Vejret var så langt fra optimalt, da AGF-truppen onsdag formiddag trænede halvanden time. Blæst, kulde og en smule regn var hvad vejrguderne hostede op med, og selvom mundvigen hang en smule, da spillerne trådte ud af deres varme klubhus, så kom træningen hurtigt igang og glemt var den danske sommers udfoldelser. Det hjalp også en smule på humøret, da en hvis tidligere AGF’er med rødt hår troppede op på Fredensvang, inden han vendte snuden mod hans egentlige mål, Skanderborg Festival.

Leg og opvarmning

Adam Eckersley rendte allerede alene rundt med en bold og legede , da AGFFAN.dks skribent betrådte det gamle anlæg på Terp Skovvej et par minutter i 10 onsdag formiddag. Den legesyge englænder fik dog hurtigt selskab af Søren Berg, der nærmest i højere grad fortjener et sådant prædikat. Landmanden fra Fyn er nemlig altid klar, når der skal konkurreres spillerne imellem, eller når træningen startes med et spil “gris”. Således også i dag, hvor han fik selskab af blandt andre Peter Graulund og Steffen Rasmussen i spillet, hvor det gælder om at holde bolden i luften, mens man står i en rundkreds. Den der taber bolden på jorden må se sig nødsaget til at tage armbøjninger, og her var blandt andre Emil Ousager flere gange nede og snuse til det grønne græs på Fredensvangs bane 2.

Et par minutter over 10 kunne Peter Sørensen så samle sin trup og informere dem om dagens træning. Herefter tog fysisk træner Frank Henriksen over for at varme spillerne op, og da han havde udført den mission var det tid for endnu en træner, nemlig assistenttræner Jesper Sørensen, til at trække i arbejdshandskerne. Den mindste af de to Sørensen’er havde en pasningsøvelse klar til spillerne, og her var der selvfølgelig både fokus på pasninger, men også spillernes vendinger fik sig et kærligt eftersyn. Efter en tyve minutters tid med pasninger, vendinger, løb og Jesper Sørensens opmuntrende og rosende tilråb blev truppen delt op i to. De spillere som i går tabte 5-0 til FC Midtjylland i en reserveholdskamp gik med assistenten Sørensen, mens den anden halvdel gik med chefen selv.

Teknisk hygge og intenst bandespil

De spillere der gik med Jesper Sørensen skulle efter gårsdagens strabadser ikke træne alt for hårdt, og derfor havde assistentræneren forberedt nogle tekniske øvelser til disse, der blandt andre talte Mikkel Kirkeskov, Emil Scheel, Jens Jønsson og endelig Anders Nielsen, der tilsyneladende har haft godt fat i en trimmer for nylig. Der var nemlig ikke meget hår på hovedet af den tidligere Næstved-spiller, der i flere omgange har været rygtet til andre klubber i løbet af det nuværende transfervindue. Om Anders Nielsen med sin nye frisure forsøger at vise sin hengivenhed til AGF, i det han fremviser en kridhvid og blottet hovedbund, står dog hen i det uvisse. Udover disse tre og et par af de unge georgiere deltog også Hjalte Bo Nørregaard i øvelserne hos Jesper Sørensen.

Mens Jesper Sørensen altså hyggede med sine reserveholdsspillere tog Peter Sørensen sammen med de startende Superliga-spillere hårdere fat. Først i et bandespil, hvor cheftræren selv deltog. Her viste Jerry Lucena flere gange glimrende overblik og teknik ved at vende spillet hurtigere end modstanderene kunne følge med. Samme teknik kom ikke til udtryk hos midterforsvarer Anders Kure, der havde sine problemer i de små områder. Men hvad han manglede i teknisk kunnen havde han i fight og mod, hvilket affødte flere roser fra cheftræner Peter Sørensen.

Forsvar vs. angreb med god kvalitet

Efter bandespillet påbegyndte denne ene halvdel af truppen en øvelse, der mindede en hel del om en kampsituation. Fire spillere blev valgt som forsvarer mens seks mand var angribere. De fire forsvarer bestod skiftevis af Atle Roar Håland, Anders Kure, Arthur Sorin, Jerry Lucena og Adam Eckersley med Håland og Eckersley som de eneste faste, mens de tre andre skiftedes på Sørensens ordre. De angribene spillere bestod af Søren Berg og Stephan Petersen på kanterne, Aron Jóhannsson, Søren Larsen og Peter Graulund der skiftedes til at indtage de to pladser helt i front og endelig  Kasper Povlsen centralt. Øvelsen bestod i al sin enkelthed i, at de angribene spillere skulle forsøge at spille sig igennem fireback-kæden, der blev guidet af målmand Steffen Rasmussen og den norske styrmand Atle Roar Håland. I løbet af denne øvelse viste Kasper Povlsen flere gange prøver på sit forbedrede pasningsspil samtidig med at kantspilleren Stephan Petersen var meget udfordrende og flere gange kom igennem i venstresiden, hvad enten den direkte modspiller hed Sorin eller Lucena.

