AGFFAN.dk har i dag modtaget dette skriv fra en AGF-fan kaldet Jacob. Vi videreformidler blot teksten, og er ikke nødvendigvis enige i de holdninger der bliver fremstillet heri.

Fodbold er dyrere end nogensinde. Fodbold er mere end nogensinde bygget op omkring penge. Til sidste lørdagskamp mod OB, skulle man ved stadion give 160 kr, for at komme ind og overvære kampen. Hvis man så skulle have en pølse med brød, og en fadøl til, var det ekstra 100 kr. Til en hjemmebanekamp i 1. division sidste sæson, var prisen for en hjemmekamp 130 kr. Er en hjemmekamp mod Skive virkelig det værd? Gu er den da ej! Men accepterer vi det? Ja, for vi er vel ægte fans?? Vi accepterer det, og derfor vil denne udvikling fortsætte. I værste fald vil det fortsætte som vi ser i England, hvor kun de velhavende har råd til at følge deres fodboldhold.

Fusioner

Vejle Boldklub, blev for kort tid siden nedlagt. En af Danmarks mest traditionsrige klubber, som har vundet Danmarks mesterskabet 5 gange, Pokalturneringen 6 gange, var pludselig væk. Al den historie og tradition, er pludselig ingenting værd. I næsten 120 år, har folk fra Vejle kunne holde med byens hold, og med ét var den væk. Det passede bedst med økonomien, og de ville have større chance for at avancere til superligaen, var nogen af grundene. Jeg føler virkelig med de Vejle fans, som har mistet deres klub, og som en af deres fans skriver: ”Stod valget mellem fusionen VB & KFC eller i stedet seriefodbold i Vejle, ville jeg til enhver tid vælge seriefodbolden frem for en fusion!” Det ville svare nogenlunde til AGF og Randers ville fusionere, og kalde sig ”FC Østjylland” Kan i lide tanken? Vi har også set hvordan Københavnerne mistede KB i 1992. Det er også vigtigt at sige at AGF på ingen måde er de ”værste”. De følger bare den udvikling, som er kommet. I FCK ser man i fuldt flor, hvordan penge har overtaget deres klub. Overskuddet i Lalandia, går til den ene dyrtindkøbte udlænding efter den anden. Når jeg tænker på FCK, bliver jeg virkelig i tvivl, om pengene er til for fodboldens skyld, eller om det i virkeligheden er omvendt? Er det et firma, eller et det en fodboldklub med klubånd og traditioner?

Nuvel, jeg er selvfølgelig også realist, selvfølgelig skal penge være en del af fodbolden, det er der efterhånden ingen tvivl om. Jeg kan bare nogen gange blive skræmt over den måde penge har overtaget verdens smukkeste sport.

Kamptidspunkter

Der var engang hvor alle kampe blev spillet søndag kl. 15. Nøj, hvor var det bare skønt, at sidde på stadion, og høre hvordan det gik i de andre kampe! Det var der virkelig en charme ved, hvorimod vi i dagens superliga knap har 2 kampe spillet på samme tid. Det skal jo passe sådan Viasat og klubberne kan tjene flest mulig penge. Det kan vel også være til at acceptere, selvom der var en charme, ved at man kunne sætte søndag eftermiddag af til fodbold, men nu har hverdagskampe også ramt superligaen. Mandagskampe har ramt superligaen, og i særdeleshed AGF. Efterhånden spiller vi halvdelen af kampene mandag kl.  19.

Som vores fine direktør sagde det, så passer det vores sponsorere fint, og det giver penge i kassen, så kunne det jo ikke være bedre? En udekamp i Haderslev en mandag, besværliggør det for rigtig mange som har fuldtidsjob at komme ned til kampen. Hvor fanden blev søndag kl. 15 af? Men vi prøver at få fri, og dukker op alligevel. Vi accepterer udviklingen, vi kommer ligegyldig hvor og hvornår.  For vi elsker jo klubben??

Forudsigeligt

Superligaen har aldrig været mere forudsigelig. Mon ikke FCK vinder igen i år, og mon ikke OB bliver nummer 2? De sidste 10 år, har 3 forskellige hold vundet Superligaen. FCK, Brøndby og AAB. Til sammenligning de 10 år før det, var der dobbelt så mange forskellige hold som vandt ligaen. FCK, Herfølge, AAB, Brøndby, Silkeborg og Lyngby. Det er ikke en tilfældig udvikling. Det er ganske enkelt blevet så forudsigeligt fordi FCK har flest penge, og kan udkonkurrere alle andre hold, ved at opkøbe deres bedste spillere. Man kunne aldrig forestille et eksempel som vi så da Herfølge vandt mesterskabet i 2000. Det er forudsigeligt, og charmen ved fodbolden bliver svagere og svagere.

