På denne solrige sensommer søndag tog AGF i mod rivalerne fra Brøndby. Begge hold havde inden kampen 5 point, så vinderen kunne altså rykke et godt stykke op i tabellen, hvorimod en mulig taber ville forblive lige omkring den bitre nedrykningsstreg. Det var også værd at bemærke en særdeles flot opbakning på tribunen.

Brøndby havde en kendt debutant i startopstillingen nemlig Ajilore Femi. Det kunne være årsagen til, at AGF spillede med tre centrale midtbanespillere i kampen, hvor der var tæt på fuldt hus på lægterne. Casper Sloth var nemlig at finde ved siden af Povlsen og Jørgensen. De 17352 tilskuere kunne se AGF være i førersædet fra start. Allerede i første minut spillede Casper Sloth en flot bold frem til Graulund, som tæmmede den, men Brøndby fik afværget til hjørne. 3 minutter senere modtog Stephan Petersen bolden i højre side og spillede skråt tilbage, men Jerry Lucenas afslutning blev pareret til endnu et hjørnespark.

Efter knap 10 minutter lavede Kasper Povlsen, på grund af det offensive presspil, et frispark. Krohn-Dehli blev efterfølgende båret fra banen, og holdet fra Vestegnen havde nu mistet en af deres dygtigste spillere.

12 minutter inde i kampen blev bolden slået fra venstre side af Adam Eckersley, men Superliga-topscorer Søren Berg fik ikke drejet indlægget i mål. På nuværende tidspunkt havde AGF en boldbesiddelse på 53 % og to afslutninger i modsætning til Brøndbys 47 % og 0 afslutninger.

18 minutter spillet og Brøndby havde deres første afslutning. Et frispark begået af Eckersley to meter uden for feltet medførte en afslutning, som Steffen Rasmussen dog havde fint styr på. Et minut senere laver Sorin et nyt frispark på næsten nøjagtigt samme sted – et frispark som dog blev sparket væk i det lille felt. På dette tidspunkt var Brøndby efterhånden kommet lidt bedre med, men alligevel var Stephan Petersen kort tid efter tæt på at sparke bolden i mål fra en svært spids vinkel.

Mikkel Tygesen modtog efter 23 minutter bolden fra Brøndbys højre kant, men hans afslutning røg til AGF’s held i sidenettet. Brøndby sad nu tungere på spillet, og efter 26 minutter fik Jan Kristiansen bolden serveret fra den unge Osama Akharraz i feltet, men hans afslutning sad direkte på AGF-anfører Steffen Rasmussen.

En uopmærksom Jerry Lucena, som kort inden kampstart erstattede Kure i startopstillingen, var efter 34 minutter tæt på at lade Akharraz slippe i gennem, men forsøget fra den unge offensivspiller blev ikke farligt for Steffen Rasmussen. På nuværende tidspunkt skete der ikke meget i kampen, og begge hold så ud til at være tilfredse med at gå til pausen med 0-0. Dog fik Brøndby et udmærket forsøg efter flot opspil, men afslutningen fra Stryger Larsen, som erstattede en skadet Krohn-Dehli, kom langt udefra og røg langt over mål. Stephan Petersen trykkede kort efter af udefra, men afslutningen voldte ikke problemer for Brøndby-målmand Michael Tørnæs. Kampen var på nuværende tidspunkt inde i en lidt død periode.

Efter 43 minutter fik Jan Kristiansen en stor mulighed, men hans afslutning fra tyve meter røg tæt forbi den ene opstander. Graulund have et meget nærgående forsøg i første halvlegs overtid, men bolden røg ganske kort over det fjerneste hjørne. Første halvleg sluttede dermed som den startede – 0-0.

Anden halvleg indledte med et højt tempo, og ligesom første halvleg var det med AGF som dominerende fra begyndelsen. Allerede efter 1 minut blev det til en god afslutning fra Søren Berg, men bolden blev parreret væk fra mål. Brøndby fik efterfølgende en kontra, som Tygesen fik afsluttet hårdt og fladt på, men Atle Roar Håland fik blokeret fint. Stephan Petersen bliver sendt af sted med en lang aflevering fra Jørgensen, men AGF’s nummer 7 kunne akkurat ikke nå bolden før Michael Tørnæs i Brøndby-målet.

Efter 50 minutter slog Eckersley et indlæg, som Tørnæs tydeligvis havde problemer med. Bolden havnede hos Stephan Petersen, som udførte et par finurlige finter inden han afsluttede. Bolden blev dog blokeret videre til Graulund, som uheldigvis for den aldrende målræv, sendte bolden forbi mål. Netop Graulund kunne med en enkelt scoring i dag skrive sig ind i historiebøgerne i den berømte klub-100.

