  Mandagskampe er en del af gamet og det med at protestere hjælper ikke en skid! Tværtimod

  Nu har man i 2 år set forskellige aktioner om ikke at synge de første 15 min af kampen, men hvad har det hjulpet? Giv mig gerne eksempler

  Vil vi have flere tv penge til klubben må man bare acceptere det, og helt ærligt en tur til Silkeborg eller Horsens en mandag aften gør vel ikke så meget

  Så tag en tudekiks og kom videre!!

  • det betyder da meget for dem der har arbejde om det er i weekenden eller en mandag. og da vi for 2 sæsoner siden begyndte at demonstrerer hjalp det i anden halvdel af sæsonen

   • Der er få personer her på siden, der snakker om at det hjalp sidst. Men jeg har ikke set nogle beviser på, at det var os som fans eller klubben der gjorder det.
    Klubben brokkede sig for derefter at gå ud og sige at der ikke var noget at gøre, aftalen var for god.

    Grunden til mindre mandags kampe var mere pga AGF’s spil ikke var særligt godt og derfor ikke værd at vise i tv. Så derfor gik tv2sports tredje valg til OB, der spillede flot fodbold, var med i toppen og som folk faktisk gad at se pga disse ting. Derfor fik OB en masse mandags kampe og AGF undgik dem.

  • Fra Aarhus tager det ca. 45 minutter til Silkeborg. Når man har fri kl. 17:30 som mig, så kan det altså godt komme til at knibe at nå med en af fanbusserne, som højst sandsynligt kører kl. 17:00.

   Jeg kan tilgengæld tage en bus hjem fra arbejde og være hjemme kl. ca. 18:00 hvis alt flasker sig, så skal jeg lige have skiftet mit arbejdstøj ud med normalt tøj, og hvis jeg så er heldig kan jeg låne en bil og køre til Silkeborg og komme 15-30 min inde i kampen.

   Så jo, det er et stort problem, også selvom distancen ikke er voldsom lang. Det er fuldstændigt urimeligt for os fans, at vi ikke får lov til at følge vores klub som vi så gerne vil pga. mandagskampe.

   • Det er sku røv. Har også fundet ud af tidligere i dag at jeg ikke kommer til at stå på den lille søde bakke i silkeborg og se bold.
    Men vores eneste håb er at de kan pakke en kamp mere ind om søndagen eller om lørdagen. Det er jeg bare ikke sikker på tv-stationerne gider. Og gider de ikke det er Divisionsforeningen nødsaget til at sige ja til den aftale der køre nu. Klubberne har ikke råd til andet.

  • @Brian Nørmark
   Sidst vi lavede stilhed i de første 15 min af hver mandagskamp, kom der fokus på det i medierne. Det fik efterfølgende AGF til at gøre en indsats, for at vi fik færre mandagskampe, hvilket rent faktisk endte med, at vi ikke fik nær så mange mandagskampe i foråret, som vi havde i efteråret.

   Du slutter så af med at skrive “Tag en tudekiks og kom videre”, og det er lige præcis en holdning som den, der gør at vi fortsat får mange mandagskampe. Hvis vi fans ikke siger fra, så sker der intet. Det er alt for let at give op, men vi er nogen der ikke finder os i, at blive forhindret i at følge AGF på udebane, fordi vi har et arbejde at passe. Mandagskampene går i høj grad udover os, der rigtig gerne vil med på udebane, og se AGF, så det er klart at vi vil gøre alt hvad vi kan, for at få skabt opmærksomhed omkring den problemstilling vi mener fordelingen af mandagskampe skaber.

   Eftersom vi før har haft indflydelse og er blevet hørt, mener jeg helt klart, at vi skal forsøge endnu engang at skabe opmærksomhed omkring problemet, så vi får færre mandagskampe. Vi fans er en del af AGF’s produkt. Uden os, er det ikke nær så sjovt at komme på stadion. Vi har rent faktisk en lille smule at skulle have sagt, for hvis der ikke står en flok og synger på stadion, så falder produktets værdi, eftersom vi er en del af fodboldoplevelsen.

   Én ting er at være ligeglad, fordi man selv har mulighed for at køre i egen bil, eller fordi man alligevel bare ser den i tv, men en anden ting er at bakke op om sine medfans, og fans fra andre klubber, og forsøge at skabe opmærksomhed. Havde det været os der startede med at have en udekamp i Lyngby, så er jeg 100% sikker på, at folk ville have brokket sig, men vi var heldige i første kamp og skulle ikke til Lyngby, og så er folk åbenbart ligeglade…

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here