Oplevelsen ved at gå til fodbold

Men hvad får du så dine dyrtkøbte billet, som bliver dyrere og dyrere for hver år der går? Standarden er ganske vidst hævet, for FCK og OB de seneste år, men de andre hold er standarden ikke hævet i mine øjne.  Endnu et nyt eksempel som forringer oplevelsen, er at begge hold skal gå samlet ind på banen.  Det var da en del af oplevelsen til en fodboldkamp at buhe, når modstanderholdet kom på banen og så hylde byens helt når de løb ind. Nu går de samlet stille og roligt ind. Det er muligvis en lille ting, men det er bare et tegn på hvor fodbolden bevæger sig hen.  Derudover oplever du også mange stadions, hvor du bliver nægtet at få flag og tromme med ind, til at hæve stemningen til kampene..

Kærligheden er ensporet

Men vi accepterer denne udvikling, fordi vi elsker vores klub. Vi køber dyre sæsonkort, vi køber sågar udebanetrøjerne, og endnu en 3. trøje, måske er den lilla, måske er den grå og grøn, måske er den HELT som den normale, bare med en rød dråbe på, som de hæver prisen til 700 kr for. Mon ikke klubben griner over dig hele vejen til banken? De er uden tvivl glad for din støtte, men nok mere for dine penge. Vi dvæler ved vores hardcore loyalitet, og accepterer efterhånden alt. Mange spillere er uden tvivl ligeglade med klubben, de får bare deres fede løncheck og så er det vel bare et job for dem. Så er de klar til at smutte når de kan, få mere i løn et andet sted. For mange af os er AGF vores livs passion.  Man får så lidt igen som fan.

Engager dig!

Fodbold er en fantastisk sport, men det er på til at udvikle sig til en forudsigelig forretning, som kommer til at handle mere og mere om penge, grådighed og sponsorerer, hvis vi fortsat accepterer denne udvikling. Vi ser i England, hvor det efterhånden kun handler om hvem der har den rigeste rigmand, som køber klubben, og bruger den som sin hobby. Vi ser Chelsea og Real Madrid bruge over en halv milliard på en mand. Ingen atlet, kan være de penge værd. Vi har set i Salzburg, hvor den værst mulige konsekvens har ramt klubben. Sponsoren Red Bull, købte klubben, og kaldte den ”Red Bull Salzburg” De ændrede klubfarverne, de ændrede navnet, de ødelagde alt hvad klubben havde stået for. Fansene må se forgæves efter deres stolte klub. Jeg anklager ikke specielt AGF for denne udvikling, for de følger som sagt bare med udviklingen, men jeg anklager den generelle udvikling.

Der må findes en grænse, for ellers bliver det kun værre.  Hvis vi fortsat accepterer mandagskampe, vil det fortsætte, og der vil måske komme tirsdagskampe, og onsdagskampe. En kamp hver ugedag. Hvis vi fortsat accepterer prisstigningerne, vil det måske koste 250 kr. at komme ind og se AGF fremover. Det har normale mennesker ikke råd til. Og hvor er fodbolden så henne? Hvis en øl kommer til at koste 100 kr, så lad vær at køb den, det er ikke fair! Vi må stå sammen os fans, også på nationalt plan, hvis vi skal stoppe udviklingen.  Dvæl ikke ved din ubetingede kærlighed, du giver klubben så meget, du fortjener at få noget igen. Vis din utilfredshed. Bliv klogere, det er ikke sundt for superligaen at FCK smadrer alle hold hvert år.  Jeg kan blive ved. Engager dig! Det er ikke nødvendigvis naturligt at fodbolden udvikler sig som den gør. Fodbolden mister sin charme og sjæl dag for dag. Måske virker det som en uoverskuelig kamp, men fodbold lever af os fans, og hvis vi siger nej til disse ting, stopper udviklingen.

Imod moderne fodbold!

