I sidste uge bragte vi en artikel vedr. AGF Fanclub Aarhus’ holdning til problematikken omkring det høje antal af mandagskampe Byens Hold er blevet tildelt, og nu er tiden kommet til, at AGF selv får lidt taletid. Vi har talt med administrerende direktør Jan Christensen om hans og klubbens holdning til emnet.

– Lad mig først og fremmest sige, at vi har stor forståelse for, at mange fans ikke er begejstrede for mandagskampe – specielt er det jo svært for mange at komme til udekampe en mandag aften. Det er ærgerligt, for fansenes opbakning betyder fantastisk meget for spillerne og stemningen i det hele taget. Det betyder dog ikke, at vi ikke er glade for den tv-aftale, der er. Vi er en del af Divisionsforeningen, som har indgået aftalen, og det er en aftale som sikrer os – og dansk fodbold i det hele taget – vigtige indtægter, hvilket naturligvis gavner kvaliteten af spillet. Når det er sagt, så vil jeg gerne sige, at vi naturligvis lytter til, hvordan fans – og alle andre interessenter – forholder sig til tv-aftalen og de konsekvenser, den har, siger Jan Christensen til AGFFAN.dk.

– Vi så meget gerne vores kampe spillet søndag eftermiddag. Men det tillader den nuværende tv-aftale desværre ikke. Da vores kampe typisk er tv-stationernes tredje- eller eller fjerdevalg, spilles de fleste af vore kampe lørdag eller mandag. Mandagskampene har stort set samme tilskuertal som lørdagskampe, og der er lidt færre tilskuere end til kampe, der spilles sent søndag eftermiddag.

AGF-direktøren slår ligeledes fast, at de beløb der kommer i kassen gennem Tv-aftalen er yderst vigtige for klubbens økonomi.

– Ja, det er de absolut. Tv-indtægterne er en væsentlig del af indtægterne i alle danske Superliga-klubber.

Vi fremstillede et forslag for ham om, at der i den nye tv-aftale kunne indsættes en regel om et maks antal mandagskampe pr. klub pr. sæson.

– Nu er forhandlingerne vedrørende den nye tv-aftale fortrolige, så det kan jeg desværre ikke svare konkret på. Men vi er som Superliga-klub i løbende dialog med Divisionsforeningen, som forestår forhandlingerne om den ny tv-aftale, og de er bekendt med vores fans’ utilfredshed over de mange mandagskampe, slutter AGF-direktøren.

Læs også:
Tema: Fanklub-formand om mandagskampe
– Fans: Boykotter stemningen mandag
– AGF-fan: Sjælen i fodbold er døende
– AGF-fan: For moderne fodbold

Foto: AGFFodbold.dk

32 KOMMENTARER

 1. Kloge ord fra direktøren. Interessant at også spillerne er trætte af kampene om mandagen. Mon der snart er nok modstand til det til at gøre noget ved problemet?

 2. Godt at høre at protesterne ikke er forgæves. Og det burde være muligt at have en god, favorabel tv-aftale uden at skulle drukne i mandagskampe. Sådan som jeg har opfattet det, så får man altså ikke flere tv-penge for at spille om mandagen.

 3. Hans udtalelser viser, at det godt kan betale sig at vise sin utilfredshed. Det er rigtig rart at vide, specielt når man inden diverse protester, skal læse lange indlæg fra “eksperterne” på diverse forums, der mener at vide, at protesterne ikke hjælper. Direktørens udtalelser, giver ihvertfald ikke belæg for at droppe protesterne, før vi forhåbentligt har set nogle resultater.