Aron Johansson blev skiftet ind, og islændingen startede fornemt ud med først at erobre bolden i feltet og efterfølgende spille bolden bagud til Graulund, efter Johansson selv var blevet sendt i dybden. Graulund havde dog ryggen til mål, så en afslutning blev det ikke til. Kort efter var Graulund på færd igen, da han trak ind i banen og sparkede med højrebenet – igen uden mål til følge. AGF havde på nuværende tidspunkt sat sig på spillet, selvom skudstatistikken sagde 13-10 i Brøndbys favør.

Berg blev efter 68 minutter sendt af sted på højrekanten og fik slået et indlæg, men Aron Johansson kunne ikke styre bolden i mål med hovedet. AGF satsede mere ved at holde spillet længere fremme på banen, men Jan Kristiansen fik efter 74 minutter sendt kuglen af sted, men hans afslutning gik lige i handskerne på Steffen Rasmussen.

Efter 77 minutter kom Brøndby rigtig tæt på føringsmålet, da Mikkel Tygesen kom i gennem AGF-forsvaret. Steffen Rasmussen halvklarede, men Jørgensen fjernede faren med en clearing. Kort efter kom Nicolaj Agger frem til et indlæg, men bolden gik til et Brøndby-hjørnespark. Tygesen var igen farlig, da han efter 80 minutter trykkede af udefra. Dog sendte han bolden forbi mål.

Aron Johansson sendte efter et par driblinger bolden et godt stykke forbi mål, og med 3 minutter tilbage af kampens ordinære spilletid, dominerede AGF kampen.

Efter 88 minutter fik Brøndbys anfører, Clarence Goodson, sendt bolden i mål. Men til AGF’s held annulleres scoringen. Undertegnede mener, at AGF her var heldige med ikke at være bagud. I den efterfølgende tid udviste Brøndby utilfredshed med kampens dommer, Anders Hermansen, hvilket udviklede sig dramatisk, da Mikael Nilsson efter et AGF-angreb skubbede til Hermansen. Det kostede et rødt kort til Brøndbys svenske højreback.

Kampens intense afslutning blev det sidste. AGF og Brøndby fik et point hver. En medrivende kamp endte uden scoringer, uafgjort 0-0.

 

Kampfakta:

AGF’s startopstilling: Rasmussen – Lucena, Håland, Sorin, Eckersley – Berg, Jørgensen, Povlsen, Petersen (Larsen, 77’) – Sloth (Johansson, 63’) – Graulund

Brøndby: Tørnæs – Nilsson, Goodson, Stenderup, Rasmussen – Femi, Kristiansen – Tygesen, Krohn-Dehli (Larsen, 15’), Akharraz (Agger, 69’) – Bernburg (Randrup, 90’)

Advarsel: Martin Jørgensen og Peter Graulund, AGF. Ajilore Femi, Brøndby.

Udvisning: Mikael Nilsson, Brøndby.

Tilskuertal: 17.352

 

12 KOMMENTARER

  1. Hold nu med Lucena kritik. Han gjorde det fint pånær sidste 15, sikker pasninger, ofte med fremme, klasse spiller !

  2. Klasse spiller? Han mistede stor set alle boldene og var slet ikke stærk nok i defensiven.. Hver gang han for bolden i et angreb, så mister han den.

  3. Lucena kan ikke gøre for han bliver sat til at spille back, men han er alt for langsom og bliver overløbet for tit. Allerede under Ove P blev han i enkelte kampe benyttet på pladsen, og også dengang fejlede det. I Divisionen kunne det gå an, men der skal hentes en kvalificeret højreback meget snart. Man var næsten mere tryg ved Krabbe og det siger ikke så lidt.

  4. Dårlig kamp bif blev snydt for sejren, og hvis nogen var i tvivl, vi kan ikke spille defensivt vi er tvunget til det offensive, specielt på hjemmebane. Hvis ikke snart Larsen starter inde er det en skandale.

  5. 1 point mod sidste års bronzevindere er udmærket. Trods deres krise er Brøndby stadig et godt hold. Der er masser af positive ting at tage med fra kampen. I det meste af kampen er organisationen god, defensiven står godt og vi får også skabt nogle chancer. Men da Larsen kommer ind er vi for offensive og Brøndby får for meget spil i slutfasen. Fint nok med Larsen på banen men IKKE sammen med både Graulund og Aron. Der lærte PS forhåbentligt noget.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here