25 KOMMENTARER

 1. Øh er det kun mig der har svært ved at se alternativerne i denne artikel??
  “Engager dig” Jo tak i hvad?? ”
  “Vis din utilfredshed” Øh, det vil jeg gerne selv afgøre, det kunne jo være jeg var tilfreds med forholdene….
  “Bliv klogere” Ææææh det er da rart at se jeg ikke er alene på den front…

  Jeg ønsker ikke at stå i vejen for klubbens indtjeningsmuligheder og jeg vil slet ikke følge en opfordring til at gøre det fra en enkelt fan.
  Jeg kender ikke – og kan for den sags skyld ikke gennemskue – motivet bag denne artikel det virker lidt som et surt opstød.

 2. Uden at det behøver tolkes som noget religiøst, så vil jeg bare sige: AMEN!!!!!

  Men hvordan kan vi fans vise vores utilfredshed uden det går udover spillerne? Tænker udover medierne. Spillerne har jo brug for vores støtte.

  Vil have tipssøndag tilbage… Så må de fordele kampene på flere stationer… DR, TV2, TV3+, TV2 Sport, Kanal 9 (her skal lyngby og HB køge oftest vises), Kanal 6. Der er jo nok af kanaler til at kunne fordele kampene på.

  Synes det er fair nok med en enkelt sen kamp om søndagen, men så heller ikke flere kampe på andre tidspunkter end søndag kl. 15.00

 3. Er rocken så også død, fordi koncertbillletter efterhånden sagtens kan løbe op i 600-700 kroner?

  Slap nu lidt af. Fodbold er altså også en del af underholdningsindustrien.

 4. Mange priser er jo i høj grad et udtryk af udbud og efterspørgsel. Både på billetter og spillere.

  Kan dog sagtens følge dig i, at det er en skam at klubber mister deres historie og traditioner på at blive lagt sammen.

 5. AGF burde skrue prisen ned på engang, det vil trække flere folk til og dertil vil der komme extra salg på øl og pølser, 160 kr er meget når man tænker på mange af folk der tager på station er unge og studerende

 6. Jeg husker at OB i sin tid, havde et tilbud hvor man kunne komme ind for 60 kr. (Normalprisen var den gang 100) hvis man mødte op på stadion i en OB trøje. Dette var da et alternativ til de dyre billetter – 100 kr. hvis man møder op i en AGF trøje = flere mennesker på stadion, et stadion dækket af hvide trøjer og flere penge i kassen for solgte trøjer…

 7. Fodbold er ved at æde sig selv om mange klubber er holdt kunstigt i live.
  Glæder mig til boblen springer for det er så useriøst, at folk smider penge ud til det.
  Udviklingen kan kun stoppes ved, at man sætter et lønloft over, hvad man må have spillere for, som man har det i NFL.
  Her kunne man virkelig godt lære noget.

 8. Det lyder ligesom om et råb om en hurtig istid, der kan fastfryse alt i en staus quo. Som med alt andet nyd det mens du kan, og kom så videre.

 9. Jeg er tildels enig men ikke helt. Jeg forsøger personligt at spare på hvor meget jeg drikker på stadion da det alllerede er alt for dyrt. Hvis man ikke vill have mandagskampe kan man blive hjemme og slukke tv. Så længe det kører på markedsvilkår kan fans påvirke det. Problemet er hvis en mange mollardær køber en klub som et hobbyprojekt hvor penge og dermed underskud er irrelevant. MHT FCK er det nok desværre sådan at der i et lille land som DK ikke er plads til mere end en storklub og de har jo desværre flest fans og dermed bedste indtægtsgrundlag. . Dog er det jo stadig sådan at hvis FCK bliver ved med at dominere falder interessen for superligaen som rammer alle klubber inklusiv FCK.

 10. Nårh, jo Superligaen er mere end forudsigelig…Da AGF lå nummer 1 i Superligaen for præcis to år siden, der sagde alle jo også at de ville rykke ned – ikke?
  Eller f.eks. Esbjerg og Randers – hvem havde forudset at de ville rykke ned?
  Måske havde Randers ikke haft en god forrige sæson, men der er andre klubber der er langt mere relevante til at rykke ned – f.eks. Lyngby, SønderjyskE og Horsens.

  For moderne fodbold!

 11. kunne ikke være mere enig. smukt!!

  hvordan får man fat i de klistermærker/stickers hvor der står imod moderne fodbold?