 4. Kære Anders, Yalle og Kim S
  Jeg opfatter det, som om I mener, at Jan C. bakker jeres synspunkt op. Sådan opfatter jeg det slet ikke. Ikke et eneste sted i det der bliver refereret bakker han op. Tværtimod! Han er glad for TV-aftalen som den er.
  Vi har forståelse for… og vi lytter til… og Divisionsforeningen er bekendt med… er ikke tilkendegivelser af, at der bliver ændret noget som helst. Det er ordskvalder, som han ikke burde slippe af sted med.
  Han skulle have været spurgt, om han ville arbejde på at imødekomme ønsket fra diverse fans. Og hans svar på de(t) spørgsmål skulle have været refereret.
  Han siger blot, at forhandlingerne er fortrolige. Smart! Så lukkede han munden på intervieweren (tror jeg nok).
  Måske er jeg for hård her, men jeg orker ikke, de mange ligegyldige udtalelser, der mere er reglen end undtagelsen indenfor fodboldverdenen. De fleste siger ikke et klap. Måske fordi de får stillet spørgsmål, der lægger op til det.
  Jeg indrømmer, at jeg selvfølgelig ikke ved hvordan interviewet med Jan C. forløb. Men resultatet er jeg ikke imponeret af.

  • Da interviewet er lavet som simpelt spørgsmål/svar over mail havde jeg desværre ikke mulighed for at spørge videre ind til det du påpeger :-)

   • Helt enig med Torben.
    Han virker desværre alt, alt for glad for aftalen.
    Dette synes jeg også beviser at aftalen må være en guld gruppe for klubberne, og at det ikke er noget de vil gøre så meget ud af at ændre.

    Et godt interview under omstændighederne med et interview via mails.
    Godt arbejed Tobias. Måske er det muligt med et opfølgende interview med spørgsmål omkring hans kommentar.

 5. Sådan foregår det – det er jo divisionsforeningen der skal blames ikke klubberne.
  Alle klubber skal have indtægter og tilskuer indtægten er jo ikke nok idag med de lønninger. FAT DET DOG. Jeg mister mange kampe pga. mit job det være sig: søndage mandage eller alle andre dage – men jeg køber stadigvæk et sæsonkort.Så jeg har ingen medfølelse for jer – det er pisse ærligt for alle —-

 6. Det er meget muligt, at han ikke bakker synspunktet op. Men han udtaler, at de lytter til, hvordan bl.a. fansene forholder sig til tv-aftalen. Samtidig med at Divisionsforeningen er bekendt med vores utilfredshed, så kan konklusionen vel ikke være anderledes end, at vores protester ikke har været forgæves. Og som Kim skriver, så giver hans udtalelser ihvertfald ikke belæg for at stoppe protesterne, eftersom JC indirekte indrømmer, at der er forhandlinger igang omkring en ny tv-aftale, og at vi med yderligere (eller måske endda intensiveret) protester kan lægge yderligere pres på de folk, der deltager i forhandlingerne.

  • Forhandlingerne omkring den nye aftale har været i gang i meget lang tid. Bl.a. har FCK jo truet med helt at melde sig ud (http://www.sporten.dk/superligaen/fck-vil-bryde-tv-aftale). Det er dog at tage voldsomt optimistiske briller på, hvis man mener at de nuværende protester har haft nogen form for effekt. Den eneste effekt blev formentligt opnået tilbage i 2009, da der blev sat fokus på det: I dag ignoreres det totalt og man ser det ikke på skærmen medmindre man helt bevidst kigger efter det blandt publikum.. Og er man derhenne hvor man gør det, tilhører man ikke den gruppe protesterne retter sig imod.

   Jeg synes det er en god ide at vise utilfredshed, men det skal bare gøres på en helt anden måde end de 15 minutter: Det svarer jo til at surmule overfor mor og far, hvorefter man pænt gør hvad de siger (går i gang med at skabe stemning, i vores tilfælde). Jeg tror i hvert fald ikke det er vanskeligt for produceren at skrue lidt op for baggrundslyden under vores fans stilhed, så det lyder som om der alligevel er stemning, mens kommentatorerne ævler lidt ekstra. Sallings vuvuzela ide er sjov, selvom den nok er forbudt ugen efter, og det eneste langtidsholdbare alternativ jeg kender er at fremsætte en konkret økonomisk plan for Viasat, der viser at de ikke mister betydelige indtægter ved at flytte kampen til et andet tidspunkt (eller håbe at Divisionsforeningen tager sig sammen).

