BLOG: Det var alt andet end kønt det Peter Sørensens tropper leverede i går på Silkeborg Stadion. Flere ting gik galt i går, og advarselslamperne må så småt begynde at lyse.

Lad det være sagt med det samme: Ét point på udebane mod Silkeborg er godkendt – faktisk ganske tilfredsstillende, når man netop er rykket op i landets bedste fodboldrække, og først nu er ved at vænne sig til tempoet. Hensigten med denne blog er derfor ikke at kritisere pointhøsten – men i stedet måden pointet blev hentet på.

For jo! Det var tyveri ved højlys dag, at AGF fik point ud af gårsdagens lokalopgør. Silkeborg var dominerende igennem kampen, og særligt i 2. halvleg burde midtjyderne have lukket kampen, men heldigvis udeblev skarpheden.

AGF blev fuldstændig kørt over på midtbanen, og paradoksalt nok så var Kasper Povlsen og Martin Jørgensen AGF’s markant bedste spillere i går. Rummet imellem de to og ned til forsvarskæden var for stort, og Silkeborg-spillerne udnyttede det og holdte uforstyrret ”fri leg” i denne zone.

Jeg tror godt den nuværende trup kan løse opgaven, men organisationen her er alt for sløset. Det skal justeres, så forsvaret presser frem på det rigtige tidspunkt, og indtil denne justering er på plads, så vil det stadig koste point for AGF.

Men det var ikke kun i mellem de centrale kæder at AGF havde problemer. På kanterne virkede Stephan Petersen og Søren Berg fuldstændig væk – på grænsen til det uengagerede. For at bruge et Troels Bech-udtryk, så blev deres første berøring ofte deres sidste. Alt for mange bolde blev sløset væk, og når der endelig var kontrol over bolden, så var kvaliteten i de efterfølgende indlæg alarmerende ringe.

Jerry Lucena har gjort det stabilt på højre back indtil nu, men igen i går viste han at han ikke er uddannet til at spille netop denne plads. Der ligger massevis af arbejde hvis han skal omskoles til en solid højre back – og i en alder af 31 må man vurdere om man har tid til at vente, eller om man vil købe sig ud af problemet.

AGF er kommet fint fra start, og fem point er helt acceptabelt. Men hvis ikke der kommer bedre styr på organisationen, så kan der blive meget langt mellem snapsene denne sæson.

Det hele skal dog ikke være så negativt på sådan en tirsdag, og derfor skal der også et par positive kommentarer med på vejen:

Casper Sloth leverede i går et fornuftigt indhop, og fik AGF til igen at turde spille fodbold. Fantastisk med en ung offensiv spiller på bænken, og han kan meget vel få en fremtrædende rolle mod Brøndby.

Søren Larsen har nu spillet 151 minutter for AGF. Imens han har været på banen er det endnu ikke lykkes modstanderne at score.

AGF har godt nok problemer på udebane, men hjemme har det været solidt, og mon ikke tendensen forsætter søndag, når Brøndby kommer på besøg? Brøndby har fået en miserabel sæsonstart, og AGF kan meget vel trække sig sejrsrigt ud af bundopgøret.

12 KOMMENTARER

  1. Tyveri ved højlys dag vil jeg nu ikke kalde det. :). Silkeborg kunne med skarphed have vundet kampen, men glem ikke, at det var AGF der kom foran og tyveri er det vel kun, hvis AGF havde hentet alle tre point ;)

  2. Jeg er nu enig i, at det var tyveri. Jeg har ikke set AGF stå så dårligt på banen tidligere i denne sæson, og det var altså alarmerende at følge. Jeg tror dog på at PS nok skal få styr på det, og man skal også huske at han også er grøn som Superliga-træner. Han kan også begå taktiske fejl.

  3. Jeg må også erklære mig helt enig i overskriften. Vi var pisse heldige ikke at tabe kampen. Silkeborg havde mange kæmpe store chancer og med lidt held til Silkeborg havde de vel vundet 4-1.

    Skidt indsats og lad os så komme videre og rejse os mod Brøndby på søndag!

  4. Nu sidder hverken ledelse, træner eller spillere hos Agf kommentarerne her, men gjorde de det, så ville en genafspilling af Silkeborg-kampen vise, at enten må der findes en til 2 ekstra højere gear eller også er det tilbage til kammeraterne i 1. division!

  5. Og vi skal til at få “lukket” de kampe noget tidligere med en scoring nummer to. Vi har i stort set alle af kampene haft mulighed for at sætte mål nummer to i kassen før modstanderne har fået udlignet. Det ville unægteligt gøre det meget svære for modstanderen at indhente. Det er simpelthen ikke godt nok…!!

  6. Tyveri? nej tyveri kan det aldrig blive – vi jo alle at der både var AGF og Silkeborg spillere på banen, så det kan højest bedømmes som et røveri ved højlys dag. AGF så elendigt ud i lange perioder, og kun trænerens måske mandsmod kan “straffe” de spillere, der så groft underpræsterede.

  7. Det plejer at tid at være agf, som bliver udsat for tyveri, retfærdighed findes i foldbold, eller er vi blivet et bedre hold.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here