 12. Ja, der er spænding i nedrykningsduellen sidste år, men hvor mange hold har reelt en chance for at rykke ned i år? Herfølge er stensikker, Lyngby er ud fra de første runder ikke meget bedre, derudover er 1 og 2 allerede afgjort…

 13. Der er mange der kunne rykke ned. AAB var to minutter fra sidste år. Der er dog meget lidt spænding om de to første pladser, men jeg håber da på en overraskelse =)

 14. Hvor mange af dem som er imod moderne fodbold er rent faktisk medlem af fodboldafdelingen i AGF?

  Hvis man er imod moderne fodbold ville det være den bedste og mest rigtige måde at støtte fodboldafdelingen i AGF på.

  Jeg er ikke medlem af AGF, jeg har aldrig spillet for andre end Brabrand IF (og lidt firma-fodbold) og melder mig kun ind i en klub hvis det er for at spille bold selv.

  Da jeg ikke helt kan finde ud af hvad forskellige folk mener med sloganet er jeg ikke sikker på om jeg er for eller imod.

 15. Hmm jeg er enig og uenig.

  Enig i at det er ærgeligt at en klub som Vejle måtte dreje nøglen of fusionerer. Det er synd for en god gammel klub at historie og traditioner skal gå tabt. Omvendt må man også erkende at i det øjeblik vi snakker om prof fodbold er der altså en del af det, der er forretning. Hvis man ikke kan drive forretning, så må man lukke, det er det samme som alle mulige andre virksomheder. Prof fodbold er drevet af markedet, ligesom alle mulige andre varer, er der et marked for det skal produktet nok komme. Jeg er helt enig at det ikke har noget med klubfølelser

 16. Hov kom til at poste, prøver igen :)

  Hmm jeg er enig og uenig.

  Enig i at det er ærgeligt at en klub som Vejle måtte dreje nøglen of fusionerer. Det er synd for en god gammel klub at historie og traditioner skal gå tabt. Omvendt må man også erkende at i det øjeblik vi snakker om prof fodbold er der altså en del af det, der er forretning. Hvis man ikke kan drive forretning, så må man lukke, det er det samme som alle mulige andre virksomheder. Prof fodbold er drevet af markedet, ligesom alle mulige andre varer, er der et marked for det skal produktet nok komme. Jeg er helt enig at det ikke har noget med klubfølelser at gøre, det er forretning, iskoldt.

  Men det at der er den forretning er jo fordi der er et markedet for det, nemlig fans. Vi har selv været med til at skabe det marked, så jeg kan ikke se nogen grund til at pive over det. Vi har selv betalt en billet pris på x kroner, som jo så nu er dyrere, da markedet efterspørger det.

  Hvis man virkelig vil gøre noget ved markedet så er man nødt til at påvirke det, og den eneste måde at gøre det er at lade være med at købe produktet.. Hvis en produkt ikke kan sælges til prisen, er prisen nødt til at blive sænket, eller produktet må fjernes. Jeg tror ikke AGF som fodbold klub vil lukke af den grund, men som prof afdeling, ja det vil jo så være resultatet. Hvis alle fans så valgt den løsning, så ville vi være tilbage til amatør tiderne, og er det derhen vi gerne vil? Tjo hvis alle hold var amatører så ville vi vel som sådan have det samme, da alle ville være amatører. Men ville vi så have cl og el, da nogen jo skal betale for rejsen? Messi ville slet ikke havde spillet fodbold da han ikke ville have fået den dyre behandling Barca har givet ham. AGF ville aldrig have oplevet flo, for hvorfor skulle han havde taget til Århus for at spille fodbold?

  Jeg vil gerne se de bedste spillere, og om en spiller er x kr. Værd, og hvor du, og mange før dig, har sagt at ingen er x mange penge værd, må jeg bare sig det passer ikke. En fodbold spiller er lige præcis det værd en klub vil give for ham, for det er markeds værdien. Hvis ingen vil købe fra gravlund for 10 mill, ja så er han ikke det værd, men i det øjeblik der er en der vil, så har han den værdi som de vil betale, punktum!

  Jacob, hvis dit eller velskrevne indlæg, og synspunkter skal kunne tages særiøst er du nødt til at stoppe med at lægge dine penge og på den måde drive udviklingen. Hvis nok følger dit eksempel, så vil du se ændringer. Det er på ingen måde for at nedgøre nogle af dine synspunkter, for jeg er sikker på at flere deler dem. Du kan stadig støtte AGF, det bliver bare ikke Superliga holdet, for det er en forretning, du ikke ønsker at handle i. Men hvis du alligevel bruger dine penge på stadion så er der ikke rigtig noget vilje bag dine ord. Så bliver det bare til ord der alligevel ikke er noget bag, beklager.

  Jeg håber du forsat vil komme på stadion :)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here