AGF slog i går AC Horsens med 3-0. Første mål blev scoret af Søren Berg, det andet af Peter Graulund – men hvem scorede det tredje?

TV2Sport.dk har endnu ikke lagt et sammendrag af kampen på deres hjemmeside, men lad os lige opridse målet:

Martin Jørgensen sparker et hjørnespark ind i panden på Søren Larsen, som header bolden mod mål. Bolden har retning mod AC Horsens’ mål, og på vejen retter Martin Retov – der er i tæt kamp med Peter Graulund – bolden af.

Først blev Peter Graulund nævnt som manden der skulle krediteres for det tredje mål, men de langsomme tv-billeder afslørede at angriberen ikke rørte bolden. Martin Retov rettede efterfølgende bolden af – men er det så et selvmål?

FIFA’s definition fra 2006: Shots that are on target (i.e. goal-bound) and touch a defender or rebound from the goal frame and bounce off a defender or goalkeeper are not considered as own goals.

Hvad mener du? Var korrekt at Martin Retov blev krediteret for et selvmål, eller scorede Søren Larsen sit andet mål i AGF-trøjen?

Efterskrift: DBU har efterfølgende noteret Peter Graulund som målscorer, hvilket må formodes at være det endelige punktum i denne lille sag.

6 KOMMENTARER

  1. Jeg mener ikke at der kan være tale om selvmål her og jeg mener slet ikke at der kan være tale om et Graulund mål. Så vidt jeg kan se burde målet blive talt med som Søren Larsens, men det er nu en gang også ligegyldigt hvem der bliver noteret for målet. Det vigtigste er, at nettet blafrede!

  2. Sammendrag fra TV2Sport: http://tv2sport.dk/node/84142

    Første slow af målet ligger lige efter 3:50, og det er et stensikkert selvmål. Graulund misser den helt eller snitter den marginalt, mens Retov sparker den ind. Det FIFAs regler dækker over er tilfælde hvor en spiller kun retter bolden af, f.eks. når bolden rammer muren ved et frispark og den sejler ind derefter, eller hvis man blokerer med fodboldstøvlen og den bare hopper videre over. I dette tilfælde er der tale om 100% bevidst spark til bolden og dermed ikke et hændeligt uheld efter dette regelsæt, sådan som jeg ser det (Retov har de blå støvler på).

  3. Zinras: Det vil da aldrig kunne være et 100 procent bevidst spark, det vil jo betyde at Retov skulle ha lavet et selvmål med vilje, lyder lidt underligt i mine ører, altså må der være tale om Søren Larsen mål, bolden var immervæk på vej direkte mod mål!

  4. Der er selvmål. Helt klart.
    Retov forsøger at sparke den væk, men kikser da han er presset af Graulund. Bolden ændre stor retning fra Søren Larsens forsøg. Så uden tvivl selvmål. Men lad os bare takke Søren Larsen for målet ;-)

  5. Selvmål. Retov søger selv kontakt med bolden, derfor er målet hans. Hvis han havde været AGF’er havde målet jo også været hans, så derfor er det selvmål.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here