   Det koster så vidt jeg husker et par tusinde kroner i sekundet at køre primetime reklamer på de største kanaler, og jeg tror ikke at Viasat er villige til at udsætte folk der betaler den slags penge for en kamp mellem FCN og HB Køge, såfremt de kan få AGF vs X i stedet,.

 7. Han siger jo bare hvad vi gerne vil hører og håber at vi alle æder det råt. der er stort set samme antal tilskuer og så er han glad. Jeg tror at det eneste vi kan gøre der ville hjælpe, er at lade dem spille mandags kampe på et tomt stadion.

  • Tror ikke på det er løsningen. Så er det klubben du rammer og det er tv-selskaberne ligeglade med.
   Det er tv-seerne, der skal rammes.

   • Hvis man skal påvirke eller genere nogen skal det være de personer som deltager i tv-meter målingerne, ingen anden tv-seer er med i seer-tal statistikken. Her er en beskrivelse af hvordan tv-meter målingerne foretages:

    http://ing.dk/artikel/106151-ugens-ekspertspoergsmaal-hvordan-opgoer-dr-sine-seertal

    Her er en beskrivelse af hvordan man kan gøre hvis man vil mindske ulempen ved vuvuzela-horn: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=16837

   • Det kan godt være du rammer klubben. Men det er også klubben der skal ind og få ændret tv-aftalen. Så giver MK helt ret.

    TV stationerne er jo også fuldstændig ligeglade om der er 15 mins stilhed før kampen. Det ændre heller ikke en dyt for dem.

    Og som Zinras klogt siger.
    “Det svarer jo til at surmule overfor mor og far, hvorefter man pænt gør hvad de siger (går i gang med at skabe stemning, i vores tilfælde).”

    Håber der sker et eller andet mirakel, og mandags kampene bliver flyttet.

 8. Uanset om han mener det, når han siger, at han lytter til fansene (hvilket jeg håber, han gør), så er det godt nok en vattet udtalelse at sige, at forhandlingerne er fortrolige. Han overtræder jo ingen regler ved at sige, at han vil gøre sit til, at mandagskampene bliver mere ligeligt fordelt e.l. Så jeg er bange for, at det her faktisk bekræfter, at slipsedrengene stadig er skideligeglade med klubbens rigtige fans. Og for den sags skyld åbenbart også ligeglade med spillernes ønsker, da vi de ligeledes har ytret ønske om ikke at spille om mandagen.

 9. Tror ikke på at han er intr i at ændre noget, han har tidliger udtalt at han er glad for mandags kampe. Og det tror jeg på,da det nok passer sponsor og forretnings partner bedre.tror desvære også at det eneste vi kan gøre er at vi alle bliver væk fra mandags kampene.Det med de 15 min hjæper ikke vi er der jo stadig og lægger vores penge,og så er han glad.

  • Hvad tror du Jan kan gøre?

   Han kan ikke få annuleret en kontrakt som er underskrevet af divisionsforeningen på vegne af alle medlemmerne.

   Det eneste han kan gøre er vel at bestemme at AGF ikke spiller om mandagen og så blive væk, men det vil nok få den effekt at AGF bliver taberdømt i de kampe og vi kunne ellers godt bruge alle de points som det er muligt at skrabe sammen..

   Man kunne nok også forestille sig at DBU blev lidt træt af at have en deltager i en turnering hvor de ikke vil leve op til allerede indgåede aftaler og ville overveje at straffe AGF yderligere f.eks. med bøde eller tvangsnedrykning til en serie uden tv-dækning.

   Han kunne også melde AGF ud af Divisionsforeningen, sammen med det ovennævnte, men så får man vel ikke udbetalt tv-pengene (da man så effektivt står uden for tv-aftalen).

   Som jeg ser det har Jan ingen mulighed for at gøre dem som er utilfredse med mandagskampe tilfredse, for han kan ikke afskaffe mandagskampene med mindre han vælger at gøre noget som vil være endnu værre for AGF.