Forsvarsmæssigt viste norske Atle Roar Håland først og fremmest, at han er særdeles rutineret i at styre et forsvar samtidig med at hans skiftende makkere i midterforsvaret også viste fine prøver på deres kunnen. Arthur Sorin levede først og fremmest på sin forudsigenhed og brød flere gange angriberenes pasninger. Dog viste franskmanden nogle få svagheder ved indlæg, hvor han blev overmatchet af 194 centimeter høje Søren Larsen. Men som oftest blev han dog reddet af en udfarende og sikker Steffen Rasmussen. Anderledes kontant og dominerende i hovedspillet var Hålands anden makker, Anders Kure, der også viste udmærkede taktiske evner i flere situationer. Alt i alt var der flere roser end kritikpunkter fra Peter Sørensen, der var tilfreds med hvordan forsvaret fik afværget det ene angreb efter det andet. Dog kunne de ikke forhindre den aldrende Peter Graulund i at score et enkelt af sine velkendte mål. Graulund fik bolden på kanten af feltet, og med en skudfinte trak han Hummel-bolden over til højrebenet og bankede den tørt ind bag en flagrende Steffen Rasmussen.

Manglende målnæse hos “Lange Larsen”

Træningspassets sidste øvelse bestod af afslutninger. Mens Søren Berg, Peter Graulund, Stephan Petersen og Aron Jóhannsson lavede nogle forskellige skudøvelser med Casper Bugge og ungdomsmålmand Thomas Hagelskjær gik Peter Sørensen med Kasper Povlsen, Søren Larsen, Jerry Lucena og Adam Eckersley ned i den anden ende af banen. Her skulle “Lange Larsen” afprøve målformen, og forsøge at finde tidligere tiders målfarlighed frem. Med Eckersley på venstrekanten og Lucena på højre fik Larsen masser af indlæg at arbejde med, men derfra og så til at få bolden i kassen skulle der vise sig at være et stykke. Øvelsen blev sat i gang af Kasper Povlsen, der med præcise lange afleveringer sendte skiftevis Lucena og Eckersley afsted, hvorefter de skulle forsøge at ramme Larsen, der stod placeret på kanten af feltet. I målet skiftedes Emil Ousager og Steffen Rasmussen og disse fik tilråb med på vejen fra målmandstræner “Magic”, der på sit polske “cirkusssprog” sendte flere sjove gloser efter de to keepere. Selvom Søren Larsen allerede står noteret for et mål i denne sæson, så var heldet ikke på samme måde med den tidligere Schalke-spiller til denne øvelse.

Et par flotte hovedstødsmål blev det til, hvilket resulterede i højlydte roser fra Peter Sørensen. Der var dog flere afbrændere end der var kasser, og et par store chancer og gode indlæg blev da også misbrugt på det skammeligste af den tårnhøje angriber, hvilket ikke var tilfredsstillende for Peter Sørensen. Øvelsen var selvfølgelig seriøs, men heller ikke mere end at der kom enkelte smil frem, når Larsen på forunderlig vis bankede en bold så meget over mål, at den røg over træerne, der omkrandser anlægget. Til sidst var Peter Sørensen vist meget godt tilfreds med sin nye angriber alligevel, da de to sammen gik småsludrende mod klubhuset.

“Den Røde Baron” tilbage på Fredensvang

Da truppen gik mod klubhuset efter træningen stødte de ind i den tidligere AGF’er Kim Madsen. Madsen, der i sin AGF-tid fik tilnavnet “Den Røde Baron” på grund af sin knaldrøde hårpragt, var på visit i det aarhusianske for at hilse på sine gamle holdkammerater, inden han fortsatte mod turens egentlige mål, Skanderborg Festival. Et par spillere virkede en smule misundelige, da de hørte hvor Madsen skal tilbringe de næste par dage og specielt David Devdariani virkede interesseret i at høre mereom det der festival, omend han pure afviste Madsen, da han spurgte, om georgieren da ville med. “Den Røde Baron” kan med ro i sindet tage på Danmarks Smukkeste Festival, da han ikke længere frister en tilværelse som fodboldsspiller, men i stedet arbejder hos TV2-Lorry, der er TV2s lokale kanal i København, hvor han sælger reklameplads til lokale virksomheder. Efter et besøg i omklædningsrummet forlod Kim Madsen Fredensvang sammen med den tidligere holdkammerat Jerry Lucena.

David Devdariani, der har døjet med et sår, som ikke har helet som forventet, var i dag iklædt løbesko og han tog også senere fodboldstøvler på, hvilket tidligere har været umuligt. Han trænede kun med fysioterapeuten, hvoraf størstedelen at træningen var uden bold. Den georgiske angriber luftede alligevel et håb om at træne fuldt med en af de næste dage, men udelukker dog at kampen mod Silkeborg mandag aften kan blive aktuel. Erfarne Martin Jørgensen deltog ikke i dagens træningspas, da han stadigvæk har lidt problemer med den skulder han slog i opgøret mod OB, men kampen mod Silkeborg virker dog ikke til at være i fare for AGF’s solide 10’er.

 

8 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here