 10. I virkeligheden er det jo ret banalt. Aarhus Elite har brug for nogle indtægter for at kunne drive AGF, Tv-pengene er en del af AGF’s indtægtsgrundlag.

  You do the math.

  • Ja, men ved du, om aftalen giver flere penge til de klubber, der får mandagskampe? For det er mandagskampene, der er essensen af det hele. Ikke om vi skal være med i tv-aftalen eller ej.

   • Det må jo give nok efter som han ikke virker interesseret i at ændre noget. Og hans tidligere udtalelser peger jo også den vej.
    Så er meget enig med Peder i hans indlæg.

    • Hvad peger det i retningen af? At vi får flere penge for hver mandagskamp, vi spiller, eller at vi bare får gode penge for hele aftalen? Det er det, jeg er mest interesseret i at vide.

     • At vi får så mange penge for en mandags kamp at det ikke kan betale sig at brokke sig og få den rykket. Hvis mandags kampe ikke gav så mange penge som resten af aftalen, så ville AGF nok være lidt mere op af stolene og brokke sig. For så vil de være dårligere stillet end mange andre klubber da AGF har de fleste Mandags kampe.

   • Kan vi da vælge? TV-aftalen er vel ikke et tag-selv-bord for klubberne. Jeg tvivler på, at AGF selv bestemmer, hvornår man skal spille.

    • Nej, vi kan nemlig ikke selv vælge.
     TV-kanalerne har første, andet, tredje osv… valg.
     Og da Brøndby og FCK for det meste er første og anden valg, så tit er AGF tredje valg og det er tv2sport’s mandags kamp.

   • Jeg vil godt påstå at klubben får flere penge for mandagskampene – forstået på den måde at jeg er ret sikker på at mandagskampene har væsentligt flere seere bag skærmen end den tidlige lørdag og søndag kamp. Faktum er – uanset tv aftale – at eksponeringen er vigtig ift. sponsorer og at klubben har et bedre produkt ved at 50-100.000 flere seere sidder bag en fjersynsskærm ift. at der kommer 500 mere på stadion…

  • Det er vel, fordi du forventer, at Jan C skal sige noget andet. Det kommer han ikke til at gøre.

   Jeg kan ikke se, at han på nogen måde taler uden om. Han udtrykker sig bare ret diplomatisk.

   • Vi fremstillede et forslag for ham om, at der i den nye tv-aftale kunne indsættes en regel om et maks antal mandagskampe pr. klub pr. sæson.

    – Nu er forhandlingerne vedrørende den nye tv-aftale fortrolige, så det kan jeg desværre ikke svare konkret på. Men vi er som Superliga-klub i løbende dialog med Divisionsforeningen, som forestår forhandlingerne om den ny tv-aftale, og de er bekendt med vores fans’ utilfredshed over de mange mandagskampe, slutter AGF-direktøren.

    Det er sgu da at tale uden om. Han fortæller at de er klar over fansnes frustration og at alt er fortroligt… Okay? Hvad kan vi bruge det til. Svar da bare på om AGF har tænkt sig at stille krav eller ej.

 11. Er der nogen der ved hvor mange fans, der egentlig er imod TV-aftalen som den ser ud nu? Altså med de mange mandagskampe, hvor vores AGF er involveret.

  At der her på siden er en 20-25 stykker, der er modstand af de famøse mandagskampe, batter jo ikke rigtigt i det store spil. Kunne man ikke få diverse fan fraktioner til at samarbejde om en undersøgelse blandt deres medlemmer. Det samlede resultat kunne man derefter forelægge for klubbens ledelse og høre om de med dèn viden vil arbejde for at få sænket antallet af mandagskampe.

  • Tror de fleste er imod og synes det er træls. Spørgsmålet er om i hvilken grad de er utilfredse.
   Kender mange som er utilfredse, men som har indset at det er den vej dansk fodbold går, derfor bider de i det sure æble og får det til at fungere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here